Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτο. Ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην Bild

Αυτό πράγματι είναι απίστευτο. Ο Πρωθυπουργός; (μας), πήγε και έδωσε συνέντευξη στην Bild στην εφημερίδα που έχει κατασυκοφαντήσει την Ελλάδα    από πέρσι με πρωτοσέλιδα του τύπου «Δεν θα πάρετε ούτε ευρώ, χρεοκοπημένοι Έλληνες» ή «Πουλήστε τα νησιά σας για να πληρώσετε τα χρέη σας».. Και οι δημοσιογράφοι  δεν έχασαν την ευκαιρία και βγήκαν με τίτλο στη συνέντευξη «Πάμε στοίχημα ότι δεν θα πληρώσετε τα χρέη σας, κύριε Παπανδρέου;» ( Διάβασε εδώ). 
Η πρώτη ερώτηση ήταν  «Κύριε πρωθυπουργέ, όλοι οι Γερμανοί διερωτώνται, αν η Ελλάδα θα καταφέρει ποτέ να πληρώσει τα...
χρέη της. Θα στοιχηματίζατε τον μισθό σας σ΄αυτό;» Και αντί ο Παπανδρέου να σηκωθεί να φύγει έκανε αστειάκια  ότι δεν έχει μεγάλο μισθό να βάλει στοίχημα διότι έχει κανει περικοπές στο μισθό του.
«Αντιλαμβάνεστε την οργή των Γερμανών φορολογουμένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για μία χώρα που δεν έχει κάνει αυτά ........
που έπρεπε να κάνει;» ρωτούν οι δημοσιογράφοι.

«Δεν πρόκειται για δώρα, αλλά για δάνεια, για τα οποία πληρώνουμε και τόκους», αντιτείνει ο κ.Παπανδρέου. «Και δεν ζητούμε δάνεια, για να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν πριν, αλλά για να κερδίσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Πάντως  κατανοώ κάποια αισθήματα οργής των Γερμανών.»

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις παραποίησαν τα στατιστικά στοιχεία και απέκρυψαν την πραγματική κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Τι έγινε με τους υπαλλήλους που ευθύνονται γι αυτό;» ρωτούν οι συντάκτες της «Μπιλντ».

Η απάντηση είναι η εξής: «Κάνουμε έρευνες και έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες γι αυτό το ζήτημα. Σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία είναι απολύτως ανεξάρτητη. Κάθε ευρώ που ξοδεύει το κράτος δημοσιοποιείται στο ίντερνετ. Κατ΄αυτόν τον τρόπο έχουμε πλέον στα δημόσια οικονομικά μας μεγαλύτερη διαφάνεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα- μέλος της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας».

Οι απεργίες και τα επεισόδια στην Ελλάδα καλύπτονται εκτενώς στον γερμανικό τύπο. «Για πόσο θα αντέχουν οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα τη σκληρή πολιτική λιτότητας; Ακόμα και κατά την επίσκεψή σας εδώ στο Βερολίνο κάποιοι Έλληνες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική σας», επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι της «Μπιλντ», υπαινισσόμενοι προφανώς τα συνθήματα Ελλήνων φοιτητών κατά την ομιλία Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.

«Οι διαδηλώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε μας τους Έλληνες», απαντά ο πρωθυπουργός και διευκρινίζει:  «Όμως η κυβέρνησή μου είχε μετατρέψει τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές σε δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις. Και το κερδίσαμε αυτό το δημοψήφισμα».
(σχόλιο agiovasilematos: τι δημοψήφισμα ρε ...ακατοίκητο? Δημοψήφισμα με 20% του κόσμου που σε ψήφισε, εκ των οποίων το 10% ήταν οι λαθραίοι σας? )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου