Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Φωτογραφία από τις Σκουριές της Χαλκιδικής, που πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου!! Διαδώστε την όπου μπορείτε!!

 



ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Ξεκίνησε η ανάπτυξη κύριε Σαμαρά;;;;;;


Οι οικολογικές οργανώσεις που είναι;
Για το κράτος γνωρίζουμε.... Σε καταστολή....
Διαδώστε όπου μπορείτε αυτό το αίσχος.


ΠΗΓΗ κειμένου και φωτογραφικού υλικού:  http://katagelia.blogspot.com/2013/04/blog-post_7093.html#ixzz2QnhmsuUi

(Σχόλιο από agiovasilema: Σχολιαστής, μετά από την αναδημοσίευση του θέματος στο ιστολόγιό μας, έκανε την επισήμανση ότι η φωτογραφία  είναι από ζημιά  στο Στρατώνι, που προέρχεται από εξορυκτικά υλικά, αλλά χρονολογείται απο το 2010, παραπέμποντάς μας στον παρακάτω σύνδεσμο http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/03/09/tremo%E2%80%93stratoni

Επίσης άλλος αναγνώστης μας παρέπεμψε στην παρακάτω σελίδα βουλευτή που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας : http://ipanagiotaros.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1051.html)
 

10 σχόλια:

  1. Προσοχή παιδιά. Η φωτογραφία αφορά εξορύξεις υλικάν αλλά είναι από το Στρατώνι κοντά στις Σκουριες το Φεβρουάριο του 2010, όπου η αιτία όμως τότε, καθώς λέει και το δημοσίευμα παρακάτω ήταν αποθέσεις εξορυκτικών υλικών που ευθύνονται για ότι έγινε....

    Δείτε εδώ:

    http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/03/09/tremo%E2%80%93stratoni/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΑΡΑΜΥΘΙ - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αναφορα πηγής της φωτο που ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αναδημοσίευση που κάναμε έγινε από το ιστολόγιο katagelia.blogspot.com και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος της πηγής στο κάτω μέρος του κειμένου, όπως κάνουμε σε όλες τις αναδημοσιεύσεις μας από άλλα ιστολόγια.

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς η ευτυχώς η φωτογραφία είναι άκρως παραπλανητική. Πρώτον, οι Σκουριές δεν είναι στη θάλασσα. Δεύτερον, και όπως επισημαίνει το karfitsa.gr, η συγκεκριμένη φωτογραφίατραβήχτηκε το… 2010 και απεικονίζει το Στρατώνι! Η περιοχή του παραθαλάσσιου Στρατωνίου έχει πληγεί πολλές φορές από θεομηνίες με αποτέλεσμα φερτές ύλες να πέφτουν στη θάλασσα και να προκαλούν το συγκεκριμένο σκουρόχρομο «θέαμα». Η περιοχή διαθέτει στο έδαφος της αρκετό …κοκκινόχωμα - όπως ολη η Χαλκιδική – με αποτέλεσμα οι βροχές να δημιουργούν καθε τόσο παρόμοιο αποτέλεσμα. Ανάλογη περίπτωση θεομηνίας είχε καταγραφεί και το 2010, όπου οι καταστροφές στο Στρατώνι ήταν και πάλι μεγάλες. Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Παπαδημητρίου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι παίρνεις µε 11 εκατ. ευρώ;
    Στις 28 Ιανουαρίου 2004 δηµοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόµος 3220/2004, µε τον οποίο κυρώνεται η σύµβαση µεταβίβασης των ορυχείων Χαλκιδικής από το ελληνικό δηµόσιο στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Μεταξύ άλλων στην εταιρεία (όπου µέτοχος είναι ο Γιώργος Μπόµπολας) το ελληνικό δηµόσιο µεταβίβασε:
    2.500 στρέµµατα γης
    40.000 τ.µ. βιοµηχανικών
    κτιρίων και γραφείων
    Μεταλλεία έκτασης 317.000
    στρεµµάτων (σύµφωνα µε
    ειδικούς, υπάρχουν βεβαιωµένα
    µεταλλεύµατα αξίας 22 δισ.ευρώ)
    11.000 τ.µ. αστικά οικόπεδα
    310 κατοικίες στο Στρατώνι
    2 πλήρη συγκροτήµατα
    λιοτρίβισης και εµπλουτισµού
    Μηχανολογικό εξοπλισµό
    Ειδικό εξοπλισµό εξορύξεων
    Stock 270.000 τόνων συµπυκνώµατος αρσενοπυρίτη (περίπου 250.000 ουγκιές χρυσού)
    Για όλα αυτά… και για άλλα ακόµη, όπως διαβάζουµε στο πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή λίγους µήνες µετά, “το σύνολο (συµπεριλαµβανοµένου του πωληθέντος αποθέµατος) µεταβιβάστηκε στην εταιρεία αντί ποσού ευρώ 11.000.000”.
    Αυτές είναι µπίζνες κύριοι…
    Αυτές είναι µπίζνες.

    Επισκεφθητε το site :
    http://www.nodirtygold.org/dirty_golds_impacts.cfm

    Did You Know?

    The production of one gold ring generates 20 TONS of mine waste.

    Αξιζει να το δουμε ολοι μας και ΟΛΑ τα 300 ΚΑΜΑΡΙΑ μας
    Συγγνωμη αλλα εινα στα Αγγλικα.

    Dirty Gold's Impacts
    Most consumers don't know where the gold in their products comes from, or how it is mined. Gold mining is a dirty industry: it can displace communities, contaminate drinking water, hurt workers, and destroy pristine environments.
    This website provides an overview of the major social, environmental, and economic impacts of gold mining. For more information, please read our report, Dirty Metals: Mining, Communities, and the Environment and the latest gold mining fact sheet, and join us in the campaign to end dirty gold mining practices.

    ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΧΡΥΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΝΚ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ?

      Διαγραφή
  6. Παιδιά, δείτε και αυτό εδώ : http://ipanagiotaros.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1051.html

    Συγκλονιστικές φωτογραφίες και αποκαλύψεις για το μέγεθος της καταστροφής.
    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18 Απριλίου 2013 - 8:09 μ.μ, φοβερή πηγή αυτή που έδωσες με υλικό φωτογραφίες και ντοκουμέντα! Αγιοβασίλεμα, βάλτο σε ανάρτηση. Δες το αξίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκουσα, ότι, τα εκρηκτικά που θα ρίξουν για την εξόρυξη, θα υπερβούν σε ποσότητα τα ήδη υπάρχοντα του ελληνικού στρατού...

    Ξέρει κανείς κάτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή