Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Νέα τραγωδία στην Αμερική- Καταστροφική έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας -φόβοι για δεκάδες νεκρούς, 200 τραυματίες μέχρι στιγμής. Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή της έκρηξης.

 Την τραγική στιγμή κατέγραψε κάποιος περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, νομίζοντας αρχικά πως βιντεοσκοπεί μια μακρινή φωτιά.

      
 

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας ισοπέδωσε τα κοντινά σπίτια, τραυματίζοντας δεκάδες ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών αλλά και εγκλωβισμένων.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας ανέφερε στο Associated Press το πρωί πως υπάρχει «άγνωστος αριθμός νεκρών».

Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον 200 τραυματίες, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η έκρηξη έπληξε αρκετά γύρω σπίτια και προκάλεσε κατάρρευση σε τμήμα, τουλάχιστον, γηροκομείου στο οποίο εκφράζονται φόβοι πως έχουν εγκλωβιστεί αρκετοί.

To CNN μιλά για τουλάχιστον δύο νεκρούς και μεταφορά 60 τραυματιών σε νοσοκομεία. Eκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών: Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX υποστηρίζει ότι οι νεκροί φτάνουν τους 70 και οι τραυματίες τους εκατό, πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 19:50 μ.μ. τοπική ώρα (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας. To εργοστάσιο βρίσκεται στην άκρη της κοινότητας West.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης. Από την έκρηξη υψώθηκε στήλη μαύρου καπνού ορατή σε ακτίνα χιλιομέτρων από το σημείο.

Σύμφωνα με τον Παρνέλ ΜακΝαμάρα, σερίφη της κομητείας, τα σπίτια που βρίσκονταν πιο κοντά στο εργοστάσιο έχουν ισοπεδωθεί ενώ το γηροκομείο που υπέστη ζημιές και το κέντρο της κοντινής πόλης εκκενώθηκαν.

«Πρόκειται για τεράστια καταστροφή, δεν έχω ξαναδεί τίποτε τέτοιο» είπε ο σερίφης στο Reuters, «μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου