Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

15ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΣ-Τώρα πια, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας παραδέχονται ότι έκαναν σημαντικά λάθη στην συγκλονιστική υπόθεση του κοριτσιού.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι διωκτικές Αρχές τη λήψη βιολογικού υλικού από άτομα που εθεάθησαν το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στην παραλία της Χρυσής Ακτής, εκεί όπου βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη η 15χρονη Μυρτώ. Μέχρι χθες η Αστυνομία είχε εντοπίσει περισσότερους από 25 άνδρες που κλήθηκαν ως μάρτυρες και στη συνέχεια και για λήψη DNA.
Σε πρώτη φάση εντοπίστηκαν κάτοικοι της Πάρου και γνωστοί της οικογένειας του κοριτσιού που παραθέριζαν στο νησί. Τα πρώτα πέντε δείγματα που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν συμπίπτουν με το γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε στο σώμα της ανήλικης.
Παράλληλα οι αστυνομικοί της Δίωξης Κατά Εγκλημάτων Ζωής και της Ασφάλειας Σύρου που έχουν την ευθύνη των ερευνών εξακολουθούν να συγκεντρώνουν καταθέσεις από παραθεριστές που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή ή γνώριζαν την κοπέλα. Η προσοχή της Αστυνομίας επικεντρώνεται τώρα σε ανθρώπους που σύμφωνα με μαρτυρίες βρίσκονταν στην παραλία της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής, αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί για να δώσουν βιολογικό υλικό.
Εμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας αναγνωρίζουν πως έγιναν σημαντικά λάθη όταν το κορίτσι βρέθηκε αιμόφυρτο στη βραχώδη περιοχή και δεν έγινε σωστή αξιολόγηση των ευρημάτων. «Είναι πολύ πιθανόν σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης να χάθηκαν τις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρις ότου γίνει εκ νέου αυτοψία στον χώρο της επίθεσης», παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Μυστήριο παραμένει τι απέγινε το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί της η Μυρτώ όταν απομακρύνθηκε από την παραλία όπου βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της. Από τη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να αποκαλυφθεί η λίστα των τελευταίων κλήσεων που δέχτηκε η κοπέλα.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η επιλογή του δράστη να πάρει το τηλέφωνο, κάτι που δημιουργεί υποψίες στην Αστυνομία πως η επίθεση ίσως και να ήταν προσχεδιασμένη.
Η 15χρονη παραμένει διασωληνωμένη στην Εντατική του Αττικού νοσοκομείου, σε κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις θεραπόντων ιατρών που έχουν μεταφερθεί σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν είναι απίθανο να αποσωληνωθεί τις επόμενες ημέρες.
Δραματική έκκληση να βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση της επίθεσης εις βάρος της κόρης της απευθύνει μέσω του δικηγόρου της η μητέρα του κοριτσιού, ενώ ήδη η Αστυνομία με ανακοίνωσή της καλεί οποιονδήποτε έχει δει κάτι να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου