Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Tώρα το ξεπούλημα έγινε νίκη....

Tελικά όλο το μυστικό κρυβόταν στα περιβόητα…50 δισ. Στα ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού δημοσίου και στη συμμετοχή του σε εταιρίες που ενδιαφέρουν ξένους κολοσσούς.

Το πρωτομάθαμε πριν από 10 μήνες από ειρωνικά δημοσιεύματα γερμανικών εντύπων που μας καλούσαν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα και τα νησιά μας  για να ξεχρεώσουμε. Αντιδράσαμε έντονα τότε. Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σκληρές δηλωσεις από τους υπουργούς. Mετά μας το είπε επισήμως η τρόικα.

Μόλις πριν από ένα μήνα. Και πάλι σκληρές ανακοινώσεις από την ...
κυβέρνηση,ακόμα και από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. «Δεν ξεπουλιόμαστε» μας έλεγαν. 

Και τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου εμείς οι ίδιοι πανηγυρίζαμε! Καταφέραμε επιμηκυνση του χρέους και μείωση κατά μια μονάδα του επιτοκίου. Ωφελος 6 δισ. ευρώ.

Όμως για να μας δώσουν αυτά τα «δώρα» μας ζήτησαν και αυτοί κάτι.Τα 50 δισ. από την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Και το δεχθήκαμε.Τώρα δεν είναι προδοσία. Είναι νίκη! Ξεχάστηκαν οι σκληρές δηλώσεις και οι λεονταρισμοί…

Ετσι περνάμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να πουλήσουμε; Κι αν πρέπει, μπορούμε;

Κατ’ αρχήν σχεδόν όλοι αντιληφθήκαμε από την αρχή της κρίσης ότι μας έδωσαν τα δανεικά για να αποφύγουμε την άμεση χρεοκοπία. Αλλά να καταφέρουμε να τα γυρίσουμε πίσω μόνο από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων είναι αδύνατο! Αρα κάτι άλλο έπρεπε να κάνουμε για να τους γυρίσουμε πίσω το δάνειο.

Η εύκολη λύση είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων!

Στη ζωή προφανώς τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο.Το να μπουν ιδιώτες σε τομείς της οικονομικής μας δραστηριότητας ή ακόμα και να αγοράσουν μεγάλες εκτασεις και να τις αξιοποιήσουν κάνοντας μεγάλα έργα μπορεί και θετικό να είναι και ανάπτυξη να παράξει. Για να συμβεί κάτι τέτοιο που είναι προς όφελος του τόπου και όχι προς εκποίση του θα πρεπει να υπάρχουν προυποθέσεις. Οροι, δεσμεύσεις και ανταλλάγματα που θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα.

Όταν όμως κάνεις τέτοιες κινησεις υπό πίεση αυτό γίνεται δύσκολο. Και εμείς πρέπει να πουλήσουμε ως το 2015!

Η ευθύνη του Γ. Παπανδρέου είναι τεράστια. Γιατί όσοι κυβέρνησαν πριν παρήγαγαν χρέος. Αυτός θα πουλήσει τα «ασημικά» για να το μειώσει. Αν δεν πετύχει το στόχο του οι επόμενοι δεν θα έχουν άλλα για να πουλήσουν. Χρέος παράγουν πολλοί. Πώληση κάνει μόνο ένας. Κι αν τη μετατρέψει σε ξεπούλημα στερεί τη δυνατότητα αυτή από τους επόμενους.

Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση. Μένει να αποδειχθεί αν μπορεί. Ως πριν λίγες μέρες ο ίδιος με τις δηλώσεις του το είχε δαιμονοποιήσει. Αρα τώρα θα πρέπει να αναμετρηθεί με το «βαθύ Πασοκ» από δυσμενέστερη θέση αφού θα του θυμίζουν τα λεγόμενα του.

Γιατί αυτός θα είναι ο αντίπαλος του. Οχι η αντιπολίτευση. Αλλά οι υπουργοί και οι βουλευτές του. Και οι συνδικαλιστές του κόμματος του που τον ανέδειξαν αρχηγό. Θα είναι η πιο δύσκολη μάχη που θα δώσει ο πρωθυπουργός. Γιατί θα είναι εσωτερική…
(apo to Newsit.gr)

(agiovasilema: Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, ειδικά με τον τίτλο. Ακριβώς αυτό συνέβη, παρουσίασαν το ξεπούλημα για νίκη. Είναι άθλιοι και τα επικοινωνιακά τους κόλπα γίνονται ολοένα και φτηνότερα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου