Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η φάμπρικα του ξεπουλήματος των νησιών: ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.

Apo to http://www.olympia.gr/

Να πως δένουν όλα. Για να δείτε πόσο μπροστά είναι οι άνθρωποι, από πότε ετοίμαζαν να προωθήσουν τα άνομα συμφέροντα τους. Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στην βουλή:

Και την ίδια μέρα, 2 Απριλίου 2002, προσέξτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, «Τροποποιούμε εν μέρει το Προεδρικό Διάταγμα 16-10-2000 απόφασή μας κατά το μέρος που αφορά τις νησίδες Διπλό (Άνω Φηρά), Κάβουρας (Κάτω Φηρά). Και  Στρογγυλό του Νομού Κυκλάδων, κειμένων πλησίον της Νήσου Αντιπάρου». «Τροποποιούμε εν μέρει, την ΔΠΑ/9389 απόφασή μας κατά το μέρος που αφορά τη νησίδα «Καρδιώτισσα» Νομού Κυκλάδων, κείμενης έναντι της νήσου Θήρας.

Οι όροι δόμησης σε αυτήν και οι χρήσεις γης συνεχίζουν να διέπονται από τις διατάξεις που ίσχυαν πριν τη δημοσίευση της προαναφόμενης απόφασης». Υπογραφή 29 Μαρτίου 2002, Ν. Σηφουνάκης. Τα καταθέτω στη Βουλή.
Σας λέει τίποτα η ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ; Δείτε λοιπόν την είδηση που έσκασε σαν βόμβα στο διαδίκτυο:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzH-9XaVPt_bEHhjnJnyvTcBCQTcUEhA9CtS_AygCTpo4zIyetoeVKqwc6fdvFeGsy-cVSmlj3kODUeHf1ebVZUJzyJaU6OhoPIbIZb4Pwged3K_yJcxbfFy9XFsGe1N6aSxZ-n_HiF6T1/s1600/Untitled-2.jpg
από το http://www.privateislandsonline.com/
Έχετε ακόμα απορίες; Όσο για τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, υπήρχαν σε...
 αυτή την διεύθυνση της επίσημης ιστοσελίδας της βουλής: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne110309pr.doc
Δείτε τώρα τι δείχνουν. ERROR! Δεν πειράζει, τώρα υπάρχει το διαδίκτυο.
Διαβάστε τα για να μην έχετε αμφιβολίες, δείτε και το βίντεο:
SONY_DVD_RECORDER_VOLUME_Title1_1
SONY_DVD_RECORDER_VOLUME_Title1_1
(Στο  σημείο αυτό ο Βουλευτής κ.  Παναγιώτης Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Ορίστε, κύριε Καμμένο, έχετε το λόγο για επτά λεπτά.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ο αδελφός του Νίκου Παπανδρέου και Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, την προηγούμενη εβδομάδα αρνήθηκε να συζητήσει επίκαιρη ερώτηση  προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με το Αγαθονήσι, με το θάνατο ενός πενηνταπεντάρη ταχυδρόμου, ο οποίος πέθανε επειδή δεν υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση. Δεν είναι βέβαια σοβαρό θέμα για τον Πρωθυπουργό -όπως φάνηκε από την επιλογή του, διότι ούτε στο δεύτερο κύκλο των ερωτήσεων επέλεξε να απαντήσει γι’ αυτό- το Αγαθονήσι κι ο πενηνταπεντάχρονος ταχυδρόμος των ΕΛ.ΤΑ! Δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Πρωθυπουργό ούτε οι υπόλοιποι κάτοικοι του Αγαθονησιού και όπως φαίνεται κι ούτε κι οι υπόλοιποι κάτοικοι των Λειψών και της Σύμης, που θα μείνουν από βαπόρι μέσα στους επόμενους μήνες, ούτε κι οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου. Κάποιοι άλλοι όμως έπρεπε να ενδιαφέρονται. Κι η αλήθεια είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι Βουλευτές από το κυβερνών κόμμα πράγματι ενδιαφέρονται για το Αιγαίο και για τα μικρά νησιά.
Θα  ήταν αυτό μία πολιτική ανάλυση, εάν  δεν ερχόταν το σημερινό νομοσχέδιο, το οποίο περιέχει και το μυστικό, την περίφημη τροπολογία θανατικής  εκτέλεσης είκοσι τεσσάρων μικρών νησιών του Αιγαίου, θανατικής εκτέλεσης  της οικονομικής ζωής της Κύθνου, της Σερίφου, της Κάσου, της Καρπάθου, της Ψερίμου και των υπολοίπων μικρών νησιών όπου ο κ. Σηφουνάκης έχει ανοίξει λογαριασμούς από το 2000, κάνοντας το περίφημο προεδρικό διάταγμα για τους ειδικούς όρους δόμησης. Ήρθε η κυρία Βάσω Παπανδρέου το 2003 –και είναι προς τιμήν της- στη Φολέγανδρο, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της κοινότητας μπροστά μου κι όταν πήγαν και της είπαν ότι «είναι τρελός ο άνθρωπος. Ήρθε εδώ και με ειδικό σχεδιασμό κατήργησε τη δόμηση στο νησί. Φεύγουν οι εργάτες από το νησί μας, εγκαταλείπουν οι οικογένειες το νησί» είπε: «Έχετε  δίκιο. Εκ μέρους της Κυβερνήσεως ζητώ συγνώμη». Και ήρθε και τον κατήργησε και τον κ. Σηφουνάκη και τις ειδικές του διατάξεις μέσα σε μία νύχτα με μία τροπολογία! Σώθηκαν τα νησιά μας από το 2003. Δεν ίσχυσαν σε κανένα νησί οι περίφημες διατάξεις του κ. Σηφουνάκη, τότε Υπουργού Αιγαίου, γιατί η κυρία Βάσω Παπανδρέου, προς τιμήν της, τον διέλυσε, τα κατήργησε και άφησε τους ανθρώπους να ζουν τουλάχιστον στην ηρεμία τους, έστω και χωρίς καράβι, όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει προχωρήσει με την πολιτική που έχει κάνει.
Επειδή  υπάρχει και μνήμη κι υπάρχουν και αρχεία, στην Κύθνο, στη Σίκινο, στη Φολέγανδρο, στη Σέριφο, στη  Νίσυρο και στα υπόλοιπα νησιά  απαγορευόταν να κτίζουν εκεί που  υπάρχει κλίση πάνω από 35 μοίρες, λες και η Ελλάδα έχει νησιωτικά συγκροτήματα όπως είναι οι Μπαχάμες ή οι Μαλδίβες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το λιώσιμο των πάγων του Βορείου Πόλου. Όλα τα νησιά μας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου είναι νησιά που συνήθως προέρχονται από ηφαιστειογενείς εκρήξεις. Είναι με χωριά πάνω στις χώρες και με λιμάνια κάτω. Όμως οι κλίσεις δυστυχώς δεν είναι οι κλίσεις που πιθανώς κάποιοι να έβλεπαν κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους στις Μαλδίβες. Είναι κλίσεις που περνάνε το 45% και το 35%. Και σ’ όλα αυτά τα νησιά σήμερα ερχόμαστε να τους απαγορεύσουμε να κτίζουν, έτσι, για να δικαιωθούμε, επειδή μας κατήργησε η κυρία Βάσω Παπανδρέου το 2003!
(SS)



(3MB)
Την ίδια στιγμή, 2 Απριλίου 2002, Εφημερίδα  της Κυβερνήσεως -αφού παίρνουμε την απόφαση να σώσουμε αυτά τα νησιά από το να κτίσουν μία αποθήκη ή ένα μικρό κυκλαδίτικο σπιτάκι των 100 μέτρων- ερχόμαστε να κάνουμε ειδικές εξαιρέσεις. Ποιες είναι οι ειδικές εξαιρέσεις; Κατ’ αρχήν, εξαιρούνται όλα τα μεγάλα νησιά, όπως και τώρα. Η Μύκονος εξαιρείται. Η Πάρος εξαιρείται. Η Νάξος εξαιρείται. Η Σαντορίνη εξαιρείται. Η Μήλος εξαιρείται. Αλλά εξαιρείται και η Σίφνος και η Τζιά. Κατά διαβολική σύμπτωση, σε αυτά τα νησιά υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που πρέπει να απορροφήσουν το σύνολο των τουριστών, που απαγορεύεται διά ροπάλου να πάνε στη Σχοινούσα ή στη Δονούσα, απαγορεύεται να πάνε στην Κύθνο και στη Σέριφο, απαγορεύεται να πάνε στη Νίσυρο και στην Ψέριμο, γιατί θα χαλάσουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Και την ίδια μέρα, 2 Απριλίου 2002, προσέξτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, «Τροποποιούμε εν μέρει το Προεδρικό Διάταγμα 16-10-2000 απόφασή μας κατά το μέρος που αφορά τις νησίδες Διπλό (Άνω Φηρά), Κάβουρας (Κάτω Φηρά). Και  Στρογγυλό του Νομού Κυκλάδων, κειμένων πλησίον της Νήσου Αντιπάρου». «Τροποποιούμε εν μέρει, την ΔΠΑ/9389 απόφασή μας κατά το μέρος που αφορά τη νησίδα «Καρδιώτισσα» Νομού Κυκλάδων, κείμενης έναντι της νήσου Θήρας. Οι όροι δόμησης σε αυτήν και οι χρήσεις γης συνεχίζουν να διέπονται από τις διατάξεις που ίσχυαν πριν τη δημοσίευση της προαναφόμενης απόφασης». Υπογραφή 29 Μαρτίου 2002, Ν. Σηφουνάκης. Τα καταθέτω στη Βουλή.
(Στο  σημείο αυτό ο Βουλευτής κ.  Παναγιώτης Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Γιατί τα καταθέτω στη Βουλή;
Πριν  με πείτε φαντασιόπληκτο, μπείτε στο  ίντερνετ -και ας μπει και ο κόσμος που μας βλέπει- να δείτε ότι  κατά διαβολική σύμπτωση η «Καρδιώτισσα»  είναι μέσα στα νησιά τα οποία πωλούνται. Πωλούνται, για επενδύσεις! Πωλούνται για καζίνα. Πωλούνται για μεγαλοξενοδοχεία. Πωλούνται προκειμένου να γίνουν πολυτελή εστιατόρια, για να καλούμε τους φίλους μας. Κι εκεί επιτρέπεται να χτίσουμε. Εξαιρούμε την «Καρδιώτισσα» και βάζουμε μέσα στο κόλπο τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο. Δεν κάνει να πηγαίνουν εκεί. Αυτό προβλέπει η τροπολογία.
Σας καλώ, κύριε Υπουργέ, να ακούσετε τις  φωνές των νησιωτών Βουλευτών  σας. Να ακούσετε τη φωνή του Παναγιώτη  του Ρήγα, του Υπουργού σας, να ακούσετε τη φωνή της Βάσως της Παπανδρέου, που κατήργησε αυτό το Διάταγμα, σας καλώ να ακούσετε τη φωνή του Νίκου Ζωΐδη, του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του Νομού Δωδεκανήσου, που ξέρουν και ακούν το σφυγμό των νησιωτών.
(Στο  σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά  το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Ελπίζω, λέω, να είναι απολύτως τυχαία η αναφορά  σας στα ΞΕΝΙΑ και να μην  αφορά το ΞΕΝΙΑ των Λουτρών  της νήσου Κύθνου.
Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
(Χειροκροτήματα  από τις πτέρυγες της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ)
ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ευχαριστούμε τον κ. Καμμένο.
Στο σημείο αυτό έχουν ζητήσει το λόγο, για δευτερολογία οι τρεις Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Κύριε Πρόεδρε, ο κύριος συνάδελφος απουσίαζε κατά τη στιγμή που μίλησα και δεν ξέρει βεβαίως όλη την ιστορία.
Εγώ δεν θα αναφερθώ στο ότι είναι  από παλιά η άποψή του για  τον Ανδρέα Παπανδρέου, για την  οικογένεια Παπανδρέου. Μην ξεχνάτε  ότι είχε πει ότι ο Ανδρέας  Παπανδρέου είναι ο αρχηγός της  «17 Νοέμβρη». Είναι γνωστά αυτά, αλλά δεν θα ασχοληθώ, διότι ισχύει μία παλιά ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, που δεν θέλω να την πω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα γιατί να ασχοληθείτε; Έχετε τόσα άλλα διάφορα θέματα!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Θα πω, όμως, ένα πράγμα, όσο και αν προσπαθεί ο κ. Καμμένος να αποδείξει το αντίθετο. Και στα άλλα πολεοδομικά γραφεία επί δέκα χρόνια εκτελούσαν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Σίφνος και η Σέριφος, γι’ αυτό και το Συμβούλιο της Επικρατείας τα απέρριψε, κύριέ μου, όχι έτσι. Είναι κατατεθειμένο. Το κατέθεσα, πριν από λίγο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
(Στο  σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά  το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υπουργού)
Κι  εμείς κάναμε μελέτες έκανε το Πολυτεχνείο με επικεφαλής την Καθηγήτρια Αποστόλου και την Κρενέζη  και ήρθαν τα μικρά και μεσαία νησιά, γι’ αυτό δεν είναι τα άλλα. Αλλά για το νησί που λέτε, τη Τζια, επειδή αναφερθήκατε, έφτιαχνε το Διάταγμα το ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο το δημοσίευσε τότε.
Μην δημοκοπείτε, λοιπόν. Είστε γνωστός  στην ιστορία σας, για την οικογένεια Παπανδρέου και για τον Ανδρέα Παπανδρέου, που θα ντρέπεστε σε όλη σας τη ζωή, γι’ αυτά που  έχετε πει για τον Ανδρέα Παπανδρέου!
ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Στο σημείο αυτό …
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο επί προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡEΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Κύριε Καμμένε, πείτε μία φράση.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Επί προσωπικού, κύριε Πρόεδρε, παίρνω το λόγο γιατί ανέφερε «πρέπει να ντρέπεστε» ο κύριος Υπουργός και πρέπει να το αποσύρει.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Δεν αποσύρω τίποτα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν αναφέρθηκα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Αναφέρθηκα στον κ. Νίκο Παπανδρέου, φίλο και στα δείπνα του κ. Σηφουνάκη, που δεν πληρώνει φράγκο στο ξενοδοχείο του πεθερού του με τον κ. Πάγκαλο, την ώρα που πεινάει ο ελληνικός λαός και τρώνε τα εκατομμύρια, εδώ, επί του Συντάγματος. Και ουχί στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ετόλμησε να πει το «βυθίσατε το ΧΩΡΑ», ο οποίος δεν θα έκανε ποτέ την προδοτική πολιτική που κάνετε σήμερα.
(Στο  σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά  το κουδούνι λήξεως του χρόνου  ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Τώρα, όσον αφορά τον κ. Νίκο Παπανδρέου, αν σας καίει και θέλετε να πετάξετε μαζί με το προεδρικό αεροσκάφος στο Κατάρ ή να πάτε βόλτα τον κ. Καντάφι, που σήμερα πέρασε το FIR Αθηνών, αυτό επειδή είμαι σίγουρος ότι θα είστε στην ίδια παρέα, μην εμπλέκετε τον Ανδρέα Παπανδρέου στις δικές σας υποθέσεις και μπίζνες.
(Στο  σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι  λήξεως του χρόνου ομιλίας  του κυρίου Βουλευτή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου