Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

O πυρηνικός εφιάλτης της Ιαπωνίας αρχίζει και δείχνει τις πραγματικές του διαστάσεις. Φωτιά και σε άλλον αντιδραστήρα.

- Διαρροή ραδιενεργών υγρών και ατμών στην περιοχή
- Απαγόρευση πτήσεων πάνω από τις μολυσμένες με ραδιενέργεια περιοχές
- “Ψυχραιμία” λέει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός


Έκρηξη σημειώθηκε στις 06:10 τοπική ώρα Ιαπωνίας, (1:15 ώρα Ελλάδας) στον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο 2 του εργοστασίου Fukushima, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον φωτιά ξέσπασε στον αντιδραστήρα Νο 4 κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δραματική, πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Naoto Kan, σε συνέντευξη τύπου στις 11:00, τοπική ώρα Ιαπωνίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα ότι η ραδιενεργός μόλυνση στην ατμόσφαιρα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, έχει αγγίξει πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία επίπεδα.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ισχύει από σήμερα και απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο των περιοχών που έχουν εντοπιστεί υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν προχωρήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων τους προς την Ιαπώνια.


 
Οι άνεμοι ακολουθούν πορεία νότιο-δυτική, πράγμα που συμπεριλαμβάνει στην ακτίνα πιθανής προσβολής μέσα στις επόμενες ώρες και την πρωτεύουσα Τόκιο. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας υπολογίζει ότι κινούνται με ταχύτητα 2-3 μέτρων το δευτερόλεπτο, αν και προβλέπεται να εξασθενήσουν αργότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσίμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου