Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Μας κάνατε σαν τα μούτρα σας.Η εναλλακτική πρόταση στο μνημόνιο είναι η κατάρρευση του καθεστώτος…

Μας εκβιάζουν συνεχώς με το ψευτοδίλημμα: «Μνημόνιο ή πτώχευση; Μνημόνιο ή χάος;». Αυτό είναι το δίλημμα που εκπέμπεται απ’ όλα τα κυβερνητικά και συνδικαλιστικά χείλη. Αυτό είναι το δίλημμα που εκπέμπεται από ολόκληρο το καθεστώς και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ο απλός πολίτης, αν και επαναστατεί μέσα του και θέλει να ξεφύγει, αν και θέλει να γίνει κάτι άλλο, εντούτοις υποκύπτει σ’ αυτόν τον ωμό εκβιασμό και καταρρέει, αναμένοντας πλέον κουμπωμένος τα ακόμα χειρότερα. Και το καθεστώς ήδη σχεδιάζει τα χειρότερα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ όμως. Πίσω από αυτόν τον μετ’ επιτάσεως προβαλλόμενο ωμό εκβιασμό, υποκρύπτεται με επιμέλεια κάτι πολύ χειρότερο και από αυτό το ίδιο το μνημόνιο. Και ποιο είναι αυτό; Η διατήρηση του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος. Υποκρύπτεται ότι οι ίδιοι οι πρωταίτιοι της σημερινής κρίσης, είναι αυτοί οι ίδιοι που θα διαχειριστούν τη δική μας εξαθλίωση, σύμφωνα και πάλι με τα δικά τους συμφέροντα. Ε, λοιπόν αυτό το αρνούμαστε.


Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο εστιάζει έξυπνα το δίλημμα στο καθαρά οικονομοτεχνικό ζήτημα «ή μνημόνιο ή φέρτε εναλλακτική οικονομική πρόταση», για να μας εγκλωβίσει σε τέτοιου είδους σκέψεις και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα, προκειμένου να αποφευχθούν άλλου είδους αναζητήσεις.

Εμείς, από αυτό εδώ το ιστολόγιο, αντιστρέφουμε το δίλημμα.

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν δεν είναι «Ναι ή Όχι στο Μνημόνιο». Το πραγματικό δίλημμα (άσχετα με το μνημόνιο) είναι: «κατάρρευση ή μη του υπεύθυνου καθεστώτος». Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, εκτός από τα πολιτικά και οικονομικά λαμόγια του καθεστώτος, που να επιθυμεί συνέχιση της ίδιας κατάστασης.

Απαντάμε λοιπόν και εμείς ωμά και λέμε: «Με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο, σε καμία περίπτωση με εσάς στο τιμόνι». Άλλοι πατριώτες θα αναλάβουν τα ινία για να πορευτούμε στο μέλλον. Μας κάνατε σαν τα μούτρα σας. Δεν θα αφήσουμε να κλέψετε και τις ζωές μας.

Αυτό ακριβώς φοβούνται οι μαυραγορίτες του καθεστώτος. Επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν το λαό, για να διαχειριστούν την κρίση οι ίδιοι και να εκμεταλλευτούν τις παρουσιαζόμενες ευκαιρίες προς όφελός τους.

Αυτό, καλούμαστε όλοι να ανατρέψουμε. Κατ’ αρχήν να το ανατρέψουμε μέσα μας. Να το ανατρέψουμε στη σκέψη μας και να επιθυμήσουμε σε πρώτη φάση, την απομάκρυνση της παλιάς φρουράς. Την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Αφού λοιπόν πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις μέσα μας, όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Το καθεστώς, φοβούμενο ότι αργά ή γρήγορα οι φωνές αμφισβήτησης θα πολλαπλασιαστούν και αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει, επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, να επιτύχει ψευτοσυναινέσεις μεταξύ των μελών της πολιτικής ολιγαρχίας για να παγιδεύσει το λαό.

Ας τολμήσουν.

Όποιος πολιτικός συναινεί στην εξαθλίωση του λαού και στη διατήρηση του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος, διαπράττει προδοσία σε βάρος του ελληνικού λαού και θα το εισπράξει πολιτικά στο μέλλον.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_7936.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου