Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Γιγαντώνεται το κίνημα απέναντι στα διόδια - Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ: Οι καθηγητές σε όλη την χώρα να μην πληρώνουν διόδια!

Η μία ομοσπονδία μετά την άλλη καλεί τα μέλη της να μην πληρώνουν διόδια για τους ανύπαρκτους και χιλιοπληρωμένους δρόμους που παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες εργολάβους-μεγαλοκαναλάρχες.
Σειρά παίρνει η ΕΛΜΕ όπου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και καθηγητές της χώρας να μην ξαναπληρώσουν τα ληστρικά διόδια σε τέτοια περίοδο κρίσης. Μάλιστα η ΟΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα σε τυχόν νομικές απαιτήσεις.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:


Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ: Αρνούμαστε τις μπάρες στους δρόμους και τη ζωή μας.


Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 27.11.2010 ενέκρινε ψήφισμα ενάντια στα διόδια στους δρόμους:

6o ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (27/11/2010)

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ, της ΕΕ και «των συμμάχων» τους (μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, μαζικές απολύσεις ανεργία, αύξηση φορολογίας, ακρίβεια κτλ) και ενώ καταργείται το ήδη υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος (υποχρηματοδότηση, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή ξεπούλημα σε ιδιώτες σε υπηρεσίες στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια κ.α. κοινωνικές παροχές), επιβάλλονται νέοι κεφαλικοί φόροι με την παραχώρηση και των δημόσιων δρόμων στο ντόπιο και στο πολυεθνικό κεφάλαιο (απόφαση κυβέρνησης ΝΔ με ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ). Στους εργαζόμενους λιτότητα και ανεργία και στο κεφάλαιο νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές, νέα κέρδη και νέες παραχωρήσεις δημόσιας περιουσίας (γη, δάση, δρόμοι, παραλίες, ενέργεια, νερό, κρατικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες και σε λίγο και τον αέρα που αναπνέουμε).

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ. Αλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον. Όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον. Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.»

Κωνσταντίνος Καβάφης

Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους.

Αρνούμαστε να δεχτούμε την παράνομη παραχώρηση των δημόσιων δρόμων στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και στις τράπεζες.

Αρνούμαστε τις ΜΠΑΡΕΣ στους δρόμους και στη ζωή μας.

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Η ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ αποφάσισε να στηρίξουν οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ το κίνημα ενάντια στα διόδια και γιατί ένα σημαντικό κομμάτι των εκπαιδευτικών μετακινείται σε σχολεία που περικυκλώθηκαν από διόδια αλλά και για να εκφράσει έμπρακτα την αΛληλεγγύη της σε όλους όσους αγωνίζονται να ρίξουν τα τείχη που μας περικυκλώνουν. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να σηκώσουν τις μπάρες, να μην πληρώνουν τα διόδια και να συμμετέχουν στο κίνημα για την κατάργηση τους. Η ΟΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα σε τυχόν νομικές απαιτήσεις.

  •      Κατάργηση ΟΛΩΝ των διοδίων
  •      Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης που επιβάλει η ΕΕ
  •      Ασφαλείς δρόμοι χωρίς διόδια για όλους

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου