Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Έχουν φάει μέχρι σκασμού. Και αφού έφαγαν βάζουν τώρα τους φτωχομπινέδες που έπαιρναν μάτι όλο αυτό το φαγοπότι από την κλειδαρότρυπα να πληρώσουν το λογαριασμό.


Ως γιατρός της Ελλάδας ήρθε στην χώρα μας ο πρωθυπουργός Στρος Καν. Αν και νομίζω ότι είναι λάθος να τον λέω πρωθυπουργό.

Έγινε από μόνος του, με την ανοχή βέβαια κάτι δημόσιων υπαλλήλων όπως ο Γιωργάκης, πρωθυπουργός. Όπως από μόνος του, με την ανοχή άλλων δημοσίων υπαλλήλων, είχε γίνει πρωθυπουργός ένας άλλος γιατρός. Που είχε μανία με τους γύψους.


Τότε η Ελλάδα είχε μείνει εφτά χρόνια στον γύψο για να έρθουν ορδές λαμόγιων να αποτελειώσουν ένα έργο που είχε ξεκινήσει, αν όχι από την ίδρυση αυτού του κράτους, από τα πακέτα Μάρσαλ.

Απίστευτο χρήμα έχει πέσει σε τούτη τη χώρα. Χρήμα που, δεν λέω να το έριχναν στην ανάπτυξη, αν απλά το μοίραζαν ισομερώς στους πολίτες θα ήμασταν όλοι εισοδηματίες.

Έχουν φάει μέχρι σκασμού. Και αφού έφαγαν βάζουν τώρα τους φτωχομπινέδες που έπαιρναν μάτι όλο αυτό το φαγοπότι από την κλειδαρότρυπα να πληρώσουν το λογαριασμό.

Για να την γλυτώσουν κάτι τράπεζες και κάτι τοκογλύφοι.

Και τώρα με τα νέα γιατροσόφια του ΔΝΤ και των λοιπών συγγενών η Ελλάδα είναι ήδη νεκρή. Απλά την έχουν βάλει στο ψυγείο για να μην μυρίσει.

Και την δεδομένη στιγμή θα μας που το νέο.

Όμως, επιτέλους, ας τους πούμε να μην μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους. Και όσοι υπάρχουν που τους πιστεύουν ακόμα, πολιτικούς και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Τον τελευταίο μήνα λοιπόν έχουν αρχίσει να μας λένε ότι η Ελλάδα θα πάει σε επιμήκυνση του χρέους και ότι κατάλαβαν οι δικοί μας και οι δανειστές μας ότι η αρχική συμφωνία αποπληρωμής δεν «βγαίνει».

Δεν θα κάνω αναφορά σε πολλά κείμενα μου αλλά ενδεικτικά θα θυμίσω δυο φράσεις που τις είχα γράψει τον Μάιο. Για να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά ήταν γνωστά εξαρχής αλλά για λόγους προπαγάνδας δεν είχαν αναδειχτεί.

Στις 3 Μαΐου έγραφα: «Έλληνες υπομονή. Άλλα πέντε πακέτα μέτρων έμειναν και μετά θα χρεοκοπήσουμε να ησυχάσουμε».

Και στις 6 Μαΐου έγραφα: «Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα σωθεί η Ελλάδα; Ότι δεν θα πτωχεύσουμε (και επισήμως);

Αν υπάρχει ας το ξανασκεφτεί. Το είπε ο ίδιος ο υπουργός. Τι είπε; Σε ένα από τα κανάλια που έδωσε συνέντευξη είπε το εξής: «Πολλοί λένε ότι με τα μέτρα αυτά η Ελλάδα το μόνο που θα πετύχει είναι να αναβάλλει την πτώχευση για τρία χρόνια. Δηλαδή τι θέλουν αυτοί; Να πτωχεύσουμε τώρα;».

Δεν είπε τι μ…..ς λέτε. Με τον μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα εξασφάλισε την σωτηρία της και όλα θα είναι μια χαρά μετά από 3, 5 χρόνια. Αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι σε τρία χρόνια πάμε για φούντο.

Και λογικό είναι. Η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια και για μια τριετία θα θέλει περίπου 200 δις για να ξεχρεώσει το τωρινό δάνειο και κάτι προηγούμενα. Που θα τα βρει;

Αλί, αλί και τρισαλί…

Το δίλημμα κύριοι είναι ξεκάθαρο. Θέλετε να πεθάνετε με τυφεκισμό ή από ασιτία;»

Άλλο ένα απόσπασμα από τις 21 Απριλίου… «Λαμβάνοντας υπόψη την αναξιοπιστία των πολιτικών μπορούμε να παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες και να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε επιπλέον μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, θα κόψουν κάτι σαχλαμάρες που λέγονται επιδόματα άδειας και δώρα Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, θα σταματήσει ο αναχρονιστικός θεσμός των συλλογικών συμβάσεων…»

Γιατί σας ζαλίζω με παλαιότερα κείμενα; Γιατί εκνευρίζομαι πρώτον από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που τόσους μήνες δεν έλεγαν αυτό που μπορεί να καταλάβει ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος και δεύτερον από τους ακόμα εκατομμύρια αφελείς και ευκολόπιστους πολίτες που τώρα αρχίζουν να κατανοούν αυτό που και ένα παιδί δημοτικού θα καταλάβαινε.

Με αυτά και μ΄ αυτά ο Στρος Καν έφυγε σαν γιατρός, ο Όλι Ρεν ήρθε σαν νεκροθάφτης.

Η Ελλάδα ξεπουλιέται, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θάφτηκε κάτω από τα συμφέροντα των τραπεζών και υπεύθυνοι είναι όχι μόνο οι πράσινοι που πράττουν αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που τους ανέχονται.

Εδώ δεν χρειάζονται επικοινωνιακές ηλιθιότητες μπας και πάρουμε 1% παραπάνω στις δημοσκοπήσεις. Χρειάζεται να ανέβουμε στα κεραμίδια. Να τους εμποδίσουμε. Να σώσουμε, αν μπορούμε, ότι μπορούμε.

Και όσοι δεν το κάνουν αυτό είναι συνένοχοι.

Μικρός Φωκίων

http://mikrosfokion.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου