Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Ο (έντιμος) Γ. Σούρλας και τα…γκαζάκιαΤου Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΠΙΑΣΕ για το κονάκι βουλευτή. Θα δεις ακόμα και σήμερα…πελάτες. Και πάμε «ψηλότερα». Θέλεις να συναντήσεις υπουργό; Περνάς από προθαλάμους με φύλακες ορατούς και αοράτους.
-Τι τον θέλετε; Σε ρωτούν με ξινισμένα μούτρα
-Είμαι δημοσιογράφος κι έχουμε ραντεβού.
Τα ξινισμένα μούτρα γλυκαίνουν, σου δίνουν καρέκλα κι εσύ παρατηρείς. Δεκάδες κεφάλια ανδρών και γυναικών, μόνιμων και αποσπασμένων, σκυμμένα στο κομπιούτερ...
 
Με το κινητό για δημόσιες σχέσεις«δημοσία δαπάνη». Ένας κόσμος με την ηλεκτρονική στην υπηρεσία του. Και είναι το κομπιούτερ που το έμπασαν αργά και καθυστερημένα στη δημόσια διοίκηση.Σκόπιμα, μη μαθευτούν τα κόλπα και οι κομπίνες τους.
ΜΕΤΑ την…κοπιαστική δουλειά και σε συνθήκες «πιέσεως και θερμοκρασίας» ιδανικές, παίρνουν το δρόμο για το…σπίτι, βγαίνει και ο υπουργός. Με τη φρουρά του-μόνιμα εξαρτήματα-από ένα κράτος που ρίχνει τη ματιά του
... προστατευτική και παίρνει μέτρα. Για τους τωρινούς, αλλά και για «σκοτωμένα φίδια» της πολιτικής, που αγνοούμε την ύπαρξή τους. Και για τους «κάποιους».
ΚΙ ύστερα; Ανοίξαμε την τηλεόραση για την μικρή-μεγάλη είδηση. Γκαζάκια στη πόρτα του έντιμου, ταπεινόφρονα και«πολύτιμου» Γ. Σούρλα! Του Λαρισαίου πολιτικού, που μόνο κατ’ όνομα σχετίζεται με τους Σουρλαίους και την προεμφυλιακή τους δράση (δολοφονία δημοσιογράφου Κ.Βιδάλη κ.ά.).
ΜΑΣ πληροφορούν ότι ο παραπάνω δημόσιος λειτουργός καλείται να ανταποκριθεί στο μεγάλο, δύσκολο και επικίνδυνο έργο του της διαφάνειας, χωρίς τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται. Απέναντι σε αφανέρωτους μαφιόζους που τον απειλούν προειδοποιώντας με γκαζάκια. «Δεν πτοούμαι,δεν κάνω πίσω» λέει ο βουλευτής και συνεχίζει.
ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε να βλέπουμε και να ακούμε,καθημερινά, φλύαρους «αναλυτές» και τηλεοπτικούς κοκορομάχους.Πολιτικολογούντες, μονότονους και επαναλαμβανόμενους, απείθαρχους συζητητές,που ενίοτε σου‘ ρχεται να ξεράσεις. Αμέτρητες τηλεοπτικές ώρες της σαχλαμάρας και του τίποτα, με «φίρμες» που δεν κινδυνεύουν από μαφιόζους και γκαζάκια.
ΚΙ από χωροφύλακες για φρουρά και προστασία του πεισματάρη και ρηξικέλευθου βουλευτή; Δεν ξέρουμε αν και πόσους του διέθεσαν-θα το ψάξουμε. Κι από εμφανίσεις του τηλεοπτικές για ενημέρωσή μας; Με το σταγονόμετρο κι όταν σκάσουν στην πόρτα του…γκαζάκια. Κι ας κρατάει στα χέρια του φακέλους των δις με τους δράστες ατιμώρητους και με το δάκτυλό τους στη σκανδάλη. Για έναν έντιμο και ηρωικό Γ. Σούρλα, που θα’ πρεπε να μας ενημερώνει καθημερινά και συστηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου