Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ

      
pir-tourkiko
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
Το σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στα ανοιχτά της Σύμης. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ιδιωτικό τουρκικό καταμαράν το οποίο μετέφερε 30 – 50 λαθρομετανάστες έπλεε ανοιχτά της Σύμης συνοδευόμενο από ακταιωρό του τουρκικού λιμενικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε περιπολικό του ελληνικού λιμενικού το οποίο και έριξε δυο προειδοποιητικές βολές στην πρύμνη της ακταιωρού του τουρκικού λιμενικού η οποία και
...αποχώρησε. Στη συνέχεια το τουρκικό καταμαράν συνόδευσε το ελληνικό περιπολικό προκειμένου οι λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στο νησί της Σύμης.
Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr αναφέρουν ότι στο επεισόδιο εμπλέκονται δύο Έλληνες διακινητές.
Κυβερνητικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr αναφέρουν ότι το θέμα έχει λάβει διαβάθμιση ασφαλείας και είναι ακόμα αδιευκρίνιστο αν θα αναληφθεί η διαχείριση του από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας ή το Λιμενικό που υπάγεται στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Το γεγονός αυτό δικαιολογεί σε ένα βαθμό και τις αντικρουόμενες πληροφορίες σε κάποιες περιπτώσεις που προέρχονται από διαφορετικές πηγές, όπως τοπικά μέσα της Ρόδου και άλλα ΜΜΕ.
Το επεισόδιο σημειώθηκε σε περιοχή όπου η εγγύτητα του εδάφους Ελλάδας (Σύμη, κόλπος Πανορμίτη) και Τουρκίας είναι από τις μεγαλύτερες και οι διελεύσεις από και προς τις δύο πλευρές σκαφών αναψυχής είναι πυκνότατες.
Εξάλλου, σε δημοσίευμά της η Καθημερινή παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή. Ειδικότερα, κάνει λόγο για περιστατικό που κατεγράφη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο στενό μεταξύ Σύμης και Τουρκίας, όπου εντοπίστηκε ελληνικό καταμαράν το οποίο μετέφερε 18 λαθρομετανάστες. Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσαν ΜΜΕ της Ρόδου, τουρκική ακταιωρός άνοιξε προειδοποιητικά πυρ ύστερα από καταδίωξη που επιχείρησε, όταν ο Ελληνας πλοίαρχος αρνήθηκε τον έλεγχο. Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωνε αργά το βράδυ και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο επιπλέον επιχειρούσε να υποβαθμίσει το περιστατικό διευκρινίζοντας ότι τα προειδοποιητικά πυρά ήταν στον αέρα και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
Άλλες πηγές, ωστόσο υποστήριζαν μια εντελώς αντίθετη εκδοχή, συμπληρώνει η Καθημερινή. Ότι δηλαδή σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος πυροβόλησε προειδοποιητικά πίσω από στην πρύμνη του Καταμαράν προκειμένου αυτό να μην περάσει σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Σε κάθε περίπτωση πάντως το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν εντέλει στη Σύμη όπου οι δύο Ελληνες δουλέμποροί τους συνελήφθησαν.
capital.gr
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου