Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών. Ανακοίνωση για παραισθησιογόνα αρωματικά «ποτ πουρί»
 
26.07.12
Τον Ιανουάριο του 2012, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχτηκε καταγγελία καταναλωτή ότι, από κατάστημα ψιλικών, πωλούνταν αρωματικά «ποτ πουρί», τα οποία αγόραζαν έφηβοι και τα κάπνιζαν, ως παραισθησιογόνες ουσίες.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε, αμέσως, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, η οποία ζήτησε, από το Γενικό Χημείο του Κράτους να εξετάσει τέτοια προϊόντα. 
Το Γενικό Χημείο του Κράτους ανίχνευσε ουσίες αγωνιστές των υποδοχέων καναβινοειδών του εγκεφάλου CB1 και CB2. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έστειλε την ανάλυση του Γ.Χ.Κ., στον Ε.Ο.Φ. – Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος, στις 10 Ιουλίου 2012, ανακοίνωσε την ανάκληση των προϊόντων Freedom Fly High, Freedom EU Edition 2G, Ultra, Cloud10 1G και Head Trip N10. 

Τα «ποτ πουρί» αυτά είναι παραγωγής Η.Π.Α. Είναι τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ως γόμωση, σε τσιγάρα και να καπνιστούν. Διατίθενται, σε συσκευασίες λίγων γραμμαρίων, φέρουν, στη συσκευασία τους ένδειξη ότι δεν προορίζονται, για ανθρώπινη χρήση, πωλούνται, σε καταστήματα, με ψιλικά, ή είδη καπνού, σε
...
περίπτερα, σε καταστήματα, με είδη οικιακής χρήσης, σε πολυκαταστήματα κ.λπ., οι συσκευασίες τους φέρουν σχέδια, που απευθύνονται, σε καταναλωτές νεαρής ηλικίας (π.χ. νεκροκεφαλές, περίεργα συμπλέγματα κ.λπ.) και η τιμή τους είναι περίπου 7 ευρώ το γραμμάριο. 

Από μια έρευνα, στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι πρόκειται, για συνθετικά καννοβινοειδή, τα οποία, όμως, έχουν ισχυρότερη δράση, από την κάνναβη. 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, παρόλη την προσπάθεια ανάκλησης, μπορεί να βρίσκονται, στην αγορά, ακόμα, κάποια τέτοια προϊόντα. Ή μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει όμοια προϊόντα, με διαφορετικό όνομα. Απαιτείται προσοχή, στους ανήλικους και επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις αυτών των ουσιών δεν είναι ακόμα γνωστές. 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά από την πολιτεία να εντείνει τους ελέγχους της αγοράς, για να προστατεύει, κυρίως, τη νέα γενιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου