Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πόσο "κοστίζει" ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο;





Οι αθλητές από το Αζερμπαϊτζάν που θα κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα λάβουν το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο συγκριτικά με τους υπόλοιπους «χρυσούς» στο Λονδίνο. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας του Καυκάσου προσφέρει 640.000 ευρώ σε όποιον αθλητή ή αθλήτριά της καταφέρει ν' ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Στους ευνοημένους ανήκουν και οι αθλητές της Σιγκαπούρης, με έπαθλο 575.000 ευρώ σε αυτόν ή αυτήν που θα... υποχρεώσει τους Βρετανούς διοργανωτές να
....
επιλέξουν τον εθνικό ύμνο της χώρας. Οι πιο αδικημένοι χωρίς αμφιβολία είναι οι Νοτιοκορεάτες αθλητές, με την οικονομική επιβράβευση για τον κάτοχο του χρυσού μεταλλίου να έχει οριστεί στα... 240 ευρώ, στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα της «elmundo».

Με 140.000 ευρώ θα επιβραβευτεί όποιος Ιταλός ή Ιταλίδα κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν στις 27 Ιουλίου. Για τους Ρώσους, το χρυσό μετάλλιο συνοδεύεται με 100.000 ευρώ.


Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβραβεύει κάθε κάτοχο χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με 94.000 ευρώ, το ασημένιο μετάλλιο με 48.000 ευρώ και το χάλκινο με 30.000 ευρώ. Όταν πρόκειται για δίδυμα, κάθε ένας από τους δύο Ισπανούς Ολυμπιονίκες έχει λαμβάνειν 75.000 για το χρυσό, 37.000 για το αργυρό και 25.000 ευρώ για το χάλκινο. Στα ομαδικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, κάθε μέλος της ισπανικής ολυμπιακής αποστολής θα λάβει 50.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του χρυσού, 29.000 για το ασημένο και 18.000 ευρώ για το χάλκινο.
Η Γαλλία προσφέρει 50.000 ευρώ για κάθε χρυσό μετάλλιο στον κάτοχό του, η Κίνα 41.000 ευρώ, το Μεξικό 31.000 και οι ΗΠΑ 20.500. Το χρυσό μετάλλιο στον Καναδά «τιμάται» 16.250 ευρώ, ενώ στη Μογγολία 8.200 ευρώ.
Η Μεγάλη Βρετανία, διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έχει προνοήσει για πριμ Ολυμπιονικών κι αυτό επειδή όλα τα μέλη της ολυμπιακής αποστολής έχουν υπογράψει διαφημιστικά συμβόλαια που τους εξασφαλίζουν ούτως ή άλλως οικονομικό μερίδιο. Άλλες χώρες, όπως παραδείγματος χάρη η Γερμανία, ως ανταμοιβή για την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου προσφέρουν επέκταση υποτροφίας για την επόμενη χρονιά.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα απονεμηθούν γύρω στα 4.700 μετάλλια σε περίπου 800 απονομές, τα οποία κατασκευάστηκαν στη Νότια Ουαλία. Τα πιο ακριβά και τα πιο μεγάλα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι σήμερα θα είναι αυτά του Λονδίνου, με βάρος 400 γραμμάρια και διάμετρο 88 χιλιοστά και περιεκτικότητα 1% σε ατόφιο χρυσάφι.
Στη μία πλευρά θα απεικονίζεται η Ελληνίδα φτερωτή θεά Νίκη, που κοσμεί από το 1928 στο Άμστερνταμ όλα τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων και έτσι όπως την σχεδίασε πέρυσι ο Βρετανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Ουάτκινς. Στην άλλη πλευρά είναι χαραγμένο το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
http://kourdistoportocali.com/articles/12766.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου