Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια μας αποκαλούν φοβισμένους και παθητικούς γιατί αυτή η εικόνα εξυπηρετεί την κατοχική κυβέρνηση. Είναι όμως η αλήθεια;

Μας χαρακτηρίζουν φοβισμένους και άπραγους γιατί αυτή η εικόνα τους εξυπηρετεί επειδή εγκαθίσταται στο μυαλό μας, ως ένα είδος ισχυρής αυθυποβολής που διευκολύνει τα σχέδια της υποδούλωσής μας.

Μόνο την τελευταία βδομάδα αν  μετρήσουμε πόσες ενέργειες έγιναν, θα συνειδητοποιήσουμε πως όχι μόνο δεν είμαστε φοβισμένοι και παθητικοί, αλλά τα τεράστια αποθέματα πίκρας και οργής που σιγοβράζουν μέσα μας μπορούν να τους πνίξουν. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Να μην καταφέρουν να μας διασπάσουν σε χίλια κομμάτια που το ένα μισεί θα το άλλο. Έχουμε κοινό στόχο, έχουμε κοινή αποστολή και αυτό είναι πάνω από τις όποιες κομματικές ή ιδεολογικές διαφορές μας.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις ενέργειες που έγιναν την τελευταία εβδομάδα:
-     6 υπουργεία βρίσκονταν υπό κατάληψη. Εμποδίστηκε ακόμα και η είσοδος των Τροϊκανών που έψαχναν ασφαλή τοποθεσία για να συνεδριάσουν.
- 500 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.
- 300 ΑΕΙ και ΤΕΙ στα οποία συνεχίζεται η κατάληψη
- Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία
- Στάση εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
- Στάσεις εργασίας σε πολλούς Δήμους της χώρας
- Απεργία ταξί
- Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις της χώρας και κάψιμο των ειδοποιητηρίων με τις έκτακτες εισφορές σε διάφορα σημεία (Ξάνθη, Αθήνα, Ν. Ηράκλειο, Χαλκίδα κ.ά.)!
-  Καταλήψεις διοδίων, εφοριών και δημαρχείων.
 - Οργασμός προτροπής μέσω διαδικτύου για  μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και δημιουργία συλλογικών οργάνων που θα μελετήσουν το θέμα.
- Εισβολή με σπάσιμο των μπαρών και έντονη διαμαρτυρία των απόστρατων αξιωματικών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
- Σημαντικές ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στα θέματα των ψεύτικων στατιστικών στοιχείων αλλά και στον τρόπο ανάμειξης της κατοχικής Τρόικας στη δικαιοσύνη της χώρας.

Με δεδομένες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και την βία που εξαπολύει η χουντική κυβέρνηση σε κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας, πιστεύετε ότι αυτή η εικόνα είναι εικόνα ενός λαού που έχει παραδώσει τα όπλα; Προφανώς όχι!

agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου