Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ιαπωνία- Αναγκάζονται να παραδεχθούν αυτό που όλοι καταλαβαίναμε:Tριπλάσια η ραδιενέργεια στη θάλασσα από αυτή που είχε εκτιμηθεί

Η ποσότητα του ραδιενεργού υλικού που διέρρευσε στη θάλασσα μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, είναι τριπλάσια απ’ αυτή που είχε υπολογίσει η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα, Tepco, εκτιμούν Ιάπωνες ερευνητές.
Η Tepco υπολόγιζε ότι περίπου 4,720 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ καισίου-137 και ιωδίου-131 διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ της 21ης Μαρτίου και της 30ης Απριλίου, αλλά οι ερευνητές της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (JAEA) υπολόγισαν ότι το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε ανέρχεται σε περίπου 15.000 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ.
Ένας από τους ερευνητές της υπηρεσίας ο Τακούγια Κομπαγιάσι, δήλωσε σήμερα ότι η διαφορά στους αριθμούς οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι η ομάδα του
μέτρησε και το ραδιενεργό υλικό που έπεσε από τον αέρα στον ωκεανό μαζί με το ραδιενεργό υλικό από το μολυσμένο νερό που διέρρευσε στη θάλασσα από τον πυρηνικό σταθμό, θεωρώντας ότι η Tepco δεν είχε συμπεριλάβει στον υπολογισμό της τη ραδιενέργεια που προήλθε από τον αέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα του ραδιενεργού υλικού που διέρρευσε στη θάλασσα αναμένεται να αυξηθεί σε περαιτέρω υπολογισμούς, καθώς στον υπολογισμό αυτό δεν περιλαμβάνεται το καίσιο-134.
Οι κανονισμοί της ιαπωνικής κυβέρνησης απαγορεύουν την αποστολή εμπορευμάτων τροφίμων που περιέχουν περισσότερα από 500 μπεκερέλ ραδιενεργού υλικού ανά κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου