Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «νονοί» της Νέας Υόρκης μιλούν αλβανικά



Τη θέση των Ιταλών γκάνγκστερ έχουν πάρει οι φατρίες των Αλβανοαμερικανών...
Αν ένας σύγχρονος Τζόζεφ Πιστόνε αποφάσιζε να διεισδύσει στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης, σε μια σύγχρονη εκδοχή της επιχείρησης «Ντόνι Μπράσκο», η γλώσσα που θα έπρεπε να γνωρίζει άπταιστα δεν θα ήταν η ιταλική αλλά η αλβανική.Δεν θα είχε να κάνει με.....
τη διαβόητη οικογένεια Μπονάνο,αλλά με κάποιο συνδικάτο σκληροτράχηλων Αλβανών, εκπαιδευμένων για πόλεμο στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα των Βαλκανίων.

O υπόκοσμος της αμερικανικής μεγαλούπολης δεν έχει πλέον «γεύση» Ιταλίας:οι ιταλοί γκάνγκστερ,μετανάστες τρίτης και τέταρτης γενεάς,αντικαθιστώνται από Αλβανούς των οποίων η εγκληματική δράση στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε ξεκινήσει ήδη από τα μέσα
...
της δεκαετίας του 1980. Εχουν «διδακτορικό» στο λαθρεμπόριο και στη διακίνηση ναρκωτικών και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ανελέητη βία. «Μην τα βάζετε με τους Αλβανούς» είναι άλλωστε το μότο τους.

Τον περασμένο Ιούλιο οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37 μελών της αλβανικής μαφίας, στο πλαίσιο μιας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Κολοράντο και στη Φλόριδα. Ακολούθησε η άσκηση διώξεων, με μια σειρά βαρύτατων κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένου του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών από το Μεξικό και άλλα κράτη.

Το εγκληματικό δίκτυο, που αποτελείτο από αρκετές αλληλοσυνδεόμενες αλβανικές φατρίες, εδώ και μία δεκαετία διαχειριζόταν μια επικερδή «επιχείρηση» εμπορίας ναρκωτικών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με διεθνή παρουσία και δράση. Φερόμενος ως αρχηγός του αλβανικού συνδικάτου του εγκλήματος είναι ο Doc (γιατρός), ο οποίος με τη βοήθεια του ανιψιού του, γνωστού ως Juicehead (ντοπαρισμένος), και ενός συνεργάτη του ονόματι Βig Βrian (μεγάλος Μπράιαν), διακινούσε εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική και μαριχουάνα από τον Καναδά και το Μεξικό, κρυμμένα σε μυστικούς, ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπερπολυτελών αυτοκινήτων. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο Fat Αnge (χονδρός Αντζι) προμηθευόταν συνταγογραφούμενα χάπια από κλινικές στη Φλόριδα, ενώ ο Φρανκ Νέτι, ο Λάκι, ο Τζίμι, ο Πάντι και ο Τζόνι Τζ. είχαν αναλάβει την παράνομη διακίνησή τους.

Τα ψευδώνυμα και οι δραστηριότητές τους θυμίζουν την παλιά «καλή» ιταλική μαφία, με μία βασική διαφορά: όλοι οι προαναφερθέντες κακοποιοί είναι μετανάστες αλβανικής καταγωγής. Ο Doc αναγνωρίστηκε ως Τζαβίτ Θάκι και ο Juicehead ως Σκελκίμ Μπακράκι. Συγκεκριμένα ο Θάκι, 40 χρόνων, ο οποίος έχει περιγραφεί ως «εγκέφαλος» της αλβανικής μαφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύεται ότι ελέγχει τους πυρήνες διανομής ναρκωτικών στις πέντε μεγάλες συνοικίες της Νέας Υόρκης και στο Ολμπανι. Ο 41χρονος εξάδελφός του Αρίφ Κούρτι ενορχήστρωνε τις επιχειρήσεις τού συνδικάτου από το κελί του στην Αλβανία. Με την ιταλική μαφία αποδυναμωμένη, οι αλβανοί «συνάδελφοί» τους έσπευσαν να αναπληρώσουν το κενό και έγιναν ο νέος «πονοκέφαλος» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: έχουν κώδικα σιωπής, ισχυρούς δεσμούς με την πατρίδα, μακρύ ιστορικό σε βίαιες δολοφονίες και παγκόσμια εγκληματική δράση.

Ολα ξεκίνησαν το 1987 με την περίφημη δίκη της λεγόμενης «Ρizza Connection», η οποία οδήγησε στην καταδίκη δεκάδων μελών του οργανωμένου εγκλήματος και στον «μαρασμό» της ιταλικής μαφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η «σκυτάλη» πέρασε σε άλλες εθνοτικές ομάδες και κυρίως στους Αλβανούς, οι οποίοι έχοντας συνεργαστεί στενά με τη σικελική Μαφία σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 ή έχοντας εκπαιδευτεί στα σκληρά κομμουνιστικά καθεστώτα των Βαλκανίων, απεδείχθησαν «άξιοι» συνεχιστές της ιταλικής εγκληματικής παράδοσης.

Οι αλβανικές συμμορίες άρχισαν να δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ξεκινώντας από απλές ληστείες και κλοπές. Ενδυναμωμένοι από μια έντονη εθνοτική συνείδηση, δημιούργησαν- στα βήματα της ιταλικής Κόζα Νόστρα- τις δικές τους εγκληματικές οργανώσεις, που χαρακτηρίζονται από ένα ισχυρό αίσθημα συλλογικής ταυτότητας, ενίοτε και πολιτικής ιδεολογίας. Διαβόητη για τις ωμές δολοφονίες εκδίκησης, τον σκληρό χαρακτήρα των μελών της και έναν κώδικα τιμής που κάνει την ομερτά να μοιάζει παιχνιδάκι, η αλβανική μαφία έχει αναλάβει τα ηνία της βίας στους δρόμους του Μεγάλου Μήλου. Οπως έχει πει χαρακτηριστικά ο ειδικός πράκτορας του FΒΙ Τζέιμς Φάρλεϊ: «Στις περιοχές όπου άλλοτε κυριαρχούσε η ιταλική μαφία,ένα νέο συνδικάτο αναλαμβάνει δράση, που ελέγχεται από σκληρούς,φιλόδοξους αλβανούς μετανάστες με τον δικό τους κώδικα σιωπής. Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε πράγματα για την κουλτούρα τους και πώς λειτουργούν. Είναι δύσκολο να παρεισφρήσουμε στην οργάνωση».

Τα διεθνή δίκτυα του εγκλήματος
1. Ρωσική μαφία

Με εγκληματική δράση που εκτείνεται από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων και πυρηνικού υλικού, την πορνογραφία και το εμπόριο λευκής σαρκός ως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τις βομβιστικές επιθέσεις, η ρωσική μαφία δικαίως έχει κατακτήσει τον τίτλο του Νο 1 εγκληματικού δικτύου στον κόσμο.

Ελέγχει την παραοικονομία της Ρωσίας, όπου 300.000 μέλη της έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991.
2.Γιακούζα
Οι ρίζες της χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα και υπολογίζεται ότι αριθμεί περισσότερα από 100.000 μέλη που ανήκουν σε 2.500 συμμορίες. Εμπλέκεται σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, διακίνηση πορνογραφικού υλικού από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πορνεία και λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Σήμα κατατεθέν των μελών της τα περίτεχνα ολόσωμα τατουάζ- και τα κομμένα δάχτυλα που προσφέρονται στον αρχηγό της συμμορίας ως εξιλέωση για κάποια αποτυχία.
3.Ιταλική μαφία

Καμία άλλη εγκληματική οργάνωση δεν έχει εξάψει τόσο τη φαντασία όσο η ιταλική μαφία. Με πλήθος κινηματογραφικών ταινιών, μυθιστορημάτων, βιογραφιών και ντοκυμαντέρ γύρω από τη ζωή και τη δράση των αρχηγών της, πρόκειται για το πιο γνωστό συνδικάτο εγκλήματος στον κόσμο. Η σικελική και η αμερικανική Κόζα Νόστρα εμπλέκονται σε εκβιασμούς, τζόγο, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Για να γίνει κανείς μέλος της πρέπει να περάσει μια τελετή μύησης που συχνά εμπεριέχει κάποιον φόνο.
4.Μεξικανική μαφία
Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως στις φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού εκεί έχουν καταλήξει πολλοί ηγέτες της. Ξεκίνησε τη δράση της στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με σκοπό την προστασία των κρατουμένων από άλλους τροφίμους και τους φύλακες.

Εμπλέκεται επίσης σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και εκβιασμούς.Τα μέλη της στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζονται στις 30.000. Στο Μεξικό έχουν δημιουργήσει ισχυρά καρτέλ ναρκωτικών που προμηθεύουν τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου