Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Παιχνίδια με το βακτήριο E-coli;


Οι γερμανικές αρχές βιάστηκαν να αποδώσουν κατηγορίες για το νέο στέλεχος του βακτηρίου E-coli στα αγγουράκια Ισπανίας, ύστερα στα μαρούλια, στις τομάτες και πάει λέγοντας προξενώντας με αυτό τον τρόπο ανεπανόρθωτη ζημιά στις καλλιέργειες των μεσογειακών χωρών, χωρίς να εξαιρείται και η Ελλάδα.

Ήδη καλλιεργητές από την Κρήτη μιλάνε για ολοκληρωτική καταστροφή σε μία περίοδο που η άμεση διάθεση των προϊόντων τους είναι ζωτικής σημασίας. 

Την ίδια στιγμή ένα καναδικό εμβόλιο υπόσχεται ελπίδα αντιμετώπισης του νέου στελέχους του E-coli.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καναδέζικη Bionishe Life Sciences Inc. έχει ήδη πατεντάρει το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο για το E-coli. Το εμβόλιο λειτουργεί έτσι ώστε να προκαλεί στην εμβολιαζόμενη αγελάδα την παραγωγή αντισωμάτων τα οποία μπλοκάρουν την έκκριση πρωτεϊνών από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου καθώς αυτό προσπαθεί να εγκατασταθεί στα εντερικά της τοιχώματα. Το μπλοκάρισμα αυτό εμποδίζει την προσκόλληση και επομένως το οδηγεί στον θάνατο. Η θεωρία πίσω από τη μείωση των επιπέδων E-coli στις αγελάδες είναι ότι αυτή η μείωση θα μειώσει τη ποσότητα που απορρίπτει το ζώο στο περιβάλλον μέσω των περιττωμάτων του και θα καταστήσει λιγότερο πιθανό το πέρασμά του στην διατροφική αλυσίδα.

Τα βοοειδή μεταφέρουν στα εντερά τους ένα κοκτέιλ από
...
στελέχη E-coli, τα οποία όμως δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Καθώς απελευθερώνονται στο νερό, στο έδαφος ή στις καλλιέργειες μέσω μολυσμένης κοπριάς, τα βακτήρια μπορούν να περάσουν σε άλλα ζώα και να φτάσουν τελικά και στον άνθρωπο.

Αρκετά στελέχη είναι επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα, για τον άνθρωπο διότι εκκρίνουν την τοξίνη Shiga που πυροδοτεί συμπτώματα όπως διάρροια, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια.

Προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία προχώρησε η καναδική εταιρία στην δημιουργία του εμβολίου πατετάρωντάς το κιόλας, που σημαίνει αμύθητα κέρδη αν ο πανικός εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο. Ακόμη και τώρα όμως με το που θα ξεκινήσει η διάθεση, το εμβόλιο αυτό θα γίνει ανάρπαστο.

Πριν 2 χρόνια, η γρίπη των χοίρων απέφερε τεράστια κέρδη σε φαρμακευτικές εταιρίες που και σε εκείνη την περίπτωση παρήγαγαν το εμβόλιο ταχύτατα. Τελικά τα αποθέματα που αγοράστηκαν έμειναν στις αποθήκες διότι η γρίπη αυτή δεν αποδείχθηκε πιο θανατηφόρα από την κοινή. Στην πραγματικότητα είναι λιγότερο θανατηφόρα.

Το καταναλωτικό κοινό δεν θέλει πολύ για να πανικοβληθεί οδηγώντας στην καταστροφή χιλιάδες καλλιεργητές στις μεσογειακές χώρες. Δεν ξέρω αν οι Γερμανοί προχώρησαν τόσο βιαστικά σε ανακοινώσεις επειδή ενδιαφέρονται πραγματικά για την δημόσια υγεία ή αν "παίζεται" κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση έσπειραν τον πανικό χωρίς λόγο αφού απεδείχθη σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους ότι οι ισχυρισμοί τους ήταν λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου