Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου συνοπτικά. Διάλυση της ελληνικής κοινωνίας


Δεν μας εξέπληξαν. Μέχρι την τελευταία στιγμή σκληροί υπηρέτες των αριθμών και της τρόικας. Όμως, καιρός γαρ εγγύς. Το μεσοπρόθεσμο πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί. Αν περάσει από τους δήθεν μπαρουτοκαπνισμένους πράσινους βουλευτές δε θα περάσει από την κοινωνία. Αν καταψηφιστεί δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τον κ. Παπανδρέου από το να πάει μετανάστης στο εξωτερικό. Και οι δύο επιλογές, πάντως, οδηγούν σε εκλογές, διότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να λύσει το αδιέξοδο. Το Μνημόνιο 2 είναι εδώ και περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα αυτά που θα ζήσουν οι Έλληνες τα επόμενα χρόνια. Αν και δεν έχουν εξειδικευτεί τα μέτρα, κάτι που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, είναι πλέον δεδομένο ότι θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Όλοι, ανεξαιρέτως. Αν και διόλου δεν μας νοιάζει τι θα κάνει με τα τζάκια που λυμαίνονται τον εθνικό πλούτο. Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι χτυπιέται ακόμη και η γενιά των 600 ευρώ. Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα φέρουν έσοδα 6,5 δισ. μέσα στους επόμενους 6 μήνες του 2011 και γύρο στα 30 δισ. μέχρι το 2015.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει κεφαλικό φόρο 1%-3% για εισοδήματα πάνω από 8.000 ευρώ. Ο κεφαλικός φόρος ονομάζεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αλλά θα ισχύει αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2010 (πιθανότατα αυτό το σενάριο) και μέχρι το 2015.
Αυξάνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23% από την 1η Σεπτεμβρίου
Αυξήσεις στους φόρους των ακινήτων. Εκτιμάται ότι το
....
αφορολόγητο πέφτει από τα 400 στα 200 χιλιάδες ευρώ.
Θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πιθανότατα κατά 20%.
Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε οχήματα μεγάλου κυβισμού, σε μεγάλης αξίας ακίνητα, σε σκάφη και πισίνες. Πρόκειται για το… καρότο αφού ακολουθεί άγριο μαστίγιο.
Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, δηλαδή το πετρέλαιο από του χρόνου θα είναι πράγματι… μαύρος χρυσός.
Προβλέπονται έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.
Αλλάζουν τα τεκμήρια διαβίωσης προκειμένου να πιαστούν περισσότεροι στη φάκα της εφορίας.
Μειώνεται το εφάπαξ των συντάξεων.
Κόβεται μέρος των επικουρικών. Επίσης, επιβάλλεται ειδική εισφορά 8% σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1.700 ευρώ πλην στρατιωτικών, σωμάτων ασφαλείας. Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ.
Κόβεται κατά 6% η σύνταξη στο ΝΑΤ
Μπαίνει ειδικό τέλος σε επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τον αντικαπνιστικό νόμο.
Πέφτει άγριο ψαλίδι στο δημόσιο τομέα με απολύσεις υπαλλήλων. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2015 θα αποχωρήσουν 126.400 υπάλληλοι και θα προσληφθούν μόλις 26.490 υπάλληλοι. Δηλαδή περί τους 100.000 λιγότεροι υπάλληλοι στο δημόσιο.
Πωλούνται τα πάντα, όπως είναι επιπλωμένα. Εκτός από τη… βίλα Παπανδρέου στο Καστρί.
Κατ’ αρχάς πωλείται η ακίνητη περιουσία. Αρχή με το Ελληνικό που μέσα στο 2011 θα πωληθεί το 100% των μετοχών της εταιρείας ειδικού σκοπού “Ελληνικό Α.Ε.”
Πωλούνται όλες οι συμμετοχές του δημοσίου στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Για παράδειγμα, στον ΟΠΑΠ το 34%, στα κρατικά λαχεία το 100%, στην ΕΥΑΘ το 74%, οι νέες άδειες για παιχνίδια του ΟΠΑΠ το 100%, το 49% του καζίνο Πάρνηθας, το 35,5% των Ελληνικών Πετρελαίων το 2012, το 61,3% της ΕΥΔΑΠ, το 100% της Εγνατίας οδού, το 34% του ΤΤ.
Προβλέπεται επίσης η πώληση των εταιρειών που θα αναλάβουν την τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από διόδια των νέων αυτοκινητοδρόμων, των μεταλλευτικών δικαιωμάτων κ.λπ. Επίσης. Πωλούνται περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελ. Βενιζέλος, λιμάνια.
Όλα αυτά για να βρεθούν 50 δισ σε τέσσερα χρόνια και να εξευμενιστεί η τρόικα και να δώσει το νέο δάνειο.http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου