Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δείτε τι είπε στο Υπουργικό ο επικίνδυνος προδότης: ''Σύμμαχός του (λέει) είναι ο λαός που του ζητά την αλλαγή''!!!!!

Ομιλία για γερά στομάχια...Αν διαθέτετε τέτοια στομάχια, διαβάστε την. Τα κόκκινα γράμματα είναι οι παρεμβάσεις μας:

 

Στο συναίσθημα των υπουργών και όχι μόνο μίλησε ο κατοχικός Πρωθυπουργός

Με τη βασική επιλογή της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από τη... διασφάλιση κάθε ελληνικής οικογένεια από τις ολέθριες συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας (Είναι πράγματι συγκινητικό  το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ελληνική οικογένεια! Κορώνα στο κεφάλι τους την έχουν την ελληνική οικογένεια), ξεκίνησε την ομιλία του ο  Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.

Η ομιλία του, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν άκρως συναισθηματική αλλά και σε δραματικούς τόνους (κακοπαιγμένο θέατρο ως συνήθως...ό,τι να'ναι δηλαδή, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσει την πώληση της χώρας και την εξασφάλιση του κέρδους για τους δικούς του) με αποδέκτες όχι μόνο τους υπουργούς, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους πολίτες. Απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ωστόσο άφησε ανοιχτή τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε εκτενή αναφορά για τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει και τόνισε ότι «εμείς έχουμε κάνει βήματα αλλαγών που καμία άλλη κυβέρνηση κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν έχει καταφέρει (αυτό είναι σίγουρο...Ποιά άλλη Κυβέρνηση θα διέλυε τη χώρα μέσα σε 1 χρόνο και στον 1.5 θα την είχε κιόλας ξεπουλήσει?).


Εχθρός μας η ανομία, η ατιμωρησία, η έλλειψη αίσθησης δικαίου, η ανισότητα, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και τελικά ένα ολόκληρο πλέγμα πρακτικών και νοοτροπιών που διόγκωσαν το πελατειακό, κοστοβόρο και αναποτελεσματικό κράτος» (Τα είδαμε όλα αυτά, αφού τιμώρησες όλους τους ενόχους πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες κολλητούς τους που έφαγαν από το δημόσιο χρήμα. Ευτυχώς που τους τιμώρησες, τους δήμευσες τις περιουσίες, τώρα σαπίζουν στη φυλακή και  έτσι αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Τι άλλο να ζητήσουμε πια? Θα φανούμε και αχάριστοι..)

Τόνισε ότι μεγαλύτερος εχθρός μας είναι το παρωχημένο σύστημα που μας οδήγησε εδώ. Ενώ έκανε λόγο για τα πολλά συμφέροντα μικρότερα ή μεγαλύτερα αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση. (Ναι μωρέ και εμείς έχουμε μεγάλα συμφέροντα που αντιδρούμε στις σπουδαίες αλλαγές σου. Να φανταστείς, δεν βγάζουμε το μήνα πια με αυτά που παίρνουμε. Μεγάλα συμφέροντα που να τα καταλάβεις εσύ ο αγνός πατριώτης...) 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι «έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα.

Για το λόγο αυτό -μια παρένθεση κάνω- θέλω άμεσα και από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν
...
χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος.

Αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν μια νέα θέσμιση αν θέλετε, της ελληνικής δημοκρατίας, όχι την κατάλυσή της».

Συναίνεση

Παράλληλα μίλησε και πάλι για συναίνεση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε αυτήν την προσπάθεια περίμενα και περιμένω, απαιτώ αν θέλετε και ως πολίτης της χώρας, την ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου. Ακόμα και τώρα καλώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση μαζί. Με όποιο τρόπο θέλουν, ακόμα και με κοινές ομάδες εργασίας, όπως έχω ήδη προτείνει και έχουμε ήδη συζητήσει στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών».
(Όσο προσπαθείς να μετακυλίσεις την προδοσία σε άλλους, θα παίρνεις μούτζες αντί για συναίνεση)

Ευρωπαίοι επίτροποι

Επίσης μίλησε και για τους ευρωπαίους Επιτρόπους τονίζοντας ότι «θέλω, επίσης, να διευκρινίσω ότι δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχθήκαμε αυτή τη λογική των Επιτρόπων. Δεν ξέρω πώς αυτή η συζήτηση ξεκίνησε, ξέρω όμως ότι όταν ξεκίνησε, μετά συνειδητά πολλαπλασιάστηκε και στα Μέσα Ενημέρωσης με πολύ οργανωμένη σπουδή, με πολύ οργανωμένο τρόπο». (Οι απειλές στα ΜΜΕ, ακόμα και τα ξεπουλημένα, σου γύρισαν  μπούμερανγκ, οπότε μην το κουράζεις άλλο. Χάνεις σε όλα τα επίπεδα)

Μεσοπρόθεσμο

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο τόνισε ότι «το μεσοπρόθεσμο δεν είναι παρά ένα εργαλείο για να εξυγιάνουμε την οικονομία. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι ζωτικά απαραίτητη, όμως η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν θα έρθει μόνο ούτε καν κυρίως από εκεί. Το μεσοπρόθεσμο αποτελεί ένα τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Του Εθνικού Σχεδίου μας για την ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως το παρουσιάσαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο και όπως στην πορεία θα διευρύνεται και θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο». (Τώρα για το Μεσοπρόθεσμο τι να σχολιάσουμε? Νομίζει ότι απευθύνεται σε καθυστερημένους)
Όσον αφορά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα επιδιώξει την υπερψήφιση του ΜΠΔΣ από μια ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν κάνουμε εκβιασμούς» και ότι «δεν μιλώ για την απαίτηση να υπερψηφιστεί το ΜΠΔΣ με 180 ψήφους».

Αυτοκριτική της κυβένρησης

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε την αυτοκριτική της κυβέρνησης τόνίζοντας ότι «ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Βεβαίως, να μην ξεχνάμε και την πραγματικότητα. Ότι μέσα σε λίγους μήνες κληθήκαμε να καλύψουμε δρόμο δεκαετιών. (Μωρέ ποιών δεκαετιών? Ιστορία 2.500 ετών ξεπούλησες, στις δεκαετίες κολλάμε τώρα?)

Το επαναλαμβάνω: Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν στην εντέλεια».(Έεεελαααα....τι παράπονα έχουν τα ξένα αφεντικά σου? Σε μαλώσανε? Σε βάλανε τιμωρία? Τι λάθος έκανες?)Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και τόνισε ότι «σήμερα, διακυβεύεται από τις αποφάσεις μας, αλλά και από την εν γένει στάση μας μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής η ίδια η πατρίδα μας και το μέλλον της, καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δεν έχει ολοκληρωθεί.(Αυτό το σημείο ας το προσέξουμε λίγο. Ίσως είναι και αυτό που τον τρομάζει, δηλ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και τελεί υπό πανικό μην τυχόν και ναυαγήσουν τα σχέδια της ολοκληρωτικής παράδοσης της χώρας στα ξένα αρπακτικά) Ακολουθούν κρίσιμες μέρες και εβδομάδες.

Κάθε τι που μπορούμε να κερδίσουμε για τον Έλληνα πολίτη και για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας το διεκδικήσαμε και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε. Όπως ξέρετε πολύ καλά η διεκδίκησή μας πετυχαίνει όταν και εμείς είμαστε συνεπείς.

Όπως με την επιμήκυνση του θεσμικού δανείου και την μείωση του επιτοκίου του. Η στάση μας και οι αποφάσεις μας, τόσο ως Κυβέρνηση, όσο και στην Κ.Ο. μας αυτές τις μέρες έχουν ιστορική σημασία».


Αγανακτισμένοι


Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για το κίνημα των Αγανακτισμένων τονίζοντας ότι «ο Ελληνικός λαός - ακόμα περισσότερο η νεολαία της χώρας - διεκδικεί, απαιτεί μεγάλες και ανατρεπτικές αλλαγές σε ένα πολιτικό σύστημα που μας έφερε μέχρι εδώ.

Και δεν μιλώ απλά και μόνο για τις ευθύνες μας ως πολιτικοί.

Αλλά για τις θεσμικές αγκυλώσεις και νοοτροπίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό, μιντιακό, κρατικό, συντεχνιακό χώρο, και πολλά άλλα κέντρα, μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες, που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή την αγανάκτηση την συμμερίζομαι. Και εγώ τις αναλαμβάνω.

Κλήθηκα από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να διαχειριστώ αυτή την κρίση.

Τα επόμενα χρόνια της θητείας μου ως Πρωθυπουργός, μέχρι τις επόμενες δηλαδή εκλογές, να κάνω ό,τι μπορώ, για να δημιουργήσω το υπόβαθρο μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας στην χώρα μας.
Σύμμαχός μας ο λαός που ζητά την αλλαγή. Σήμερα εκδηλώνουν την αγωνία τους και το καταλαβαίνουμε όλοι καλά. (Σύμμαχός σου είναι ο λαός...Κάνε μια βολτίτσα αύριο με το μετρό, χωρίς τους μπράβους σου, να δεις πόσο σε αγαπάει ο λαός και εσένα και τα υπόλοιπα καθάρματα της παρεούλας σου που καμώνονται τους Υπουργούς)

Ακόμα καλύτερο είναι αυτή η αγωνία να γίνει πρόταση και δράση, συμμετοχή για να βρούμε μαζί με τους πολίτες συγκεκριμένες λύσεις.

Σ’ αυτό προσθέτω και την αρχή που έχω διατυπώσει από το ξεκίνημα της θητείας μας.

Η αλλαγή της πατρίδας μας είναι υπόθεση όχι μιας κυβέρνησης, αλλά ενός ολόκληρου λαού». (Αυτό είναι σίγουρο αρχιπροδότη!)

agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου