Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τετραπλό χτύπημα στην ακίνητη περιουσία του Έλληνα

Τετραπλό φορο-χτύπημα στα ακίνητα

Σε κλοιό νέων φοροεπιβαρύνσεων βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ακίνητων. Το φορολογικό «χτύπημα» στα ακίνητα θα είναι τετραπλό αφού δρομολογείται:

1. Η επιβολή ενός νέου ειδικού τέλους 0,1%-0,2% στα ακίνητα με τιμή ζώνης που θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ/τμ. Η επιβολή και η είσπραξή του θα γίνεται μέσω των λογαριασμών κάποιας ΔΕΚΟ, πιθανότατα από τη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αναγράφεται η τιμή ζώνης και η επιφάνεια του ακινήτου.
2. Η μείωση του αφορολογήτου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Το αφορολόγητο από τις 400.000 ευρώ που ισχύει σήμερα σε ατομικό επίπεδο εξετάζεται να περιοριστεί στις 200.000ευρώ, ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί και το «σενάριο» να μειωθεί σε ακόμη πιο
...
 χαμηλό επίπεδο, δηλαδή στις 100.000 ευρώ. Το εύρος της μείωσης του αφορολογήτου ορίου του ΦΑΠ θα εξαρτηθεί από το νέο τέλος στα ακίνητα.
3. Επιβολή έκτακτης εισφοράς στους κατόχους ακινήτων μεγάλης αξίας ενδεχομένως άνω των 400.000 ευρώ. Η έκτακτη εισφορά θα ισχύσει μόνο για φέτος.
4. Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες (ιδοκατοικούμενες, μισθωμένες, δωρεάν παραχωρούμενες) που θα υποχρεώσει πολλούς φορολογούμενους να εμφανίζουν στην Εφορία αυξημένα εισοδήματα για να αποφύγουν την «παγίδα» των τεκμηρίων.

Αντικειμενικές αξίες – πόθεν έσχες
«Παγώνει» μέχρι το τέλος του 2011 η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο ενώ δεν μειώνεται το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας που ανέρχεται σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 250.000 ευρώ για τον έγγαμο. Παράλληλα αναστέλλεται η εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση οποιασδήποτε κατοικίας (πρώτη, δευτερεύουσα ή εξοχική) μέχρι και το 2013.

Έκτακτες εισφορές
Νέα έκτακτη εισφορά θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη αναψυχής και πισίνες. . Σύμφωνα με πληροφορίες για τα αυτοκίνητα η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί σε αυτοκίνητα 2.000 κ.ε. και θα ξεκινάει από τα 150 ευρώ και θα φθάνει τα 650 ευρώ για Ι.Χ. άνω των 5.000 ευρώ. Για τις πισίνες προτείνεται η έκτακτη εισφορά 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για πισίνες που έχουν δηλωθεί και 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για αδήλωτες πισίνες που θα δηλωθούν με την επιβολή υψηλών προστίμων. Κατά μέσο όρο η επιβάρυνση για τις πισίνες θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. Για τα σκάφη αναψυχής η εισφορά θα διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος και το μήκος του σκάφους. Από τις έκτακτες εισφορές αναμένονται φέτος πρόσθετα έσοδα 100 εκατ. ευρώ φέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου