Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Δεν ξεχνάμε ότι ο Βενιζέλος είναι ο αρχιτέκτονας του νόμου περί ΜΗ ευθύνης Υπουργών και ο συνυπεύθυνος για την ατιμωρισία των πολιτικών.

Ο Βενιζέλος και ο νόμος περί ΜΗ ευθύνης υπουργών


Αναρωτιέται κανείς πόσο κοντή μνήμη πιστεύουν οι ένοικοι του Μαξίμου ότι  έχουν οι Έλληνες για να παραδώσουν το τιμόνι της οικονομίας χώρας στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου;
Του αρχιτέκτονα του διαβόητου  νόμου περί  (Μη) ευθύνης υπουργών.  Του (συν) υπεύθυνου για την  ατιμωρησία των πολιτικών που έφτιαξε το  νόμο με τον οποίο,  μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη  κατά υπουργών για αδικήματα που έκαναν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Ένα νόμο που
...
 ακόμα και  ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος έχει χαρακτηρίσει  «ανήθικο προνόμιο» υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί τον έφτιαξαν για  να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία.
Ένα νόμο που φέρει μεγάλη ευθύνη για το ότι ούτε ένας από τους πολιτικούς που ρήμαξαν τον τόπο δεν έχει πάει φυλακή, όπως ζητάνε οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος αλλά και όλης της Ελλάδας.
Και για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας, να θυμηθούμε ότι στην   αναθεώρηση του άρθρου 16 του 2001 και του νόμου περί ευθύνης υπουργών  που ψηφίστηκε το 2003,  εισηγητής ήταν  ο  Β. Βενιζέλος και  ο  τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικος. Την υπέγραψε  όλη η  κυβέρνηση Σημίτη (Ν.Χριστοδουλάκης, Γ.Παπαντωνίου, Γ.Παπανδρέου, Α.Τσοχατζόπουλος, Χρ.Βερελής, Ν.Σηφουνάκης, Π.Ευθυμίου, Χρ.Πρωτόπαππας, Κ.Σκανδαλίδης, Βάσω Παπανδρέου, Δ.Ρέππας, Γ.Δρυς, Μ.Χρυσοχοίδης, Αν.Γιαννίτσης , Κ.Στεφανής, Γ.Ανωμερίτης, Γ.Πασχαλίδης, Στ.Μανίκας).
Ο Ευ.Βενιζέλος δεν έχει κάνει ποτέ αυτοκριτική για το νόμο αυτό, παρά τις κριτικές που έχει δεχθεί, αντιθέτως υποστηρίζει το δημιούργημά του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου