Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Οι πρώτες μεγάλες αντιδράσεις από πόλεις στις οποίες ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν Κέντρα Μεταναστών

Την εμφάνισή τους έκαναν οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας στο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών σε 14 σημεία της χώρας. Οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από το ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένα την Ορεστιάδα όπου κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία «στρατοπέδου μεταναστών» στην περιοχή τους.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» που διοργάνωσε την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, σε ψήφισμά της αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».
Οι κάτοικοι του Έβρου που αντιδρούν στην ίδρυση του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών  ζητούν «να αρθεί από την κυβέρνηση κάθε σκέψη, απόφαση και σχεδιασμός για νέα κέντρα λαθρομεταναστών στο νομό» και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν «σε επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου».

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Προ.Πο. ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες και ο δήμος Ζίτσας στην Ήπειρο, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Βροσίνας.

«Δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας σε μας. Επιπλέον, η Βροσίνα είναι κοντά στα σύνορα. Οι μετανάστες θα βρίσκονται δηλαδή κοντά σε μια άλλη έξοδο», τονίζει  ο δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης. Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, ξεκαθαρίζει ότι "η πρόταση, που ακούστηκε, για το στρατόπεδο της Βροσίνας, εκτιμώ ότι δεν εμπίπτει στα κριτήρια που κατά τη γνώμη μου πρέπει να πληρούνται για την οριοθέτηση του κέντρου υποδοχής και κράτησης". Και προσθέτει: "Το ζήτημα των μεταναστών της Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά, «αλλά στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για την επαναπροώθηση των μεταναστών, η οποία άλλωστε αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό ζήτημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου