Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σεισμός Κεφαλονιάς- Νέες φωτογραφίες από τις καταστροφές- Πάνω από τα μισά σπίτια που ελέγχονται κρίνονται ακατάλληλα - Αγριεύει ο καιρός στο νησί

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις καταστροφές στην Κεφαλονιά - Αγριεύει ο καιρός στο νησί

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στα χωριά της Παλικής και στο Ληξούρι, καθώς συεχίζουν να μετρούν τις καταστροφές σε σπίτια και μαγαζιά. Στα Χαβριάτα ο ιερός ναός της Παναγίας της Αγριλιώτισσας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, μάντρες σπιτιών, στέγες, αλλά ακόμα και σπίτια διαλυμένα.

Οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι είναι σχεδόν κατεστραμμένες, η παραλία έχει ανοίξει, ενώ στο κοιμητήριο οι περισσότεροι τάφοι είναι και αυτοί κατεστραμμένοι.


Νωρίς το απόγευμα με εντολή του δημάρχου Κεφαλονιάς, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομία και η Πυροσβεστική εκκενώνονται υποχρεωτικά από τους ιδιοκτήτες τους δέκα σπίτια στο χωριό Αθέρας, καθώς πάνω από τα
συγκεκριμένα σπίτια υπάρχουν μετέωροι βράδοι οι οποίοι κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας.


Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών στο νησί διαπίστωσαν προβλήματα στα κτίρια των δικαστηρίων, του Γηροκομείου, της παλιάς Νομαρχίας και 2-3 σχολείων στο Ληξούρι. Επίσης, μέχρι στιγμής, 55 από τα 100 σπίτια που έχουν ελεγχθεί στο Ληξούρι παρουσιάζουν πρόβλημα.


Παράλληλα, ενισχύονται με περιπολικά από Πάτρα και Πύργο οι πληγείσες περιοχές με απόφαση του γενικού αστυνομικού επιθεωρητή νοτίου Ελλάδος, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να περιπολούν σε 24ωρη βάση τις περιουσίες των κατοίκων που αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν.

Οι κάτοικοι που θέλουν να δηλώνουν ζημιές σε σπίτια ή καταστήματα όπου απαιτείται επιτόπιο έλεγχος μπορούν να τηλεφωνούν στα: 26710-28450, 26710-22188, 26710-27311, 26710-22198, 2671028740.


Το νησί, από το πρωί της Δευτέρας, κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αρωγής των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό.

Όσοι κάτοικοι δε μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους γιατί έχουν υποστεί ζημιές, θα μείνουν σε δυο πλοία που επιστρατεύτηκαν για να τους φιλοξενήσουν. Πρόκειται για το Superfast 11 με 700 κρεβάτια και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1300. Στο Superfast έχει ήδη δέσει στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Πενήντα τέσσερις μηχανικοί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΣΠ και 30 από το ΤΕΕ μετέβησαν σήμερα στην Κεφαλονιά για να ενισχύσουν τα κλιμάκια, που καταγράφουν τις ζημιές από τον χθεσινό σεισμό.

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς από το πρωί, ελέγχοντας όλες τις υποδομές με προτεραιότητα τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια.

Ενενήντα δύο μετασεισμοί, μεγέθους από 3 μέχρι 5,1 Ρίχτερ, είχαν σημειωθεί μέχρι τις 17.00 σήμερα το απόγευμα στην Κεφαλονιά, ενώ οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην πόλη του Ληξουρίου, καθώς, μέχρι τις 15.00 το απόγευμα, από τους πρωτοβάθμιους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί σε 70 σπίτια, τα 40 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ από τα 21 δημόσια κτίρια του νησιού που ελέχθησαν, τα 4 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και άλλα 4 έχουν σχετικό πρόβλημα.

Ο κ. Σιμόπουλος διευκρίνισε ότι γενικώς τα κτίρια που είχαν φέροντα οργανισμό από μπετόν δεν έχουν πρόβλημα, άντεξαν το σεισμό.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και εφόσον κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις στεγαστικής αρωγής.




Έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες


Το υπουργείο Εργασίας συγκεκριμένα μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά έλαβε έκτακτα μέτρα για την άμεση στήριξη των πληγέντων.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Εργασίας θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες, ενώ αποστέλλονται 200 κλινοσκεπάσματα στην πληγείσα περιφέρεια, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Εκτός από τους μετασεισμούς, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές, έχουν ακόμη ένα πρόβλημα: τον καιρό.

Το κρύο είναι ήδη τσουχτερό, ενώ τις επόμενες ώρες ο καιρός θα χαλάσει ακόμη περισσότερο
Σήμερα θα επικρατήσουν λιακάδες με λίγη συννεφιά, άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ όμως το σκηνικό αλλάζει προς το χειρότερο και την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με ανέμους μέχρι 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

"Την Τετάρτη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο και σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου", είπε ο κ. Αρνιακός
Φωτογραφίες και υλικό από το http://www.inkefalonia.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου