Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πώς έστησε τις offshore ο μεγαλοαπατεώνας Λαυρεντιάδης.




Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός


Νέα τροπή ενδέχεται να πάρει η υπόθεση της Proton Bank μετά τις συνομιλίες που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με υπηκόους της Σιγκαπούρης και της Ελβετίας, με τους οποίους κανόνιζε την ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών στο εξωτερικό. Οι δικαστικές Αρχές «ψάχνουν» το μυστικό για τα 500 εκατ. ευρώ του σκανδάλου της Proton, τα οποία παραμένουν «εξαφανισμένα», πλην εκείνων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην Ελβετία.
Οι συνομιλίες του επιχειρηματία καταγράφηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που γινόταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 εις βάρος του επιχειρηματία Ανδριανάκη. Τα στοιχεία που αποτελούν μέρος της δικογραφίας εμφανίζουν τον Λαυρεντιάδη την ημέρα της απόπειρας να χρησιμοποιεί συγκεκριμένη συσκευή τηλεφώνου για δύο λόγους.
Αφενός προκειμένου να μιλήσει με έναν εκ των βασικών
... κατηγορουμένων της επίθεσης στον Ανδριανάκη και αφετέρου για να επικοινωνήσει με «συνεργάτες» του στο εξωτερικό, προκειμένου να τον διευκολύνουν στην ίδρυση offshore εταιρειών αλλά και να μεταφέρει χρηματικά εμβάσματα.
Όσα καταγράφονται - και επίσημα - στο διαβιβαστικό σημείωμα των αστυνομικών Αρχών εμφανίζουν τον επιχειρηματία - την 15η Ιουνίου 2012 - να αλλάζει κάρτα σε συγκεκριμένη τηλεφωνική συσκευή και να επικοινωνεί με «αλλοδαπούς υπηκόους Σιγκαπούρης και Ελβετίας, με τους οποίους αναφερόταν στην ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών (Ανγκουίλα, Χονγκ Κονγκ), στην αγορά ακινήτων, στη μεταφορά εμβασμάτων (Μπαλί) και σε διάφορες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς (Παναμά)».
Έξι μήνες πριν από την προφυλάκιση
Είναι γνωστό ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο επιχειρηματίας ήταν ήδη υπόδικος, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσαν κακουργηματικές διώξεις ύστερα από την εισαγγελική έρευνα που είχε διενεργήσει ο κ. Ιωάννης Δραγάτσης για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Proton. Την ίδια περίοδο, η ειδική ανακρίτρια κα Χατζάκη είχε αρχίσει ήδη τις ανακριτικές πράξεις, οι οποίες κορυφώθηκαν με την επ' αυτοφώρω σύλληψη του επιχειρηματία το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου στη βίλα του στη Βάρη.
Ένα από τα πλέον βασικά επιχειρήματα του υπόδικου επιχειρηματία ήταν ότι οι δεσμευμένοι του λογαριασμοί (σε Ελβετία και αλλού) δεν του επέτρεπαν να επιστρέψει τα εκατομμύρια που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από την Proton. Είναι ενδεικτικό ότι τον Μάρτιο του 2012, λίγο μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων, ζητούσε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, να «ξεπαγώσουν» λογαριασμοί στην Ελβετία, προκειμένου να επιστρέψει τα 160 εκατομμύρια.
Δικαστικοί κύκλοι, πλέον, επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η «επιθυμία» του επιχειρηματία να συνεργαστεί με τις Αρχές για την επιστροφή των χρημάτων ήταν προσχηματική. Μάλιστα, αναμένεται ότι η ειδική ανακρίτρια θα κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου οι συγκεκριμένες συνομιλίες να συσχετισθούν με τον φάκελο «Proton», καθώς το περιεχόμενό τους ενδέχεται να ξεκλειδώσει το μυστικό των χαμένων εκατομμυρίων…
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου