Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο φυλακισμένος αντεξουσιαστής Γιάννης Μιχαηλίδης, στηρίζει τον Αλβανό δολοφόνο Κολα και την συμμορία του....

      

toxovolos-syntagmatos

Επιστολή στην οποία στηρίζει τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων εξέδωσε ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος", Γιάννης Μιχαηλίδης. Στο κείμενο του προκαλούν εύλογα ερωτηματικά τα κολακευτικά σχόλια στον φονιά-δραπέτη Μάριαν Κόλα και την ομάδα του.
Όπως ανέφερε ο 25χρονος αντιεξουσιαστής, "μαζί με το κάλεσμα για δράση στέλνω και ένα σινιάλο αλληλεγγύης στους συντρόφους παγκοσμίως που πολέμησαν και πολεμάνε το τεχνοεπιστημονικό σύμπλεγμα, το κράτος και το κεφάλαιο μέσα ή έξω από τα τείχη των φυλακών".
"Εδώ και μέρες διεξάγεται άγριο κυνήγι των παράνομων δραπετών των Τρικάλων. Των ανθρώπων που τόλμησαν να ξεφτιλίσουν τα μέτρα ασφαλείας των φυλακών, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μας χάρισαν τα πιο αληθινά χαμόγελα με τη
...
μαχητικότητα και το σθένος που υπερασπίζονται την ελευθερία τους", σημείωσε.
Παράλληλα, στην ίδια επιστολή ο Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη συμπλοκή στην Πεύκη, καθώς και σε άλλες ληστείες.
Η επιστολή έχει φτάσει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αξιωματικοί της επιχειρούν να αναλύσουν στοιχεία του κειμένου του 25χρονου για να προσδιορίσουν διεργασίες και ενέργειες της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".
"Το γράμμα αυτό", όπως αναφέρει ο Γιάννης Μιχαηλίδης, "είναι μια απόπειρα να επεξηγήσω τις θέσεις και τις επιλογές μου σαν κομμάτι της αναρχικής εξεγερσιακής δράσης ευελπιστώντας να λειτουργήσουν ως έναυσμα για την εξάπλωσή της".
Τη συμμετοχή του στην οργάνωση την τοποθετεί τον Σεπτέμβριο του 2009 μετά την σύλληψη νεαρών αντεξουσιαστών σε κατάλυμα των Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. "Όταν το 2009 χτυπήθηκαν από το κράτος κάποιες υποδομές του αναρχικού αντάρτικου και αρκετοί σύντροφοι πέρασαν στην παρανομία, για μένα ήταν αυτονόητη όχι μόνο η στήριξη των καταζητούμενων, αλλά και η αναγκαιότητα της συμμετοχής μου στην αντάρτικη δράση. Σ' αυτά τα πλαίσια προέκυψε και η σχέση μου με την οργάνωση", τόνισε ο "Τοξοβόλος".
Ο 25χρονος διευκρινίζει, πάντως, ότι δεν αποτέλεσε μέλος της οργάνωσης, καθώς "στην αναρχία κάθε ατομικότητα έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί αυτόνομη διαδρομή και να συλλογικοποιείται ελεύθερα σχηματίζοντας νέες οργανώσεις".
"Λίγες μέρες πριν την εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο Βόλο, είχα συλληφθεί σε διαδήλωση ενώ στόχευα με τόξο τη Βουλή - μια δράση που στηρίζω στο ακέραιο και σήμερα, καθώς στα πλαίσια της πολυμορφίας του αγώνα, κινήθηκε στην κατεύθυνση του εμπλουτισμού των μέσων και της εξέλιξης με γνώμονα τη φαντασία, και εμμένω στις θέσεις που εξέφρασα στο γράμμα που δημοσίευσα τότε", συνέχισε ο 25χρονος.
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι, αν και αφέθηκε τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε ήδη αποφασίσει "να τους σπάσει" για να μη διακινδυνεύσει το ενδεχόμενο της σύλληψής του "σε περίπτωση που η αστυνομία ήδη γνώριζε πράγματα που δεν είχε αποκαλύψει".
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης χαρακτηρίζει τη στάση του αυτή "συνειδητή επιλογή της παρανομίας", την οποία "ήρθε να επικυρώσει το ένταλμα συλλήψεως για μένα που εκδόθηκε μετά τη σύλληψη των 5 μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο Βόλο".
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου