Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

"Σφαλιάρα" από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στα μούτρα του βΟλευτή Νταβλούρα για τις κατάπτυστες δηλώσεις υπέρ των νέων εξοντωτικών μέτρωνΔριμεία επίθεση κατά του Αχαιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Νταβλούρα εξαπολύει σε ανοικτή επιστολή του ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων Θ. Κανελλόπουλος.
Ο κ. Κανελλόπουλος αποκαλεί ευθέως τον προδότη του λαού τον Νεοδημοκράτη βουλευτή από τη στιγμή που θα ψηφίσει τα μέτρα, θυμίζοντας παράλληλα τι έλεγε προεκλογικά. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
Το ελάχιστο που μπορώ να πράξω σήμερα για να εκφράσω την αγανάκτησή μου και την οργή, είναι η παρούσα επιστολή.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθώ κ’ εγώ, όπως πολλοί άλλοι άλλωστε, στους δρόμους της οργής με τους εξαθλιωμένους Έλληνες.
Τότε που αυτό το κύμα της οργής θα συμπαρασύρει στο διάβα του, τόσο εσάς προσωπικά όσο και το εναπόμειναν πολιτικό σύστημα.

Κύριε Βουλευτά,
Δεν με γνωρίζετε προσωπικά. Άλλωστε δεν υπήρξα ψηφοφόρος σας και δεν βρεθήκαμε ποτέ σε κομματικές διαδικασίες, αφού χρόνια τώρα δεν λειτουργούν. Αλλά και γιατί εδώ και ένα χρόνο έχω καταθέσει αυτοβούλως την κομματική μου ταυτότητα, διαισθανόμενος τη διολίσθηση της Νέας Δημοκρατίας στη Μνημονιακή πολιτική. 
Δεν ψηφίζω στην Αχαΐα, άρα κανείς δεν πρέπει να με κατηγορήσει ότι η παρούσα επιστολή μου εξυπηρετεί κάποια άλλα συμφέροντα, που εύκολα κάποιοι
...
προσάπτουν. Εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις και αγωνίες, που δυστυχώς βιώνουν πολλοί Έλληνες σήμερα.
Θα διαπιστώσετε, εάν ζητήσετε πληροφορίες από τέως προέδρους της ΝΟΔΕ για μένα, ότι ουδέποτε υπήρξα ΘΑΜΩΝΑΣ ή ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ βουλευτικών γραφείων, να γίνομαι ΘΥΜΙΑΤΟ και να ΛΙΒΑΝΙΖΩ τον καθένα για προσωπικό όφελος ή την τοποθέτησή μου σε κάποια θέση. Άλλωστε δεν είναι και στην ιδιοσυγκρασία μου.
Έτσι σήμερα πιστώς στην αρχή μου και την Δημοκρατική μου κουλτούρα συνέταξα αυτή την επιστολή. Θα ήθελα κατ’ αρχήν, τυχόν χιούμορ που πιθανόν χρησιμοποιήσω, να μην το εκλάβετε σαν ειρωνεία προς το πρόσωπό σας.

Κύριε Βουλευτά,
Πραγματικά εντύπωση μου έκαναν οι τοποθετήσεις τόσο ότι δεν Λιποτακτώ από τα δύσκολα όσο ότι θα πρέπει να στηρίξει η κοινωνία τα μέτρα της κυβέρνησης. 
Από τι δε λιποτακτείτε κύριε Βουλευτά;
Μήπως από τις κυβερνητικές αποφάσεις των επαίσχυντων μέτρων που παραδίδουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία, ακυρώνουν αγώνες και κατακτήσεις δεκαετιών, διευρύνουν τη φτώχεια, την οικονομική Ύφεση και την Κοινωνική Εξαθλίωση;
Δεν νιώθετε άραγε σαν Προδότης, της εμπιστοσύνης του κόσμου που σας τίμησε στις τελευταίες εκλογές, για τις μέχρι τώρα εκφρασμένες απόψεις και θέσεις που διατυπώσατε, κατά τις προεκλογικές περιοδείες σε κάθε γωνιά της Αχαΐας;
Άραγε πως θα τους αντικρίσετε στα μάτια αύριο, εάν ψηφίσετε αυτά τα μέτρα;
Tι θα τους πείτε που με την ψήφο σας τους οδηγείτε στην εξαθλίωση;
Τελικά, όταν λέγατε προεκλογικά σε δηλώσεις και ομιλίες ότι:
 - η εκλογική αναμέτρηση της  17ης Ιουνίου ήταν μάχη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα, μάχη του αύριο απέναντι στο χθες, τα πιστεύατε;
- πρέπει να υπάρξει άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, αναπροσαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής για να αποφύγουμε την περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης, τα πιστεύατε;
-η τεκμηριωμένη πρόταση της παράταξή μας αποτελεί τη βάση, για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης. Οι δεσμεύσεις του προέδρου μας κ. Α. Σαμαρά, για μη περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, όχι άλλη αύξηση φόρων, όχι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών, αποκατάσταση πολύ χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων, κ.α., τα πιστεύατε;
Δυστυχώς όλα αυτά τα ξεχάσατε μετά την είσοδό σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αρρωστήσατε και εσείς από Πολιτική Αμνησία, που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για του πολιτικούς μας διαχρονικά. Άλλωστε αποτυπώνονται και στις διαχρονικές Ελληνικές ταινίες, όπως στο «Ζητείται Ψεύτης» .
Πιστεύετε άραγε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία;
Εάν ναι τότε σας προκαλώ δημόσια, πριν την ψήφισή τους, να προχωρήσετε στην σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης και να παραχωρείται όλη σας την οικογενειακή περιουσία και μελλοντικά εισοδήματά σας, σε κάποιο κοινωνικό ίδρυμα της Πάτρας, εάν στο μέλλον απαιτηθούν νέα μέτρα, έμμεσα ή άμεσα, που θα μειώνουν το οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού. 
Δεν θα το τολμήσετε. Γιατί και εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα, δεν οδηγούν στην ανάπτυξη αλλά στην περαιτέρω ανάγκη για νέα μέτρα.
Είναι σαν να μεταφέρετε νερό από το σπίτι σας μέχρι το πολιτικό σας γραφείο με το Σουρωτήρι, γίνεται;
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Στουρνάρας για να το καταλάβει, «Στούρνος» στα οικονομικά να είναι το διαπιστώνει. Γιατί όσο βαθαίνει η ύφεση και μειώνετε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, τόσο θα μειώνονται τα έσοδα του κράτους και θα απαιτούνται νέα πιο σκληρά μέτρα που θα εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο το λαό.

Κύριε Βουλευτά,
Προέχει λέτε η σωτηρία της Πατρίδας μας, βρισκόμαστε σε έναν Οικονομικό πόλεμο που μέχρι σήμερα δεν ξανά έχουμε αντιμετωπίσει.
Συμφωνώ. Αλλά ποιός πόλεμος διαχρονικά έχει κερδηθεί με το στράτευμα (το λαό σήμερα) εξαθλιωμένο και το ηθικό του καταρρακωμένο;  Κανένας.
Μας οδηγείτε σε ένα Εθνικό Βατερλό και διαπράττεται με την δική σας στάση και συμβολή, την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του λαού μας.   
Ό,τι δεν πέτυχαν μέχρι σήμερα διαχρονικά οι ορδές των βαρβάρων κατά των Ελλήνων, το πετυχαίνουν δυστυχώς με την ψήφο Ελλήνων βουλευτών.
Γι’ αυτό καλύτερα Λιποτάκτης  από αυτή την πολιτική, παρά Προδότης.
Γιατί ο Λιποτάκτης με την πράξη του ζημιώνει τον εαυτό του, ο προδότης δυστυχώς μια κοινωνία και μια χώρα. 
Εύχομαι η επιλογή σας στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τα μέτρα, να εκφράσει το κοινό αίσθημα, δηλαδή να καταψηφίσετε  ότι αφορά περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Αυτό αποτελεί εθνική επιλογή και πίεση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, πριν την διεξαγωγή των Αμερικάνικων Εκλογών, προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων.
Μετά ετοιμαστείτε για την κοινωνική έκρηξη που θα επέλθει, τότε που θα απαιτηθούν και άλλα σκληρότερα μέτρα για να αναγκαστούμε να βγούμε από το ευρώ.
Το βέβαιο είναι ότι και εσείς δεν θα τολμάτε να μετακινήστε π.χ. με το λεωφορείο Πάτρα-Αθήνα, αφού αρνηθήκατε το βουλευτικό αυτοκίνητο, γιατί θα φοβάστε να αντικρίσετε τους απλούς πολίτες που θα έχετε εξαθλιώσει. Θα πείτε εγώ δεν φοβήθηκα όταν υπηρετούσα στην Αστυνομία πολύ χειρότερες καταστάσεις, θα τρομάξω τώρα.
Ναι θα φοβηθείτε. Γιατί θα ξέρετε ότι θα έχετε εγκληματίσει, άλλωστε και σήμερα κρύβεστε από έναν δημόσιο διάλογο για να στηρίξετε αυτά τα μέτρα.
Αλλά να θυμάστε, ο μεγαλύτερος εχθρός του ελέφαντα που αποτελεί ο φόβος και ο τρόμος του είναι τα μυρμήγκια. Γι’ αυτό η ακακία τα χρησιμοποίει σαν ασπίδα προστασίας. (Μελέτη του Αμερικάνικού Πανεπιστημίου Wyoming της Φλόριντας)."

Από το πολύ καλό http://idioisommasi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου