Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ευρώπη…



Μιλώντας στην δημόσια γερμανική τηλεόραση η κ. Μέρκελ ζήτησε και πάλι μόνο δημοσιονομική ένωση και είπε το εξής καταπληκτικό: «Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη». Δηλαδή ζητάει από τα υπόλοιπα κράτη να παραδώσουν τις εξουσίες τους σε μια δημοσιονομική ένωση την οποία θα ελέγχει η Γερμανία. Μάλιστα πρόσθεσε χωρίς περιστροφές:  «Δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν». Δηλαδή στη ουσία προανήγγειλε την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, εγκαταλείποντας έτσι στην τύχη τους τις χώρες του Νότου που έχουν πρόβλημα.  Αυτό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον της ίδιας της ΕΕ.
Καμία πρόθεση δεν έχει η Γερμανία να χάσει έστω και ένα ευρώ, από τα πλούτη που έχει συσσωρεύσει, υπέρ άλλων κρατών και κυρίως των κρατών του Νότου και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε έγκαιρα. Κάθε ευρώ το οποίο η ίδια δανείζεται με επιτόκιο κάτω από τη μονάδα θέλει να…. το δανείζει στις χώρες του Νότου, μέσω των μηχανισμών που έφτιαξε (με την συνεργασία του Σαρκοζί και με αφορμή τον Παπανδρέου), με πολλαπλάσιο επιτόκιο. Δεν διανοείται την περίπτωση έκδοσης νέου χρήματος από την ΕΚΤ, κάτι που θα ρίξει την αξία του πλούτου της, ούτε τον
.....
απευθείας δανεισμό των κρατών από την ΕΚΤ, κάτι που θα ρίξει τα κέρδη των τραπεζών, αλλά και τα δικά της κέρδη. Φυσικά δεν θέλει να ακούσει για ευρωομόλογο,  κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και η ίδια εγγυήτρια για την πληρωμή του.
Εκείνο που επιδιώκει η Γερμανία είναι η λεγόμενη δημοσιονομική ένωση μέσω της αυστηρής λιτότητας. Δηλαδή στην ουσία λέει «κρατάω εγώ τα πλούτη μου και εσείς διαχειριστείτε μόνοι σας την φτώχεια σας και τα ελλείμματά σας». Μας κοροϊδεύει η Γερμανία, αλλά μας κοροϊδεύουν και τα δικά μας πολιτικά φερέφωνα, ότι με την αυστηρή διαχείριση της φτώχειας και των ελλειμμάτων θα μπορέσουμε ποτέ να επιτύχουμε ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα μεγαλύτερη από την πλούσια Γερμανία με το άφθονο και φθηνό χρήμα που διαθέτει.
Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την ΕΕ πλήν Γερμανίας, η ανεργία των νέων έφτασε στο 1/4 . Στην Ελλάδα είναι στο 1/2. Την ίδια στιγμή η ανεργία στη Γερμανία είναι στα κατώτερα σημεία της και στο Νότο έχει εξαλειφθεί εντελώς. Ταυτόχρονα 345.000 γερμανικά νοικοκυριά έχουν περιουσία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, με συνολική περιουσία 123 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα νοικοκυριά που έχουν περιουσία πάνω από εκατό εκατομμύρια δολάρια έρχονται τρίτα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Αγγλία.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε καμία περίπτωση η Γερμανική ελίτ δεν πρόκειται να θυσιάσει τον πλούτο της για καμία Ελλάδα ή άλλη χώρα του Νότου. Με φθηνό, σχεδόν δωρεάν χρήμα και με τεράστια παραγωγή και ανταγωνιστικότητα, μέσα σε μια αποπνικτικά κλειστή νομισματική ένωση όπως είναι η Ευρωζώνη, η Γερμανία κάνει πάρτι και θα απορροφήσει όλες τις υπόλοιπες οικονομίες της Ευρωζώνης.
Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να αμυνθούμε.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου