Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


karta-zougla
Βραχεία κεφαλή παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην κούρσα για την εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της τρίτης κατά σειράς ανοικτής διαδικτυακής ψηφοφορίας της zougla.gr (μεγάλο δείγμα) για την παρούσα προεκλογική περίοδο.
Η προηγούμενη δημοσκόπηση σε δείγμα (885 ατόμων) αποτύπωνε το προβάδισμα της ΝΔ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η μεγάλη (25.568), που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, δίνει την πρωτοκαθεδρία στο κόμμα της Αριστεράς. Επίσης, στη μικρή δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνυόταν ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ στην παρούσα ο Τσίπρας καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Πρόκειται για αντιφάσεις που οφείλουμε να τις επισημάνουμε. Είναι η πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια διαδικτυακών δημοσκοπήσεων της Ζούγκλας, που καταγράφεται μεγάλη ρευστότητα και παρατηρείται συνεχής κινητικότητα των μετακινούμενων ψηφοφόρων.
Σε δείγμα 885 ψηφοφόρων, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) ανήλθε μόλις σε μισή ποσοστιαία μονάδα. Στο μεγάλο δείγμα, όμως, το κόμμα της Αριστεράς προηγείται με 16% από τον δεύτερο. Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να υπολείπεται κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (δείγμα 25.568), καθώς συγκέντρωσε το 41,2% έναντι 45,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως στην ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 885 πολίτες, απέσπασε το ευρύ ποσοστό των 14,7% μονάδων επιπλέον του ΣΥΡΙΖΑ, δύο εβδομάδες περίπου πριν από τις εκλογές.
Από το www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου