Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Τέλειωσε η υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή

Γύρω στις 12.40 τέλειωσε η υπόθεση με την ομηρία στο εργοστάσιο της Κομοτηνής. Ο απελπισμένος απολυμένος παρέδωσε το όπλο του και παραδόθηκε.
Μα δεν τον ενημέρωσε κανένας τον φουκαρά, ότι η χώρα έχει σωθεί και ότι τώρα με τα Μνημόνια θα τρώμε με χρυσά κουτάλια;
Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της τον βγάζει σχεδόν τρελό με παραβατική συμπεριφορά, εικόνα την οποία εύκολα υιοθέτησαν τα πουλημένα ΜΜΕ.

Ο κύριος Παντελής Μαγαλιός όμως, πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, θέτει το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση, προβλέποντας  κοινωνική έκρηξη στην Κομοτηνή με απρόβλεπτες συνέπειες.

«Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει κλίμα σύγκρουσης στην περιοχή. Και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε ο κ. Μαγιαλός.

Όπως είπε, «δεν πρόκειται για προβληματικό άτομο. Είναι ένας από τους πολλούς απελπισμένους συμπολίτες μας».Κρούει μάλιστα το κώδωνα του κινδύνου: «Ας μην "διαβάσουν" με λάθος τρόπο το περιστατικό. Υπάρχει αναβρασμός στην πόλη μας. Φοβάμαι ότι η βία θα πάρει γενικότερες διαστάσεις».

Τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου είναι καταλυτικά και συνηγορούν προς την κατεύθυνση των προειδοποιήσεων του συνδικαλιστή.

Το πρόβλημα της ανεργίας τεράστιο. Η ανεργία στο νομό Ροδόπης φθάνει το 40%. Η Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής κατεστραμμένη. Οι κάτοικοι του νομού απελπισμένοι.

Αρκεί να σημειωθεί πως το 2003 υπήρχαν 99 εργοστάσια και έχουν απομείνει επτά ή οκτώ σε λειτουργία. Τότε έμπαιναν καθημερινά στην ΒΙΠΕ για δουλειά 17.000 άνθρωποι και σήμερα μετά βίας φθάνουν τους 900 άτομα. Κι αυτοί κακοπληρωμένοι, μερικώς απασχολούμενοι, ενώ οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστέρηση δύο έως τεσσάρων μηνών.

«Είναι θέμα χρόνου η οργή να μετατραπεί σε έκρηξη», εκτιμά ο συνδικαλιστής και προσθέτει πως «όταν κάποιος δεν έχει δουλειά, είναι χρεωμένος και πεινάνε τα παιδιά του, είναι ικανός για όλα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, στην συγκεκριμένη επιχείρηση εργαζόταν παλαιότερα 150 άτομα και σήμερα έχουν μείνει οι μισοί.

Και τώρα ας δούμε τι λέει η εταιρεία, η οποία βέβαια, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, χρωστάει ένα κάρο λεφτά στον απελπισμένο άνθρωπο.

Σε ανακοίνωσή της λοιπόν, η εταιρεία αναφέρει:

«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,  στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά. Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου.

»Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και 'οχυρώθηκε' στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

»Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.
Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου