Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!! ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ Η ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!


Στην προηγούμενη απόφαση- βόμβα του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, προστέθηκε η πρόσφατη (Δεκέμβριος 2012) απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, που έκρινε ως αντισυνταγματικό το χαράτσι και παράνομη την είσπραξή του από τη ΔΕΗ! Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα δείτε τα έγγραφα της δικαστικής απόφασης :

http://agiovasilema.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8429.html

================================================================

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

- Η ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε οτι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώσουν
- 'Εκρινε όμως συνταγματική και νόμιμη την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων
- Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να κρίνει και πάλι τη συνταγματικότητά του αν το χαράτσι γίνει μόνιμο

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του "χαρατσιού" ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η
...
νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν τον περασμένο Νοέμβριο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ. Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
=====================================================================

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΕΠΊ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ 21/9/2012:

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΙ  ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ.

 ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ  ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ''ΑΠΑΛΗΣ'' ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ. : http://agiovasilema.blogspot.gr/2012/09/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου