Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
  Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
  Νέα συμφωνία - Νέα δεινά  για το λαό! 
        Οι  υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν για το δεύτερο πακέτο «στήριξης» της χώρας μετά την πλήρη αποτυχία του πρώτου. Ως πρόσθετος μποναμάς προβλέπεται ένας φοβερός μηχανισμός ελέγχου του κράτους από εισαγόμενους υπαλλήλους - επόπτες. Για να αποδειχτεί μάλιστα πόσο εμπιστεύονται οι δανειστές/τοκογλύφοι τους κυβερνώντες τη χώρα μας, προέβλεψαν το άνοιγμα ενός «ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού» για κατά προτεραιότητα αποπληρωμή των παλαιών δανείων από το νέο δάνειο.  Κατόπιν τούτων ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών επέστρεψαν από τις Βρυξέλες, περιχαρείς ότι εκτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο!
        Οι  «εφαρμοστικοί νόμοι» της συμφωνίας άρχισαν ήδη να κατατίθενται στην βουλή με «κατεπείγουσες διαδικασίες» και τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται για το λαό, ούτε βέβαια για τους αποστράτους ή τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεθοδεύονται οι απολύσεις στο Δημόσιο, συνεχίζεται η συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων στον
  ....
   ιδιωτικό τομέα, το πρόσθετο πετσόκομμα αποδοχών, δαπανών για την υγεία, την παιδεία και κάθε κοινωνικής παροχής που ο λαός με αγώνες έχει κατακτήσει.
        Όσοι  επιτίθενται κατά του λαού μας  με τις κατάπτυστες συμφωνίες  και όσοι συμπράττουν από τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες τη χώρα μας, είναι συνυπεύθυνοι για την  κατάντια αυτή. Είναι οι ίδιοι, που αδιαφορούν για περισσότερους από ένα εκατομμύριο απελπισμένους ανέργους, που αυξάνονται με οδυνηρό ρυθμό, αδιαφορούν για τη ραγδαία αύξηση εκείνων των απελπισμένων που προστίθενται σ’ όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, αδιαφορούν πλήρως, ενώ οι άστεγοι και τα συσσίτια όλο και πληθαίνουν!
        Όλα αυτά αφορούν τον καθένα μας, τις  οικογένειες, τους συγγενείς, τους φίλους το λαό μας. Η ανεργία και η  φτώχια μας αφορούν άμεσα, ακουμπούν και τα σπίτια τόσο των εν ενεργεία όσο και των αποστράτων. Ο καιρός που κάποιοι, κακώς, μας αποκαλούσαν «προνομιούχους» και άλλοι, χωρίς να γνωρίζουν, τους πίστευαν, έχει περάσει. Εδώ και μήνες παρέχεται συσσίτιο από τις μονάδες σε χιλιάδες στελέχη χωρίς να έχουν υπηρεσία. Η αιτία είναι η ίδια που αφορά και τους άστεγους, δε χρειάζεται σχόλια!
        Οι  συντάξεις των αποστράτων μειώνονται ήδη από 25 έως 40%, τα μερίσματα από 20 έως και 50% και ανάλογα οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών. Και θα ακολουθήσουν ακόμα οδυνηρότερα, όπως άνετα μας πληροφορούν οι ίδιοι  που ευθύνονται για την κατάντια.
        Οι  εν ενεργεία οι οποίοι υπέστησαν πρώτοι από όλους τις βάναυσες και άδικες περικοπές, είναι γνωστό ότι εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο καθώς συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων σε αυτούς, που πληρώνονται με τα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια. Χρειαζόταν κάτι τέτοιο, διότι τους θεωρούν και τους θέλουν ως… «δεξί χέρι» του συστήματος,  άφησαν λοιπόν για το τέλος το δικό τους «ειδικό» πετσόκομμα! Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους στρατιωτικούς! Αυτό δείχνει και το μισθολόγιο που ισχύει και η εν γένει απαξίωσή τους! Καμιά ιδιαίτερη μέριμνα, αντίθετα μάλιστα οι μισθοί τους είναι κατώτεροι πολλών άλλων του Δημοσίου. Η όλη κατάσταση έχει επιπτώσεις στο ηθικό τους και κατ’ επέκταση ενδεχομένως στο αξιόμαχο  των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού το ανθρώπινο δυναμικό είναι πολλαπλασιαστής ισχύος για την Άμυνα της χώρας. Είναι ήδη δηλωμένο, ότι και το νέο «ειδικό» μισθολόγιο, όπως και το ενιαίο, στην ουσία θα περιέχουν νέο βούλιαγμα αποδοχών. Θα τις δικαιολογήσουν με τη γενική θέση πως η πατρίδα κινδυνεύει, άρα χρειάζεται συστράτευση, ενώ στο νου τους έχουν πως όλα γίνονται για τους τοκογλύφους, τους ασύδοτους εκμεταλλευτές μας, για τα κότερα, τις βίλες, τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, για το κράτημα στην εξουσία των ίδιων …
        Οι  απόστρατοι τελευταία έχουν κάνει νέα οργανωτικά βήματα, συνειδητοποιώντας ότι οι Ενώσεις Αποστράτων του υπουργείου δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους. Νέοι σύλλογοι πρόσθεσαν νέες δυνάμεις στους αγώνες των παλαιοτέρων. Με επιμονή ψάχνουν τρόπους, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν σε βάρος τους. Ασυνήθιστοι σε μορφές αγώνα που η νομοθεσία απαγορεύει όσο υπηρετούν,  δε διστάζουν πλέον να κατέβουν και στους δρόμους, να σηκώσουν πανό, να δεχτούν χειροκροτήματα, αλλά και δακρυγόνα! Κατεβαίνουν στους δρόμους συγκροτημένοι ή ανεξάρτητα ενωμένοι με τον υπόλοιπο λαό! Δέχονται μαζί του τη βία της κρατικής καταστολής! Παρακολουθούν τη δραστηριότητα των γνωστών αγνώστων προβοκατόρων! Αντιλαμβάνονται αλλά και γνωρίζουν για την ύπαρξη επιτελικών σχεδίων προς αντιμετώπιση του πλήθους! Αντιλαμβάνονται το ρόλο κάποιων Μέσων Ενημέρωσης.  
        ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 
        Αποφεύγουμε στην ανακοίνωση αυτή να σταθούμε στις επιπτώσεις που έχει η κατάντια που  περιγράψαμε πιο πάνω στο υλικό, στην εκπαίδευση, στους εξοπλισμούς, στην αμυντική ικανότητα των Ενόπλων  μας Δυνάμεων όπως και για τον κίνδυνο της απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων.
        Οι  απόστρατοι έχουμε πεισθεί πως δεν  υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης! Ούτε οι επιστολές, ούτε οι προσφυγές  στη Δικαιοσύνη θα ανακόψουν τη λαίλαπα.
        Στους δρόμους λοιπόν, ανεξάρτητα από μπλε, πράσινες ή τρίχρωμες κυβερνήσεις, μαζί με τον υπόλοιπο λαό του οποίου είμαστε μέρος. Ας ξεφύγουμε από δεσμεύσεις, νοοτροπίες και αγκυλώσεις, που μας θέλουν τους στρατιωτικούς έξω, υπεράνω, η απέναντι στο λαό. Ο λαός μάς θέλει μαζί του!  Τ΄ αδέλφια, τα παιδιά και οι φίλοι μας είναι κι αυτοί εκεί, μέσα στο λαό που κατεβαίνει στους δρόμους για να βρει το δίκιο, που μας κλέβουν!
        Τα  στελέχη που βρίσκονται στην ενέργεια, ας αφουγκράζονται τη φωνή του λαού, που παλεύει και για τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλο ρόλο, που τους θέλει έξω ή και απέναντι στο Λαό! 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου