Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μετά από την γρίπη των χοίρων, ανακάλυψαν ή δημιούργησαν την νέα απειλή που ονομάζεται ''γρίπη των νυχτερίδων''.

Πρώτα ήταν η γρίπη των πτηνών, μετά αυτή των χοίρων και τώρα ήρθε μια καινούργια: η γρίπη των νυχτερίδων. Την ανακάλυψαν στη Γουατεμάλα επιστήμονες από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC), οι οποίοι έσπευσαν να προειδοποιήσουν ότι μπορεί να απειλήσει τους ανθρώπους.Όπως έγραψαν ...


στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS), βρήκαν σε νυχτερίδες της Γουατεμάλας γενετικά ίχνη από έναν ιό γρίπης τον οποίο ουδέποτε είχαν ξαναδεί.
Οι ιοί της γρίπης είναι συνηθισμένοι σε ανθρώπους, πτηνά, χοίρους και άλλα θηλαστικά, αλλά είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η ύπαρξή τους στα συγκεκριμένα νυκτόβια θηλαστικά.
«Η επιστημονική κοινότητα ήταν σχεδόν πεπεισμένη πως είχαμε ανακαλύψει τη γρίπη σε όλα τα πιθανά ζώα», δήλωσε ο ερευνητής δρ Ρούμπεν Ντόνις, από τα CDC.
Οι ειδικοί εικάζουν ότι μερικές νυχτερίδες μολύνθηκαν πριν από αιώνες από τον ιό της γρίπης και πως αυτός μεταλλάχθηκε στο πέρασμα του χρόνου, οδηγώντας στο νέο είδος που
...
τώρα ανακάλυψαν.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να καλλιεργήσουν τον νέο ιό σε αυγά ή σε ανθρώπινες κυτταρικές σειρές, όπως συνηθίζουν να κάνουν με τους καλά γνωστούς ιούς της γρίπης. Έτσι, δεν ξέρουν ακόμα εάν μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο – ούτε αν αυτό θα ήταν κάτι εύκολο.
Ωστόσο εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, διότι εάν αναμιχθεί με ποιο συνηθισμένα στελέχη γρίπης, μπορεί να ανταλλάξει μαζί τους γονίδια και να μεταλλαχθεί σε κάτι πραγματικά επικίνδυνο – ένα σενάριο που αποτελεί την καρδιά της κινηματογραφικής ταινίας «Contagion» που έχει ως θέμα μια πανδημία γρίπης.
Η ανακάλυψη της νυχτεριδο-γρίπης έγινε από κλιμάκιο των CDC που βρίσκεται στην Γουατεμάλα και την περίοδο 2009-2010 συγκέντρωσε περισσότερες από 300 νυχτερίδες, στο πλαίσιο έρευνας για τη λύσσα.
Οι επιστήμονες έλεγξαν τα δείγματά τους και για άλλα μικρόβια και έτσι «έπεσαν» πάνω στο νέο ιό, ο οποίος βρέθηκε στα έντερα μιας ομάδας μικρών νυχτερίδων που έχουν κιτρινωπά τμήματα γούνας πάνω από τους αδένες στους ώμους τους.
Οι νυχτερίδες αυτές ανήκουν στο είδος Sturnira lilium , τρώνε φρούτα και έντομα, αλλά δεν δαγκώνουν τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να προσβληθούν από αυτόν, καταναλώνοντας φυτικά προϊόντα μολυσμένα από τα περιττώματα των νυχτερίδων.
«Είναι πολύ πιθανό κατά το παρελθόν να έχουν μολυνθεί χωρικοί από αυτόν», είπε ο δρ Ντόνις. «Τώρα που ξέρουμε ότι υπάρχει αυτός ο ιός, τον αναζητάμε και σε άλλα είδη νυχτερίδας, καθώς και στους ντόπιους κατοίκους και σε άλλα ζώα».

πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου