Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΑ «ΑΟΡΑΤΗ» ΔΥΝΑΜΗ ΦΑΣΚΕΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ???

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ.
 
 
Α. Ελάχιστη σημασία έχει αν σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον χρεοκοπημένο «ηγέτη» της.
ΠΡΩΤΟΝ γιατί ό ίδιος αν διέθετε τα στοιχειώδη, δε θα αναζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά την απόλυτη απομόνωση και την περισυλλογή για την ολέθρια πολιτική του, και τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του για το μεγάλο κακό που έκανε στον τόπο. Προφανώς όμως δε λογοδοτεί στη συνείδησή του αλλά κάπου αλλού και προφανέστατα έχει ακόμη κάποια αποστολή να φέρει σε πέρας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί ακόμη και αν αποσπάσει την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό δε θα συνιστά λύτρωση, ούτε για τον ίδιο ούτε για το κόμμα του, αφού η πολιτική του χρεοκοπία και η μηδενική του προσωπική αξιοπιστία, δε τον καθιστά αξιόπιστο συνομιλητή κανενός, και φυσικά δεν αναπληρώνει ούτε κατ ελάχιστο το μηδενικό του πλέον κύρος στη συνείδηση και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.
Ταυτόχρονα, το ίδιο του το κόμμα, στο βαθμό που θα τολμήσει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης σ έναν τέτοιο ηγέτη, θα έχει κατρακυλήσει έτι περαιτέρω σε έναν ανεξέλεγκτο πολιτικό εκφυλισμό, από τον οποίο ουδέποτε πλέον θα ανακάμψει.
ΤΡΙΤΟΝ γιατί ακόμη και αν οι βουλευτές του του αρνηθούν την εμπιστοσύνη τους στο κοινοβούλιο, αυτό δε θα τους καταστήσει λιγότερο …κότες, δε θα απαλείψει τα πούπουλα από την πολιτική τους παρουσία. Απλά θα επιβεβαιώσει ότι την ύστατη πλέον στιγμή, ακολουθούν τη γνωστή τακτική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», υποκρινόμενοι πως δεν ήταν
...
οι ίδιοι που εδώ και 25 μήνες στήριξαν με την ψήφο τους και με τη στάση τους το πλέον ύπουλο και εθνοκτόνο σχέδιο σε βάρος της ίδιας τους της χώρας
Από την άλλη μεριά…
Ελάχιστη σημασία έχει αν τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί ή όχι, ένα περισσότερο ή λιγότερο βραχύπνοο και μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή ή όχι της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί…
ΠΡΩΤΟΝ η Νέα Δημοκρατία δεν άντεξε στον πειρασμό να στρουθοκαμηλίζει για πολύ πίσω από ένα επίπλαστο αντιμνημονιακό προσωπείο. Το πέταξε με μιάς στην πρώτη ευκαιρία, αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Επιβεβαιώνοντας πως δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο παρά την εναλλακτική λύση των μεγάλων αφεντικών που περίμενε στον πάγκο για να αντικαταστήσει την πράσινη πολιτική φούσκα αμέσως μετά τη χρεοκοπία της. και δικαιώνοντας όλους εμάς που επιμέναμε και προειδοποιούσαμε πως όποιος αφήνεται να επενδύει σε αυτό το κόμμα τις ελπίδες του για πολιτική αλλαγή και για την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας, χτίζει απλώς παλάτια στην άμμο το ονείρου του και των ανεπίτρεπτων αυταπατών του.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ διότι περισσότερο ή λιγότερο «μεταβατικό» αυτό το προσωρινό κυβερνητικό σχήμα, αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο …διακριτικός του τίτλος, αλλά το γεγονός πως ο προορισμός της «μετάβασης» είναι γνωστός, και δεν είναι άλλος από το μαντρί της κατοχικής και οικονομικής εξαθλίωσης που εξωθεσμικά κέντρα επέλεξαν να επιβάλουν στο λαό και τον τόπο.
Από τον ένα πόλο λοιπόν του δικομματισμού έπεσε και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας, και από τον άλλο κατέπεσε η μάσκα της πολιτικής υποκρισίας.
Είναι λοιπόν φανερό ακόμη και για τον πλέον δύσπιστο γιατί η πολιτική εταιρεία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛαγΟΣ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ αντιμετώπισαν με μια απόλυτα συντονισμένη συγχορδία την περήφανη απάντηση του λαού της Θεσσαλονίκης που απαίτησε και κέρδισε μια πρώτη μάχη προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου.
Είναι φανερό πως όλοι τούτοι δε νοιάστηκαν για τη δήθεν διασάλευση της δημοκρατικής νομιμότητας.
Αυτό που τους τρομάζει είναι η κοινωνική χειραφέτηση γιατί ξέρουν καλά πως θα την βρουν απέναντί τους στο επόμενο βήμα τους, και αυτό δεν το θέλουν.
Είναι λοιπόν φανερό, γιατί ακόμα και χθες υπό το βάρος αυτών των «δραματικών» πολιτικών εξελίξεων, δεν προέτρεψαν την κοινωνία να βγει στους δρόμους διεκδικώντας και επισφραγίζοντας λύσεις σε μια κατεύθυνση σχετικά ριζοσπαστική.
Ούτε αυτοί το ζήτησαν…
Ούτε οι «αγανακτισμένοι» το τόλμησαν…
Ούτε οι «αποφασισμένοι» το επεχείρησαν…
Και ξέρετε γιατί???

Γιατί όλοι αυτοί οι γιαλατζή ντολμάδες της πολιτικής και της πολιτικής εξαπάτησης αυτό που ήθελαν, ήταν να παραμείνουν οι εξελίξεις τηλεοπτικά «δραματικές» αλλά να μην καταστούν πραγματικά καταλυτικές με την κοινωνία πρωταγωνιστή και σε κυρίαρχο ρόλο.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ…
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία…
Αυτά είναι τα εξαπτέρυγα και οι κάθε λογής αβανταδόροι…
Αυτή είναι η «αγανάκτηση» που πυροβολούσε κατά πάντων, δήθεν αποφασισμένη να αλλάξει τον κόσμο «ακομμάτιστα» και αχαλιναγώγητα…
Αυτή είναι και η αλήθεια ολόγυμνη για να μπορεί ο καθένας από μας να την αντιληφθεί χωρίς τον κίνδυνο να την παρανοήσει.
Ποια «αόρατη» δύναμη λοιπόν χαλιναγώγησε όλους αυτούς τους “αχαλιναγώγητους” που εντελώς συμπτωματικά την ώρα της πραγματικής μάχης δε βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες απαιτώντας και επιβάλλοντας ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές, αλλά εντελώς συμπτωματικά έχουν πάει στο βουνό για τσίχλες???
Ο καθένας ας απαντήσει στον εαυτό του… Η υποκρισία πλέον περίσσεψε…
ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΓΙΟΜΑΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου