Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Όποιος έχει καμιά καλή ιδέα για διαβίωση χωρίς την εξάρτηση από τη ΔΕΗ, ας την γράψει.

Παιδιά, η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι το γνωρίζουμε και επειδή οι εχθροί μας δεν είναι μόνο οι λάθρο και οι εγκληματίες, αλλά και το ίδιο το ανάλγητο κράτος που μας οδηγεί στην υποδούλωση και την πλήρη εξαθλίωση, πρέπει να αντισταθούμε όπως και όσο μπορούμε.

Η θέση του παρόντος ιστολογίου είναι ότι η ιστορία με τα χαράτσια είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα της κατοχικής κυβέρνησης, ότι το μέτρο και οι συνέπειές του είναι αντισυνταγματικά. Όπως ξέρουμε γενικά, η μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο έχει διάφορες δυσμενείς συνέπειες (στέρηση φορολογικής ενημερότητας, λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κλπ.), αλλά το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη στέρηση απαραίτητων για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό ή το τηλέφωνο. Συνεπώς, η είσπραξη της εισφοράς μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι προβληματική ενόψει των διατάξεων των άρθρων 2 παρ. 1 (προστασία της αξίας του ανθρώπου) και 25 παρ. 1 (αρχή της αναλογικότητας) του Συντάγματος.

Πέρα από αυτή τη θέση όμως και την επιμονή μας στην άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, υπάρχει μια γενική διάθεση του κόσμου να απεμπλακεί από τις διάφορες μορφές εξάρτησης που δημιουργεί το κράτος και να οδηγηθεί σε τρόπους ζωής που να παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτάρκεια και ατομική ανεξαρτησία.

Διαβάζω σε διάφορα μπλογκς ότι πολλοί συνάνθρωποι ετοιμάζονται να κόψουν το ρεύμα και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης. Επειδή όμως τα σχέδια που έχω δει μέχρι στιγμής είναι πραγματοποιήσιμα μόνο άμα είσαι στην επαρχία και με την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ έχεις μικρά παιδιά,  σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα με την ελπίδα να καταθέσουμε ιδέες και προτάσεις που να μπορούν να προσαρμοστούν στην καθημερινότητα μιας οικογένειας  που ζει στην πόλη.

Εκτός από τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, στην αγορά υπάρχουν αρκετά προϊόντα που δεν χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν, όπως κουζίνες και ψυγεία υγραερίου, μέχρι ηλιακοί φορτιστές υπολογιστών.  Άμα βάλουμε το μυαλό μας κάτω, λίγο ένας, λίγο ο άλλος, θα βρούμε αρκετές λύσεις.

Γράψτε ό,τι νομίζετε. Τα σχόλια με τις ιδέες και τις προτάσεις θα εντάσσονται μέσα στο κείμενο.

6 σχόλια:

  1. Η ΜΟΝΗ καλή ιδέα είναι να πληρώσετε τη ΔΕΗ για να μπορέσουμε να σωθούμε μια ώρα αρχίτερα. Το κράτος βουλιάζει και εσείς κάνετε παιχνιδιάκια. Όλοι φταίμε που χρωστάμε. Με τη καλή ζωή που κάναμε τόσα χρόνια και 2 και 3 αυτοκίνητα το κάθε σπίτι καταστρέψαμε τη χώρα. Δε λέω ότι δε φταίνε και οι πολιτικοί αλλά πρώτα φταίμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε καλώς τα παιδιά τα ''δικά'' μας...
    @11:16, ο πανικός σας κάνει και καρφώνεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>.@11:16
    Λαθος μεγα.
    37 χρονια πληρωνουμε τα καθικια(βουλευτες)για να κανουν σωστα την δουλεια τους,την οποια εκ του αποτελεσματος φαινεται οτι δεν εκαναν,γιατι λοιπον φιλε μου να παιρνουν συνταξεις και μαλιστα μεγαλες για υπηρεσιες που ποτε μα ποτε δεν προσεφεραν οι ξεφτιλες?
    Πρωτα λοιπον κοψιμο συνταξεων και ολων των προνομιων τους γιατι αυτοι και μονο αυτοι φταινε.
    Για να γινω δε πιο παραστατικος φαντασου μια επιχειρηση(Ελλαδα) με τους μετοχους της(Ελληνες φορολογουμενοι)να εχουν πτωχευσει και οι εργατες της επιχειρησης αυτης(βουλευτες)να συνεχιζουν να αμοιβοντε πλουσιοπαροχα.
    Αυτα μονο στο Ελλαδισταν μπορουν να συμβαινουν και ναι φταιμε γιατι ακομη δεν τους λιντσαραμε!!!
    Για αυτο και μονο γιαυτο φταιμε και τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον φίλο 12.5. Περιέγραψε ακριβώς την κατάσταση με εύστοχο παράδειγμα.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίδες ολοκληρωμένη πρόταση δεν έχω αλλά κουζίνες υγραερίου που κοιτάζω, ξεκινάνε από 300 κατοστάρικα. Συμφέρει τρελά. Βρίσκεις βέβαια μέχρι και πάνω από χιλιάρικο αλλά έχει πολλά μοντέλα που είναι οικονομικά και δε χρειάζεται να πάει κάποιος στα ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωτοβολταϊκά.
    Ένα συνηθισμένο ελληνικό νοικοκυριό με ηλιακό θερμοσίφωνα και λαμπτήρες οικονομίας, με air condition, καυστήρα πετρελαιου και ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο,πλυντήριο κλπ καταναλώνει περίπου 350-450 KWh μήνα (κόστος περίπου 40-50 ευρώ). Χωρίς ηλεκτρική κουζίνα και air condition καταναλώνει περίπου 250-300 KWh.

    Για να παραχθούν 250 KWh το μήνα από φωτοβολταϊκά απαιτούνται περίπου 12 πάνελ φωτοβολταϊκών των 180 watt το καθένα συν τους συσσωρευτές και τα παρελκόμενα. Μαζί με την εγκατάσταση, το κόστος φθάνει περίπου στα 17.000 έως 22.000 ευρώ, ανάλογα με τους συσσωρευτές που θα χρησιμοποιηθούν.

    Πολύ γενικά αυτά αλλά σε εξοχικά σπίτια ΝΑΙ μπορούμε να αποφύγουμε τη ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή