Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα μικρό δείγμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ. Παρουσιάζουν τον γιό του ΓΑΠ, ως τον καημένο νέο, που μετέχει στις πορείες και αγωνιά για το μέλλον του όπως ΚΑΘΕ νέος της ηλικίας του......

Παραθέτουμε μερικές από τις συγκινητικές φράσεις που διαβάσαμε σήμερα και οι οποίες πλέκουν το εγκώμιο του ....πτωχού πλην τίμιου αυτού  νέου που αναρωτιέται αν θα μπορέσει να βρει δουλειά:

''Διαβάστε ποιος είναι ο πρωτότοκος γιος του πρωθυπουργού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τι λέει για τη σημερινή κατάσταση στη χωρα μας...
''Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί...μέσα σε 3 μήνες άσπρισαν τα μαλλιά του'' λέει για τον πατέρα του, όταν τον ρωτούν για τη σημερινή κατάσταση. Ο 29χρονος Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει απλός Έλληνας. Σε πορείες και σε διαδηλώσεις βρέθηκε πολλές φορές, από τότε που ακόμα ήταν φοιτητής.

Ελάχιστοι άλλωστε τον αναγνωρίζουν και έτσι βρέθηκε ανάμεσα σε διαδηλωτές και αγανακτισμένους. Όταν ήταν μαθητής σε δημόσιο σχολείο μετείχε σε διαλόγους στις καταλήψεις ακόμα και όταν ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.

Οι μαθητές είχαν βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό σύστημα και εκείνος ήταν υπέρ του διαλόγου ώστε να λυθεί το πρόβλημα: ''Μετέχω ως απλός πολίτης με τις παρέες μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις. Σε αυτές που σπάγανε τα μαγαζιά και τα πεζοδρόμια όχι. Δεν πήγα και δεν πρόκειται να πάω''!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, η οικονομική κρίση χτύπησε και τον γιο του πρωθυπουργού. Ωστόσο προσπαθεί να βρει και εναλλακτικές λύσεις εργασίες και όπως ακούστηκε προσφάτως να λέει: ''Δεν θέλω να με βρει η δουλειά, αλλά εγώ να δημιουργήσω δουλειά''. Ο Ανδρέας Γ.Παπανδρέου, έχει σπουδάσει κοινωνιολογία, όπως ο πατέρας του και στατιστική σε πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.''


Και τώρα, αφού συγκινηθήκαμε, ας θυμηθούμε μερικές ακόμα πληροφορίες για τον Ανδρίκο ή Σπίθα, ή  Φαφ,  (όπως τον αποκαλούν χαριτολογώντας τα ξαδέλφια του- η λέξη προέρχεται απο το ξαδελφούλης), που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πέρσι, για τη ζωή του και τη στενή φιλία  που έχει με άλλους εξίσου ...ταλαίπωρους και αγανακτισμένους νέους της ηλικίας του και του κύκλου του. Πριν από ένα χρόνο στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την φιλία που συνδέει το απλό αυτό παιδί με το άλλο απλό παιδί, τον γιό της Μαριάννας Λάτση, τον Πάρη Κασιδόκωστα.
Τα δύο παιδιά, ο «Σπίθας» και ο Πάρις Κασιδόκωστας, γνωρίζονται από το Λονδίνο.
Ο Ανδρίκος ή «Φαφ» λοιπόν, γεννήθηκε το 1982 και αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, πήγε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης για να σπουδάσει οικονομικά. Τα παράτησε όμως στη μέση και βρέθηκε στη Σουηδία για να πάρει και μια γεύση από Κοινωνιολογία. Δεν έμεινε εκεί. Ακολούθησε το Κεντ του Λονδίνου στο οποίο τελικά σπούδασε στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα δεν χρησιμοποίησε για κανένα λόγο το όνομά του, έγινε όμως φιλαράκι με τον  Κασιδόκωστα.   Υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις ως καταδρομέας, χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομά του, λέγοντας πως ήταν μια συνωνυμία που τον ''ταλαιπωρεί''....
O Πάρις από την άλλη υπηρέτησε κι αυτός τη πατρίδα του αλλά στο χαλαρό. Η θητεία του έγινε μάλιστα πρωτοσέλιδο, λόγω της ιδιομορφίας της.
Ο Πάρις και ο Αντρίκος το περασμένο καλοκαίρι  έκαναν παρέα και σκότωσαν πολλές ώρες στη Βουλιαγμένη,  κολυμπώντας και κάνοντας jet ski.
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν το ίδιο διάστημα που ο Πάρις απασχολούσε τη κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ, ούτε γνωρίζουμε αν κατέβαιναν μαζί στις πορείες των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, ούτε βέβαια ξέρουμε αν έχει μοιραστεί τις επαγγελματικές του ανησυχίες και την αβεβαιότητα που του προκαλεί το μέλλον, με τον φίλο του. 
Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα όμως, είναι πως η γελοία προσπάθεια των ΜΜΕ να ετοιμάσουν τον επόμενο Παπανδρέου για την πολιτική σκηνή, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου