Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 8.666 με περιουσία άνω του 1 εκατ. εντοπίστηκαν να μη δηλώνουν ΦΜΑΠ-

Ξέχασαν να περάσουν την πόρτα της εφορίας 100 μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας από 3 έως 60 εκατ. ευρώ, καθώς και άλλοι 7.207 με περιουσία μικρότερης αξίας -άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι με περιουσία μεγάλης αξίας (άνω 1 εκατ. ευρώ) που δεν είχαν υποβάλει έστω και μια δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας κατά τη χρονική περίοδο 1997-2007.
Τον περασμένο Μάιο έλαβαν ατομικές ειδοποιήσεις, με τις οποίες τους ενημέρωναν για την παράλειψή τους και τους καλούσαν να περάσουν από την εφορία για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους. Από τις 18 Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί μόλις 1 στους 6 φορολογουμένους, ήτοι 1.359, και απομένουν άλλοι 7.307 να περάσουν από την εφορία.
Εξ αυτών οι 100, παρ' ότι διαθέτουν περιουσία αξίας άνω των 3 και μέχρι 60 εκατ. ευρώ, αγνοούν την υποχρέωση που έχουν και δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις ΦΜΑΠ. Τις υποθέσεις τους ανέλαβαν τα 5 ειδικά συνεργεία ελέγχου που έχουν συσταθεί στο υπουργείο, ώστε να ξεσκονίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και αν έχουν αμελήσει άλλου είδους φορολογικές υποχρεώσεις. Οι 1.359 μεγαλοϊδιοκτήτες υπέβαλαν συνολικά 6.934 δηλώσεις, κατά μέσο όρο πέντε ο καθένας, καθώς είχαν αμελήσει επί χρόνια τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ο φόρος δε που πλήρωσαν ανέρχεται στα 11,65 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, τον Μάιο ανταποκρίθηκαν 74 φορολογούμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν 240 δηλώσεις και πλήρωσαν 350 χιλιάδες ευρώ φόρο. Τον Ιούνιο οι 834 που υπέβαλαν 4.184 δηλώσεις πλήρωσαν 7,05 εκατ. ευρώ και τον Ιούλιο οι 451 που υπέβαλαν 2.510 δηλώσεις πλήρωσαν 4,25 εκατ. ευρώ φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου