Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

O “αρχοντοχωριάτης” των 150.000 ευρώ

Από τη μία (στη φωτογραφία) ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας δηλαδή ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τα κλειδιά του ευρωπαικού “θησαυροφυλακίου” και ορίζει ποιος και με ποιον τρόπο , αν και πόσα θα εισπράξει. Από την άλλη ο επαίτης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος , δηλαδή μιας χώρας που έχει παραδώσει την οικονομική -δημοσιονομική της πολιτική στον διεθνή έλεγχο.
Κι όμως…. Ο “άρχοντας” Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως τον βλέπουμε, περιμένει ως κοινός θνητός ανάμεσα σε άλλους επιβάτες στην αίθουσα αναμονής για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο της γραμμής.
Αντίθετα, ο …αρχοντοχωριάτης -τύποις- υπουργός (μια που η δουλειά του είναι να εκτελεί τις εντολές των διεθνών ελεγκτών), όπως  τον βλέπουμε, κυκλοφορεί ως Μπιλ Γκέιτζ με lear jet!!!
Όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα “To Πρώτο Θέμα”, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με τη γραμματέα του, κάποιους συνεργάτες και τον γιο του, ταξίδεψε στις ΗΠΑ με ένα VIP σκάφος που του διαθέτει η χώρα. Αυτό το πήγαινε -έλα του Παπακωνσταντίνου με lear jet στις ΗΠΑ κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 150.000 ευρώ. Αν ο υπουργός και η “παρέα” του χρησιμοποιούσαν αεροσκάφος της γραμμής, ακόμη και αν ταξίδευαν σε business class, το κόστος θα...
.
 ήταν 10 φορές μικρότερο.
Τώρα βέβαια, θα πει κανείς ότι τα 150.χιλιάρικα που πληρώσαμε για να νοιώθει ότι είναι “κάποιος” ο υπουργός μας είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των χρημάτων που αρπάζει από τις τσέπες μας με τις αποφάσεις του. Δεν είναι θέμα χρημάτων, λοιπόν, η προκλητικά υπεροπτική συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι η συμπεριφορά του, δυστυχώς, επιβεβαίωση της πεποίθησης η οποία παγιώνεται στην κοινή γνώμη ότι ο υπουργός, όπως και πολλοί άλλοι ακόμη συνάδελφοί του στην ελληνική κυβέρνηση, είναι αλλού. Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος, ούτε τον ενδιαφέρει. Προφανώς, ο υπουργός ζει και απολαμβάνει τον μύθο (ή την ψευδαίσθησή) του, όσο κρατά η “βασιλεία” του…   (Το Ποντίκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου