Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

''Μην πίνετε νερό'', λένε τώρα οι Ιάπωνες. Ραδιενέργεια και σε τρόφιμα.

Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι εργασίες αποκατάστασης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Παρά τις συντονισμένες, αγωνιώδεις προσπάθειες η πίεση στον αντιδραστήρα 3 αυξήθηκε ξανά το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσουν να διαρρεύσει στη ατμόσφαιρα ποσότητα ραδιενεργού νέφους, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση και ίσως να αποφευχθεί η πιθανή έκρηξη.

Αισιόδοξα νέα για τον αντιδραστήρα 2 που σήμερα λειτούργησε μερικώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπευθύνου της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας. «Είναι πιθανό κάποια συστήματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σήμερα, όπως για παράδειγμα το...
 σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, που έχει φίλτρα άνθρακα, τα οποία περιορίζουν το ραδιενεργό ιώδιο στην αίθουσα ελέγχου».
Εν τω μεταξύ, οριστικό «λουκέτο» στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο.
«Λαμβάνοντας υπόψη με αντικειμενικότητα την κατάσταση στο σταθμό, πιστεύω ότι είναι φανερό ότι ο σταθμός Φουκουσίμα Νταΐτσι δεν είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει», ανέφερε ο αξιωματούχος.

«Μην πίνετε νερό!» - Ραδιενέργεια και στα τρόφιμα!
Ένας νέος συναγερμός έχει σημάνει στις ιαπωνικές αρχές. Και αυτό δεν αφορά παρά στη διαρροή νερού από τους αντιδραστήρες στο έδαφος της Φουκουσίμα. Αν και η διαρροή είναι μικρής έντασης το υπουργείο Υγείας απηύθυνε έκκληση σε όσους ζουν πέριξ του Φουκουσίμα να αποφεύγει να πίνει νερό από τη βρύση μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Kyodo.

Επιπλέον, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως η ανίχνευση ραδιενέργειας στα τρόφιμα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Η ανησυχία στην περιοχή αυξάνεται μετά τις περιπτώσεις μολυσμένων λαχανικών, γάλακτος και νερού, αν και οι Ιάπωνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως τα επίπεδα δεν είναι επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου