Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Παρά τον παγκόσμιο φόβο για τα πυρηνικά, ο Τουρκικός πυρηνικός εφιάλτης έρχεται σύντομα στη γειτονιά μας

Η τραγωδία στην σεισμογενή Ιαπωνία και η απειλή ενός πυρηνικού ολέθρου, έχουν σίγουρα προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε όλες τις χώρες που εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν πυρηνικά προγράμματα. Σε όλες πλην μίας: της Τουρκίας!
Με το πυρηνικό νέφος από την Φουκοσίμα να "κόβει" βόλτες, ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω στην
 απόφασή της να κατασκευάσει πυρηνικό εργοστασίου στο Ακουγιού, την πιο σεισμογενή περιοχή ολόκληρης της Τουρκίας!

Μάλιστα, ανακοίνωσε με υπερηφάνια ότι το πρόγραμμα για την κατασκευή του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες!
Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο θέτει μείζον θέμα ασφάλειας ολόκληρης της Μεσογείου και της Ελλάδας! Πρόκειται για μια εθνική μόνιμη απειλή αφού, όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, το Ακούγιου βρίσκεται μία ανάσα από τη Ρόδο, ακριβώς απέναντι από την Κύπρο!
Το πυρηνικό εργοστάσιο θα χτιστεί ακριβώς πάνω στο μεγάλο σεισμικό ρήγμα της Ανατολίας, σε μία τοποθεσία που βρίσκεται στην τέταρτη ζώνη του Χάρτη Σεισμικότητας! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το σχέδιο κατασκευής του σταθμού προβλέπει αντοχή μέχρι και σεισμό 6,5 Ρίχτερ! Και μετά;

Θα μου πείτε γιατί επιμένουν οι Τούρκοι αφού ουσιαστικά θέτουν και ολόκληρη τη χώρα τους σε κίνδυνο καθώς και δεκάδες άλλες μουσουλμανικές χώρες; Υπάρχει απάντηση! Η κυβέρνηση Ερντογάν είναι αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής και να κάνει την Τουρκία τη μεγαλύτερη παραγωγό πυρηνικής ενέργειας χώρα στη Μεσόγειο, με όποιο κόστος!!
Σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο έρχεται να προστεθεί και η πίεση από την ανακάλυψη των τεράστιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων στον θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ και της Κύπρου. Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι η εξέλιξη αυτή είναι ικανή να αποδυναμώσει σημαντικά τη στρατηγική δύναμη της χώρα του, αφού Κύπρος και Ισραήλ θα έχουν σε λίγα χρόνια τη δυνατότητα να πωλούν φυσικό αέριο!

Πέρα όμως από τους εφιαλτικούς περιβαλλοντικούς κινδύνους, η κατασκευή του σταθμού θα ανοίξει το δρόμο στην Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικών όπλων που θα τη μετατρέψουν σε μία παγκόσμια πυρηνική δύναμη! Θα μου επιτρέψετε να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τις διαβεβαιώσεις Ερντογάν ότι δεν έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει τους πυρηνικούς σταθμούς προκειμένου να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα!!

Η κατασκευή του συγκεκριμένου πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου έχει ήδη αναβληθεί περίπου δέκα φορές, μετά από εντονότατες αντιδράσεις! Τώρα, είναι μοναδική ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση, με μοχλό πίεσης την τραγωδία στην Ιαπωνία να θέσει άμεσα ζήτημα επικινδυνότητας του πυρηνικού προγράμματος της Τουρκίας, στην Ε.Ε. και να απαλλαγούμε οριστικά από τον πυρηνικό εφιάλτη που θελουν να εγκαταστήσουν οι Τούρκοι στη γειτονιά μας! Σε αντίθετη περίπτωση...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου