Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο μεγαλο – οφειλέτης λογιστής, η επιστολή του και η … περαίωση!

: 27 Δεκεμβρίου 2010.
Ο μεγαλο – οφειλέτης λογιστής, η επιστολή του και η … περαίωση!
Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η ρύθμιση που προσπάθησε να περάσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη διαγραφή μέρους των μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου.
Στην σχετική λίστα πρώτο όνομα , όπως θα ενθυμήστε, φιγουράριζε αυτό του λογιστή από την Θεσσαλονίκη  με το χρέος των 636 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο 60χρονος σήμερα κρατούμενος στις φυλακές θεωρήθηκε ως συντονιστής της μεγάλης κομπίνας με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, η οποία εκτυλίχθηκε κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα τη δεκαετία του 1990 .
Ο λογιστής εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα ,σύμφωνα με τις Αποκαλύψεις,  αποφασισμένος να καταγγείλει τα πρόσωπα των επιχειρηματιών, εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων που είναι μπλεγμένοι στη μεγάλη αυτή κομπίνα εις βάρος του δημοσίου.
Εμφανίστηκε πρόθυμος να εκμεταλλευτεί ακόμα και τις ευνοϊκές διατάξεις του νέου νόμου Καστανίδη, σύμφωνα με τον οποίο όσοι δίνουν στοιχεία που αποκαλύπτουν την ενοχή προσώπων τα οποία έδρασαν ζημιώνοντας το Δημόσιο έχουν θετική αντιμετώπιση στα δικαστήρια , με την επιβολή ιδιαίτερα μειωμένων ποινών.
Έτσι  έστειλε από τις φυλακές των Διαβατών επιστολή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Παναγή Γιαννάκη, η οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκε και στον αντιεισαγγελέα Γιώργο Σκιαδαρέση, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα.
Στην επιστολή του ο λογιστής περιέγραφε όλο το σχέδιο που τηρούνταν στις εφορίες με τις εταιρείες – μαϊμού , που στήνονταν μόνο για να εισπράττουν  επιστροφή φόρου από τα κρατικά ταμεία.
Επισήμαινε μάλιστα ότι κάθε παράνομη επιστροφή μπορεί να αποκαλυφθεί με έναν απλό έλεγχο στα βιβλία που διατηρούν όλες οι ΔΟΥ, ο οποίος όμως …. ποτέ δεν έγινε (?).
Συνδυάστε τώρα την επιστολή του λογιστή  με την …. περαίωση που αποφάσισε ξαφνικά το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ( και που τόσο επικρίθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης) και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα.
Υπενθυμίζω ότι με την περαίωση οι εμπλεκόμενες εταιρείες καταστρέφουν τα βιβλία τους και επομένως ….. εξαφανίζουν οριστικά τα στοιχεία που υποδεικνύει ο λογιστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου