Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ολική ανατροπή από το βουβό ρεύμα στις εκλογές.

 
Ολική ανατροπή από το βουβό ρεύμα
Το βράδυ των εκλογών θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους.
Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να προκαλέσει το βουβό κύμα των ψηφοφόρων, που αρνείται πεισματικά να εκφραστεί και να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσκόπων, ακόμα και στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί πλέον, είναι ότι πρόκειται για ένα βουβό ισχυρό ρεύμα, το οποίο κάθε άλλο παρά αναποφάσιστο είναι.
Αντίθετα το κομμάτι αυτό της κοινωνίας έχει αποφασίσει να κάνει κομμάτια και θρύψαλα το σκηνικό που στήθηκε με τη μεταπολίτευση και άντεξε μέχρι σήμερα, παρά τους κραδασμούς που σημειώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια που είχαν ως συνέπεια την αποδυνάμωσή του.
Δεν αποκλείεται το βράδυ των εκλογών να τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα βλέπουμε, αποκάλυψε στην KONTRA κορυφαίος επικοινωνιολόγος.
Γιατί μέχρι σήμερα τα γκάλοπ καταγράφουν ένα μικρό κομμάτι συστημικών ψηφοφόρων, που δέχονται να πάρουν μέρος στις δημοσκοπήσεις.
Σε καμία περίπτωση όμως μέχρι σήμερα, δεν κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν το βουβό ρεύμα το οποίο φαίνεται να είναι επικίνδυνο για το σύστημα.
Το μέγεθος του βουβού κύματος μπορεί να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση από ντέρμπι σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, σε ριζική αποκαθήλωση του πολιτικού σκηνικού και των λεγόμενων μεγάλων κομμάτων.
Γιατί η οργή που επικρατεί στην κοινωνία είναι σίγουρο ότι θα βρει έκφραση στην κάλπη και οι μεγάλες εκπλήξεις αναμένονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από το μνημόνιο.
Όταν στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας η ανεργία υπολογίζεται στο 30% και η εξαθλίωση έχει χτυπήσει την πόρτα της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης, κανείς δεν μπορεί να περιμένει συστημικές συμπεριφορές μπροστά στην κάλπη.
Το ίδιο ισχύει και για την Α΄ Αθήνας και πολλά άλλα αστικά κέντρα που μαστίζονται από πρωτοφανή φτώχεια και ανεργία.
Παλαιότερα οι μετακινήσεις γίνονταν με δεδομένη την ιδεολογική θέση του κάθε πολίτη. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν διαμορφωθεί ειδικές κατηγορίες.
Για παράδειγμα μια μεγάλη κατηγορία που θα κρίνει το αποτέλεσμα είναι αυτή των ανέργων. Ακολουθούν οι εγκλωβισμένοι με τα δάνεια των τραπεζών. Όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που χρεώθηκαν στις τράπεζες και τώρα κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς σπίτια και να παραμείνουν χρεωμένοι.
Οι δημοσκόποι δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν την ψήφο των νέων επιστημόνων, που βρίσκονται στην ανεργία και όσοι από αυτούς είναι τυχεροί εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς και χωρίς καμία ασφάλιση.
Ολες οι κατηγορίες που περιγράψαμε αποτελούν εκρηκτική ύλη, που μπορεί να βάλει φωτιά στο ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς πολιτικό σκηνικό.
Είναι αυτοί που απογοητεύτηκαν και σταμάτησαν να δίνουν αγώνα στο πεζοδρόμιο, αφού είδαν ότι με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες δεν συγκινείται κανείς και περιμένουν καρτερικά τη μέρα των εκλογών για να μιλήσουν με την ψήφο τους. Γι΄αυτό τις δύο Κυριακές που έρχονται να είστε έτοιμοι για όλα.
kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου