Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σε κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας το επίκεντρο του σημερινού ισχυρού σεισμού της Λήμνου - Συνεχείς μετασεισμοί!

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
 
 

Το επίκεντρο της πρώτης σεισμικής δόνησης, των 5,9 ρίχτερ, εντοπίστηκε σε δευτερεύοντα κλάδο του μεγάλου ρήγματος της βόρειας Ανατολίας...

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας, στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια από τη Λήμνο, είχε εστιακό βάθος 8 περίπου χιλιομέτρων, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ είχαν γίνει περισσότερες από 15 μετασεισμικές δονήσεις, που δεν ξεπερνούσαν σε μέγεθος τα 4 Ρίχτερ!

"Είναι μια περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα. Παρακολουθούμε τη μετασεισμική εξέλιξη και περιμένουμε να περάσουν τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα", δήλωσε ο κ. Σκορδίλης.

Το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας ξεκινάει από την Τουρκία και καταλήγει στις νήσους Σποράδες, σε μήκος 1.500 περίπου χιλιομέτρων.
Στο δευτερεύοντα κλάδο του νοτιοδυτικού του άκρου, είχαν γίνει στο παρελθόν δύο ισχυροί σεισμοί.
Το Φεβρουάριο του 1968, σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα, στο νησί του Αη Στράτη και να προκληθούν μεγάλες υλικές καταστροφές σε σπίτια.
Επίσης, το 1775, είχε γίνει σεισμός, μεγέθους 7 Ρίχτερ, με επίκεντρο στον ίδιο περίπου σεισμογόνο χώρο.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.


Στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Οι κάτοικοι πάντως και κυρίως αυτοί της Λήμνου βγήκαν στους δρόμους, αλλά επέστρεψαν άμεσα στα σπίτια τους λόγω του ψύχους που επικρατεί στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου