Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

«Κάθε σελίδα από το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου είναι και ένα έγκλημα»

Το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανακριτή «καίει» τόσο τον ίδιο, που εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, όσο και τους υπόλοιπους 14 συγκατηγορουμένους του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλυτικές σημειώσεις που κρατούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως ημερολόγιο, όχι μόνο αποκαλύπτουν τον τρόπο που δρούσε η οργάνωση για το ξέπλυμα των χρημάτων που προέρχονταν από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά καταρρίπτουν τον επαναλαμβανόμενο από όλους τους κατηγορουμένους ισχυρισμό ότι δεν γνώριζαν τίποτα.
Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, με τη βοήθεια από σήμερα, λόγω του
...
 όγκου της δικογραφίας και του επίκουρου ανακριτή κ. Σταυρόπουλου μελετά πολύ προσεκτικά το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου το οποίο θεωρείται ότι δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις διαδρομές των ύποπτων χρημάτων.
«Κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα», τόνιζαν χαρακτηριστικά δικαστικές πηγές σημειώνοντας παράλληλα ότι όσα αναφέρονται σ’ αυτό «δένουν» επιπλέον τους κατηγορουμένους. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι «όλοι ήταν γνώστες των εγκληματικών πράξεων» παρά την άρνηση τους ενώπιον του ανακριτή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα έγγραφα που κατασχέθηκαν σε σπίτια και γραφεία των κατηγορουμένων τα οποία έχουν φτάσουν στο ανακριτικό γραφείο. Η αξιολόγηση των εγγράφων αυτών εκτιμάται ότι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις των ανακριτών, μεταξύ των οποίων είναι αιτήματα δικαστικής συνδρομής αλλά και άρση τραπεζικού απορρήτου για το άνοιγμα λογαριασμών.
Πολλές απαντήσεις ωστόσο σε πιθανά σκοτεινά σημεία αναμένεται να δώσει η ενδελεχής μελέτη και η διασταύρωση των Ε9 που υποβάλλουν οι εμπλεκόμενοι. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οδηγήσει τις αρχές σε νέες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων. Μέχρι στιγμής υπενθυμίζεται ότι έχει δεσμευτεί μόνο το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παράλληλα, στα χέρια των ανακριτών διαβιβάστηκαν και οι δικογραφίες που αφορούν τα ΤΟR M1 αλλά και τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των υποβρυχίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση για τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα έχει ολοκληρωθεί εντός 4μηνου όπως προβλέπει ο νέος νόμος, με τις συμπληρωματικές απολογίες των ήδη κατηγορουμένων. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα περατωθεί μέσα σε τέσσερις μήνες και ο κύκλος των ανακρίσεων για τα υποβρύχια και τα TOM M1 οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου