Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Πέρυσι μας έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα.
Φέτος ολόκληρη η Ευρωζώνη βουτάει στην κρίση χρέους.
Κανείς δεν μίλησε για τις κοινωνίες, αλλά μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών.
Τώρα όμως μιλάμε εμείς.

Οι άτεγκτες πολιτικές των κυρίαρχων της ΕΕ, αφού βύθισαν την Ελλάδα στη σοβαρότερη οικονομική ύφεση της Μεταπολεμικής Περιόδου, αντιμετωπίζουν πλέον κατάματα το ενδεχόμενο της διάλυσης της Ευρωζώνης. 
Η Γερμανία -και από κοντά η Γαλλία- για τη διάσωση των συμφερόντων τους, επισπεύδουν την αλλαγή των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας. Με άλλα λόγια, ένα «επικαιροποιημένο» Σύμφωνο Σταθερότητας που θα επιβάλει στις ευρωπαϊκές χώρες μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που σημαίνει ακόμα πιο ασφυκτική δημοσιονομική πειθαρχία,  ποινές, πανευρωπαϊκή λιτότητα, περισσότερα βάρη και μεγαλύτερη φτώχεια. Tαυτόχρονα, προωθούνται τα
...
σχέδια για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων και χρεοκοπία των χωρών της περιφέρειας με όρους που θα επιβάλουν οι δανειστές.
Στην Ελλάδα, η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για κούρεμα 50% των ομολόγων των ιδιωτικών τραπεζών με «αντιπαροχή» ενισχύσεις 60 δις ¤,  ληστρικό επιτόκιο 8% και δεσμεύσεις στη δημόσια περιουσία και ταυτόχρονα νέο δανεισμό, σπρώχνει τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση με την ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού κράτους, το «φαστ-τρακ» ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσίας, τη δραματική συρρίκνωση μισθών-συντάξεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανεξέλεγκτη ανεργία, καθώς και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Όμως η κοινωνία βράζει. Αντιδρά και πολεμάει τα προκλητικά μέτρα που σώζουν τράπεζες και καταστρέφουν ζωές. Ο αγώνας κατά του Χρέους μέσα από τα κινήματα, τους εργασιακούς χώρους, τα συνδικάτα, τους δρόμους αλλάζει το σκηνικό.
Όλοι μαζί μπορούμε κι έχουμε διέξοδο από την κρίση. Βασικό στοιχείο της εξόδου από την κρίση είναι ο δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος του δημόσιου χρέους με στόχο την άμεση διαγραφή του.
Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 μμ. στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, με θέμα:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
Γιώργος Κατρούγκαλος νομικός/συνταγματολόγος
Σπύρος Μαρκέτος, ιστορικός
Γιώργος Μητραλιάς ακτιβιστής κατά του χρέους
Γιώργος Παπαλεξίου, εργαζόμενος στο Δημόσιο
Βούλα Τάκη, Γυναίκες κατά του Χρέους
Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών

Περισσότερες πληροφορίες και νέα για την ΕΛΕ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.elegr.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου