Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γερμανός πρώην υπουργός ξεβρακώνει τον ΓΑΠ: Γνώριζε πολύ καλά…

 Ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Peer Steinbrück, στο βιβλίο του που τιτλοφορείται “Unterm Strich”, δίνει μία διαφορετική διάσταση στο “ελληνικό ζήτημα”, ενώ μιλάει ξεκάθαρα για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ένα βιβλίο που τάραξε τα νερά στη Γερμανία και σκόρπισε ανησυχία και στην Ελλάδα, το “Unterm Strich”, δίνει μία άλλη διάσταση του ελληνικού προβλήματος.
Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του, ο σοσιαλδημοκράτης και
...
πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, αποκαλύπτει μία συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και “καρφώνει” τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Πέερ Στάινμπρουκ, μιλώντας για την Ελλάδα, τονίζει χαρακτηριστικά:
«Μία χρεοκοπία χώρας-μέλους ή η έξοδος μίας χώρας από το ευρώ δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Δεν παίζουν με αυτό. Ούτε καν ως υπόθεση εργασίας. Δεν μπορούμε να πούμε μετά “Κρίμα”… Κάτω από αυτό το πρίσμα, η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει.
Το κρίσιμο ζητούμενο στην περίπτωση της Ελλάδαςε είναι η διαχείρηση κρίσεων και οι επιπτώσις σε υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, με παρόμοια δομικά προβλήματα στην οικονομία”.
Στη συνέχεια, ο Περ Στάινμπρουκ αναφέρεται σε μία συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον ιανουάριο του 2009.
Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Όταν μάλιστα περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2009 με επισκέφτηκε ο σημερινός (σ.σ. Πρώην) πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο γραφείο μου στο Βερολίνο, δεν είχε καμία ψευδαίσθηση (!!!) για την πραγματική οικονομική και “λογιστική” κατάσταση της Ελλάδας, ενώ γνώριζε τις προκλήσεις που θα καλούνταν να αντιμετωπίσει στην περίπτωση της εκλογικής του νίκης.
Με ρώτησε σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η χώρα μου (Γερμανία) μεταξύ 2006 και 2008, αλλά αφού ζήτησε και τις “απόψεις” μου για την αντιμετώπιση της ελληνικής κατάστασης, και αφού του απάντησα, σηκώθηκε να σηκωθεί, με την ειρωνική επισήμανση, ότι δεν ήταν πλέον τόσο σίγουρος ότι ήθελε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές (!!!).
Γνώριζε για τις “καυτές πατάτες” που θα άφηνε πίσω της η περίοδος της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, και τις οποίες θα έπρεπε να διαχειριστεί ο ίδιος (ο Γιώργος Παπανδρέου)».
Σιγά- σιγά αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο και η διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, στην εξουσία. «Κλειδί», ασφαλώς, ήταν το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», που όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, ήταν ψευδές, εν γνώσει μάλιστα του πρώην πρωθυπουργού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου