Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Επιστροφή στη δεκαετία του ' 50

Γράφει η
Ντίνα Έξαρχου

Ξεσηκώθηκαν οι πράσινοι βολεμένοι εναντίον των blogers που υποστηρίζουν ότι ο ελληνικός λαός έκανε φέτος Κατοχικά Χριστούγεννα:

"Στραβωθήκατε, ρε σεις; Τις ταβέρνες που ήταν γεμάτες κόσμο δεν τις είδατε";

"Ποιες ταβέρνες; Αυτές που έκαναν προσφορές 8 ευρώ το άτομο και σέρβιραν μια πιρουνιά σαλάτα, άλλη μια πιρουνιά γαλοπούλα και μουσική κονσέρβα;",  ειρωνεύονται κάποιοι αντιφρονούντες.

Και εισπράττουν ευθύς αμέσως τον αντίλογο:

"Λίγα είναι τα 8 ευρώ; Αν πήγαιναν στη Βαρβάκειο με τα 8 ευρώ στην τσέπη θα αγόραζαν ένα κιλό αρνί ο καθένας"!

Εγώ στη Βαρβάκειο δεν πήγα, αλλά έμαθα ότι οι έμποροι της αγοράς σημείωσαν φέτος ρεκόρ αναδουλειάς.

Ούτε σε ταβέρνα πήγα.

Πέρασα, όμως, έξω από κάμποσα φαγάδικα του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου καθ΄ οδόν προς το φιλικό σπίτι, όπου ήμουν καλεσμένη την παραμονή των Χριστουγέννων.

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν είδα σε κανένα μαγαζί.

Και στην επιστροφή μου λίγα αυτοκίνητα είδα έξω από τις συγκεκριμένες ταβέρνες.

Οι μόνοι που έκαναν χρυσές δουλειές φέτος ήταν κάποιοι πτηνοτρόφοι της Πεντέλης, που πουλούσαν τρίκιλες και τετράκιλες κότες ζωντανές ένα ευρώ το κομμάτι.

Όταν ο οικογενειάρχης δεν διαθέτει το αντίτιμο για το γουρουνάκι του γάλακτος, διαθέτει την αιμοβορία της γιαγιάς μου, που έσφαζε την κότα στο θυρόξυλο, στη δεκαετία του ' 50 και τη ζεμάτιζε για να την ξεπουπουλιάσει, ενώ το αποκεφαλισμένο σώμα της σπάραζε ακόμα!

Έτσι χύθηκε και φέτος το αίμα των πτηνών στα θυρόξυλα, μακριά από το οπτικό πεδίο των ευημερούντων "σοσιαλιστών".

Επιστροφή στη δεκαετία του ΄50!

Ολοταχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου