Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Προς συγκυβέρνηση-μνημονιακό εξάμβλωμα

Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Λ. Παπαδήμος, με τις ευλογίες Παπανδρέου-Σαμαρά και την υψηλή επιστασία των …Μεγάλων Δυνάμεων

 

Ολονύχτιο παζάρι μετά τη συνάντηση στην προεδρία - Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί αύριο ο Παπούλιας
Σε μία κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, στη συνάντηση υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις έντονες πιέσεις από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας ορίστηκε συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων ενώ αύριο οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου για να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής, με επικρατέστερο όνομα εκείνο του Λουκά Παπαδήμου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Παπούλιας ξεκαθαρίζεται ότι της νέας κυβέρνησης δεν θα ηγηθεί ο Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση αυτή, που προκύπτει ερήμην των πολιτών ως προϊόν πιέσεων και απειλών, θα έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά από ένα 3μηνο και αφού θα
...
 έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις εντολές της τρόικας.
Τα βήματα που θα διανύσει η νέα κυβέρνηση θα καθοριστούν επακριβώς σε σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες, με πρώτη εκείνη των οικονομικών επτελείων των δύο κομμάτων.
Παράλληλα αύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
Στη συνάντηση δεν θα προσέλθει η η γ.γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όπως έγινε γνωστό από το ΚΚΕ αργά απόψε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει την ίδια στάση.
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Σκάι, θα παραβρεθεί όμως στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν πρέπει να καθυστερήσει, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως αν η Ντόρα Μπακογιάννη κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η αποψινή ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας: 
 
«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.
 
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.
 
Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».enet.gr

1 σχόλιο:

  1. Να είναι σίγουροι πως όσοι θα μετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση εξάμβλωμα,θα έχουν να κάνουν με τον Λαό.Με έναν Λαό πολύ σκληρό τιμωρό αυτήν την φορά.Και αυτή η ώρα έρχετε πολυ γρήγορα να το θυμούνται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή