Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΝΑΝΟΒΙΟΝΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ.


(Αναδημοσίευση από το http://atheofobos2.blogspot.com/2011/08/blog-post_20.html)

    Στις διακοπές με ρώτησε φίλος μου νευρολόγος αν έχω ακούσει για το γιλέκο του Τριανταφυλλόπουλου, γιατί μερικοί ασθενείς του τον ρωτήσανε αν πρέπει να το πάρουν και αυτός δεν ήξερε να τους απαντήσει γιατί δεν είχε ιδέα για αυτό.
    Δυστυχώς ούτε και εγώ είχα ακούσει τίποτα, γιατί δεν είχα παρακολουθήσει τις εκπομπές του, αλλά μου κινήθηκε η περιέργεια να ερευνήσω το θέμα.
Για τον Τριανταφυλλόπουλο μπορεί κανείς να διαβάσει για τις ταρζανικές "επιτυχίες" του μέχρι το 2005, σε μία συνοπτική συλλογή τους από την ομάδα του Ιού της Ελευθεροτυπίας με τίτλο Κύριε Μ. κοίτα τι έκανες...
Πηγαίνοντας λοιπόν στην ιντερνετική http://www.zougla.gr/ διαπιστώνουμε ότι διαθέτει και εμπορικό τμήμα το Ζούγκλα Shop, από όπου έναντι του ευτελούς ποσού των 298 € μπορεί κανείς να αποκτήσει το Νανοβιονικό T-shirt για
......
καλύτερη απόδοση, extra ενέργεια, αποθεραπεία, ανακούφιση από πόνο. Κατασκευασμένο από ελαφρύ ελαστικό κεραμικό υλικό, κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Ενδείκνυται και για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
Πιο φτηνή είναι η Νανοβιονική ορθοπεδική ζώνη γιατί στοιχίζει μόνο 149 € Στη ζώνη είναι προσαρμοσμένο ύφασμα υψηλής τεχνολογίας κατασκευασμένο από βιοκεραμικα υλικά, όπου αντανακλά τις υπέρυθρες (Far Infrared Rays) που εκπέμπει το σώμα μας πίσω σε αυτό. Το αποτέλεσμα αυτής της αντανάκλασης είναι, σε τοπικό επίπεδο, η βελτίωση χρόνιων μυοσκελετικών πόνων (πόνοι στη μέση), λόγω της καλύτερης μικροκυκλοφορίας του αίματος.
Εάν δε δεν έχετε τόσα χρήματα αλλά έχετε ημικρανίες ,μπορείτε να προμηθευτείτε την Nanobionic Bandana για ημικρανίες με μόνο 90 €
Επειδή, όπως οι περισσότεροι, δεν ξέρουμε τι είναι τα νανοβιονικά προϊόντα καταφεύγουμε στο ειδικό site http://www.nano.gr/ όπου και διαβάζουμε ότι η Επιτροπή Των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναφέρει τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.
Σχετικά δε με τα υφάσματα αναφέρει απλά ότι κατασκευάζονται υφάσµατα που δεν τσαλακώνουν και δεν λεκιάζουν,
Στο ερώτημα δε αν το «νανοβιονικό γιλέκο» είναι ένα προϊόν νανοτεχνολογίας ο υπεύθυνος του site Ηλίας Καπετανάκης απαντά με σαφήνεια πως: Στο επίσημο site της εταιρίες fir-tex.com δεν γίνεται κανένας λόγος για χρήση νανοτεχνολογίας –nanotechnology. Άρα δεν είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας.
Επίσης: Τα κύματα FIR είναι μήκους 7 έως 11 micron (όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρίας fir-tex.com). Τα 11 micron είναι 11.000 νανόμετρα (nm) 1000nm= 1micron. Η νανοτεχνολογία ασχολείται με εφαρμογές, reaction και συσκευές σε μια κλίμακα νανόμετρου (μεταξύ 1 έως και 100 νανομέτρων). Άρα ούτε τα κύματα της τεχνολογία FIR δεν ανήκουν στο φάσμα της νανοτεχνολογίας – nanotechnology.
Παραπέμποντας δε στο επίσημο site της κατασκευάστριας εταιρείας η οποία για να προφυλαχτεί από πιθανές μηνύσεις, δημοσιεύει δήλωση παραίτησης από ευθύνη πριν την αγορά των προϊόντων της, στην οποία αναφέρει πως : ..το FIR-TEX είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να υπερβάλλουν ως προς τα δυνατά οφέλη που το FIR-TEX μπορεί να προσφέρει και να προβούν σε αβάσιμους ή ψευδείς ισχυρισμούς τους οποίους η FIR-TEX απορρίπτει κατηγορηματικά.
Επίσης πως: το FIR-TEX δεν έχει σχεδιαστεί και δεν παρουσιάζεται σε καμία περίπτωση ως ιατρική θεραπεία. Επειδή δεν είναι!
Τονίζει δε :αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για πιθανές παρενέργειες από τη χρήση των προϊόντων μας, επειδή πάντα μπορεί να υπάρξουν, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τους ή/και να ζητήσετε πρώτα ιατρική συμβουλή. Παραδείγματος χάρη ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες/ανωμαλίες θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση του FIR-TEX ή θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους……
Μετά λοιπόν αυτή την ενημέρωση ξαναγυρνάμε στο Ζούγκλα.gr και μπαίνουμε στο http://www.nanobionic.gr/ και πατάμε το τμήμα που γράφει Υγεία όπου και διαβάζουμε πως το προϊόν μέσω μελετών σε Κίνα, Ιαπωνία και NASA αποδείχθηκε πως συμβάλλει στη βελτίωση των προβλημάτων υγείας.
Βέβαια πουθενά δεν διαβάζουμε ούτε μια από αυτές τις μελέτες, αλλά αντί αυτών βλέπουμε ένα βίντεο στο οποίο μας αναπτύσσει τα πλεονεκτήματα ένας Συμεών Κουμπάνης Ορθοπαιδικός Χειρουργός που προβάλλεται ως ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ NANOBIONIC (δηλαδή της εταιρείας που το πουλάει) ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ» Παραβλέποντας το ότι η ιατρική ειδικότητα είναι επισήμως Ορθοπεδική χωρίς το Χειρουργός, δεν αναφέρεται πουθενά πια είναι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της NANOBIONIC, αλλά και ούτε από ποιούς αποτελείται η Ορθοπαιδική ομάδα «ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ». Γουγκλίζοντας δε το όνομα του Ορθοπεδικού για να δούμε ποιό είναι το επιστημονικό του έργο και η εξειδίκευση του στην νανοτεχνολογία ,το μόνο που βρίσκουμε είναι πως υπάρχει ένας ορθοπεδικός με αυτό το όνομα στην Καστοριά χωρίς να αναγράφεται ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο.
Ας πάμε λοιπόν τώρα να δούμε την παρουσίαση του γιλέκου στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου . Για να πειστούμε για την εντός δευτερολέπτων αποτελεσματικότητα του γιλέκου χρησιμοποιούνται διάφορες δοκιμασίες σε γνωστό τακτικό φιλοξενούμενο της εκπομπής. Όμως όλες αυτές οι δοκιμασίες δεν είναι τίποτα άλλο από παλιά τρικ που ήσαν ήδη γνωστά από εκπομπή του Richard Shaunders που έχει αποκαλύψει με απλότητα ποιό είναι το κόλπο της ιστορίας. Παρ΄όλα αυτά δεν ντράπηκαν να κοπιάρουν ακριβώς τα ίδια για να πουλήσουν το γιλέκο!
Εν τω μεταξύ η εταιρεία FIR-TEX που παράγει το γιλέκο έχει εκδώσει πρόσφατα δημόσια προειδοποίηση, μετά τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις, για το ότι ο πρώην αποκλειστικός της αντιπρόσωπος κυκλοφορεί το προϊόν της εδώ με άλλα ονόματα και πως έχει συστήσει στους αντιπροσώπους της να μην χρησιμοποιούν παραπλανητικά "κόλπα" και οι δοκιμές ευελιξίας θα πρέπει να γίνονται μόνο από γιατρό.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του "θαυματουργού" γιλέκου που με θαυμασμό παρακολουθεί ο Τριανταφυλλόπουλος και οι καλεσμένοι του. Στην συνέχεια του βίντεο υπάρχουν οι επεξηγήσεις των τρικ από τον Richard Shaunders .
Ένθερμος διαφημιστής του γιλέκου εμφανίζεται και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος τακτικός καλεσμένος της πραγματικής αυτής Ζούγκλας.
Στο 30:06 του παρακάτω βίντεο εμφανίζεται ο Βελόπουλος, υπό το βλέμμα θαυμασμού του άλλου μόνιμου καλεσμένου της εκπομπής Γιάννη Μανώλη, να κρατάει την ισορροπία του απλά και μόνο γιατί του έριξαν το γιλέκο στον ώμο!
Υπάρχουν επίσης και μερικά ακόμα βιντεάκια στο You Tube με διάφορα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα, και τα οποία θεωρούν ότι βελτιώθηκαν με το γιλέκο χωρίς βέβαια, όπως και είναι αναμενόμενο να υπάρχει κάποια ιατρική επιβεβαίωση ή αξιολόγηση διαφοράς στην κινητικότητα τους.
Δυστυχώς είναι δύσκολο σε πολλά άτομα με αθεράπευτες ασθένειες ή και με προοδευτικώς επιδεινούμενα νοσήματα να αποδεχτούν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας ή κάποιας βελτίωσης και έτσι είναι ικανά να δοκιμάσουν οτιδήποτε τους το υπόσχεται και να προβαίνουν καλή τη πίστη σε αβάσιμους ή ψευδείς ισχυρισμούς, όπως ακριβώς αναφέρει και η κατασκευάστρια εταιρεία.
Η ελπίδα, ως γνωστόν, πεθαίνει πάντα τελευταία.
Θυμάμαι μια απαράδεκτη τηλεοπτική εκπομπή που η παρουσιάστρια είχε καλέσει και προέβαλλε σκανδαλωδώς, ένα γνωστό χειρουργό περιστοιχιζόμενο από μερικούς ασθενείς του που τον εκθείαζαν για την θεραπεία που τους είχε κάνει, ενώ όλοι οι άλλοι γιατροί τους είχαν απογοητεύσει μέχρι να καταφύγουν σε αυτόν, λόγω της βαρύτητας της κατάστασης τους. Σκεπτόμουν βλέποντας την, πως αν η ίδια εκπομπή γινόταν ξανά μετά 5-6 μήνες το πιθανότερο θα ήταν να εμφανίζονταν πλέον σε αυτήν μόνο η παρουσιάστρια και ο γιατρός. Μεταξύ των ασθενών ήταν και ο μακαρίτης Αλκης Στέας, γεμάτος ενθουσιασμό για τα αποτελέσματα της θεραπείας που είχε υποβληθεί. Δυστυχώς πέθανε πολύ σύντομα μετά την εκπομπή .
Εκτός όμως από την ελπίδα υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που είναι επιρρεπείς στο να πιστέψουν, χωρίς καμία κριτική σκέψη, ότι τους προβάλλεται σαν μέσον που θα τους λύσει διάφορα προβλήματα, και έτσι διάφοροι επιτήδειοι θησαυρίζουν είτε με μαγικά βραχιόλια, θαυματουργές συσκευές ,η τις διάφορες εναλλακτικές θεραπείες είτε ακόμα και με την αστρολογία.
Γι αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη είδηση ότι το ΣΔΟΕ εντόπισε ένα αστρολόγο με καταθέσεις 4,2 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία!

Αναδημοσίευση από:
ΠΗΓΗ

(Agiovasilema: Δεν έχουμε προσωπική άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά επειδή βρήκαμε ενδιαφέρον αυτό το κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το αναδημοσιεύουμε, παραθέτοντας και την πρωτογενή πηγή προσέγγισης του θέματος για περισσότερες πληροφορίες)

9 σχόλια:

 1. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ Κ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΑΤΑΙ ΩΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΑΝ ΕΛΕΓΕ MADE IN USA H MADE IN JAPAN MOY ΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΟΟΥΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΦΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟΔΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ Κ ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ .ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΑΙ Κ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ, ΧΑΝΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kasioka τι ακατάληπτα γράφεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O kasiokas πρέπει να φόρεσε το γιλέκο και σάλταρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 11:36mm ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επειδή αυτά τα προϊόντα γεμίζουν ελπίδα κάποιους ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα,καλά κάνετε και δείχνετε όλες τις όψεις της ιστορίας.

  Πάντως γνωστό μου άτομο με ΣΚΠ δεν είδε καμία μα καμία διαφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε 11:02μμ, μπορεί και να είναι έτσι όπως λες, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε ή να απορρίψουμε κάτι, γιατί ως ιστολόγιο δεν έχουμε άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν.

  Αναδημοσιεύσαμε τις απόψεις ενός ιστολογίου που έχει κάνει προσέγγιση στο θέμα και εκθέτει την άποψή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://www.disabled.gr/forum/showthread.php?21155-Νανοβιονικο-γιλέκο...

  exei kai edw apopseis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κάντε μια αναζήτηση στο google, όσοι ενδιαφέρεστε και θα δείτε χιλιάδες αποτελέσματα για το αν και κατά πόσο είναι αποτελεσματικό αυτό το πράμα.

  Άλλο να πουλάς φακούς και μπρελόκ και άλλο να εμπορεύεσαι την ελπίδα με την οποία ζουν και ανασαίνουν χιλιάδες άνθρωποι με προβλήματα. Ξέρετε τι σημαίνει να είσαι σκληρυντικός και να πιστεύεις βλακωδώς ότι ένα γιλέκο θα σε κάνει να έχεις ισορροπία και τελικά να απογοητεύεσαι? Δεν το ξέρετε και καλύτερα να μην το μάθετε ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://www.zcode.info/2012/06/zuglasgr.html

  Δεστε τα δυο video.

  Aφου δεν υπαρχει εισαγγελεας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή