Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα που αγαπάμε: Γιορτή Σαρδέλας στην Πρέβεζα, γιορτή λαδιού στην Πάργα, γιορτή κρασιού στη Νεμέα.

 

«Η Γιορτή της Σαρδέλας», εδώ και περίπου 30 χρόνια, είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Πρέβεζας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες από την Ήπειρο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.


Σήμερα, στο λιμάνι της πόλης, θα ανάψουν δεκάδες ψησταριές και θα ψηθούν μεγάλες ποσότητες σαρδέλας, «το ψάρι του φτωχού» όπως το αποκαλούσαν παλιά λόγω της χαμηλής του τιμής και το οποίο αφθονεί στον Αμβρακικό και το Ιόνια, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν από το ανεξέλεγκτο ψάρεμα με τις τράτες. Ταυτόχρονα θα διανέμεται στους επισκέπτες και άφθονο κρασί, ενώ για την διασκέδασή τους έχουν προγραμματισθεί εμφανίσεις από τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα.
Παλιότερα η «Γιορτή της Σαρδέλας» γίνονταν αρχές Αυγούστου, αλλά
...


ο Δήμος της Πρέβεζας που διοργανώνει την εκδήλωσε, την μετέφερε για το τέλος του μήνα και έτσι θα γίνεται και στο μέλλον, προκειμένου να παραταθεί η τουριστική σαιζόν και με εκδηλώσεις. Δεκάδες εθελοντές, προσφέρθηκαν και θα συμμετάσχουν στο ψήσιμο της σαρδέλας και την διανομή του κρασιού, για να έχει απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση.
 Στο μεταξύ και στην παραλία της Πάργας, σήμερα θα γίνει η γιορτή της ελιάς και του λαδιού, από τον Δήμο και τον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα, λάδι, ελιές, τσίπουρο, λακοδούλουρα και διάφορα προϊόντα παρασκευασμένα με ελαιόλαδο της περιοχής ενώ θα γίνει ενημέρωση από διατροφολόγο για τα ευεργετικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου προϊόντος στην διατροφή.
 Οι επισκέπτες της Πάργας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ελιάς και οι διοργανωτές τους δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουν στο υπαίθριο Μουσείο και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν οι παλιότεροι για την εξαγωγή του λαδιού.

Νεμέα: Τριήμερος εορτασμός κρασιού

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του κρασιού θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3 και 4/9 στην περιοχή της Νεμέας, υπό τη διοργάνωση του δήμου και της ένωσης οινοπαραγωγών και αμπελουργών.
Στον πεζόδρομο της περιοχής θα υπάρχουν δύο υπαίθρια περίπτερα της ένωσης οινοπαραγωγών όπου όλοι οι επισκέπτες θα
έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα ξακουστά κρασιά από την ποικιλία αγιωργίτικο καθώς και τα υπόλοιπα κρασιά που παράγονται από ελληνικές και ξένες ποικιλίες.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν κρασιά της αρεσκείας τους σε ειδικές τιμές φιλοξενίας ενώ θα ξεναγηθούν στα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
Από φέτος και κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένο στα ξακουστά κρασιά της Νεμέας, στη γευσιγνωσία και τον οινικό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου